matomo

Tips og tricks til rustforebyggelse på din bil

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...
Source: © black_magic – Adobe Stock 

Hold din bil rustfri – Tips og teknikker

Rustforebyggelse bør tages alvorligt af alle bilejere, da rust ikke kun ødelægger bilen, den påvirker også udseendet og videresalgsprisen. Et sted, hvor rusten gerne sætter sig, er på din bil. Men du kan gøre forskellige ting for at holde den i skak. Hvis du ikke vedligeholder din bil, vil du her og der komme til at se rustmærker, der ødelægger helhedsindtrykket af bilen og dens gode udseende. Hvis du tillader, at der opstår rust, bliver det svært at fjerne den senere.

Det lyder muligvis som en kliché, men i dette tilfælde er det også bedre at forebygge end at helbrede. Her er nogle tips og tricks til bilejere, der kan hjælpe dem til at holde deres biler fri for rust. Disse tips bremser oxidationen af selv de mest følsomme dele af bilen og holder den blank, skinnende og fri for rust.

Rustforebyggelse Tips

Følgende tips til rustforebyggelse holder din bil rustfri.

1.     Vask og voks

Hvis du vasker og vokser din bil regelmæssigt, opnår du en betydelig nedsættelse af risikoen for rust. Skidt får ikke kun din bil til at se grim og sjusket ud, det indeholder også en masse fugt, der er en af hovedårsagerne til rust. Hvis du vasker din bil hver anden uge, hindrer du, at der ophobes støv og skidt på den. Hvis du desuden vokser den med en god bilvoks mindst hver fjerde måned, holder du malingen fri for urenheder, der har en tendens til at hæfte til overfladen og få malingen til at åbne sig. Disse åbninger får fugt til at trænge ind og metal til at ruste. Til rustforebyggelse af din bil er det vigtigt at vaske og vokse den regelmæssigt.

2.      Beskyttelse af din bil mod vejsalt

Din bil ruster hurtigere, hvis du bor tæt på havet eller et sted, hvor der er salt på vejene om vinteren. Den bedste måde at undgå, at din bil ruster på grund af vejsalt, er ved at vaske den regelmæssigt og derpå smøre den nedenunder med det rigtige smøremiddel, som f.eks. WD-40. Bilens underside og hjulkasser skal rengøres, når du ser, de er snavsede, eller mindst én gang om ugen om vinteren, når der er meget salt på vejen. Hvis du rengør den for salt og påfører et godt smøremiddel til rustforebyggelse, forhindrer du, at din bil ruster, da denne behandling danner en barriere mellem bilens overflade og den fugt, der er hovedårsagen til rust.

3.      Påføring af WD-40

Hvis du vil undgå alle former for rustproblemer på din bil og sikre, at din bil holder sig i perfekt form hele året rundt, skal du påføre et smøremiddel til rustforebyggelse. Når det drejer sig om rustforebyggelse, er der intet, der kan slå WD-40. Det holder metaloverfladerne tørre, hvilket er vigtigt for at undgå rust på din bil. Det har alle de egenskaber, du har brug for, i en rustforebyggelsesspray og holder din bil i orden i lang tid.

Husk at vaske og rengøre bilen grundigt, inden du påfører WD-40. Så får du de bedste resultater. Du skal ikke kun spraye på bilens yderside, men også under bilen, hvor der er større tendens til rustdannelse. Med et lag WD-40 holder du din bil fri for rustproblemer, og du undgår besværet med at fjerne den igen.

4.      Vær opmærksom på buler, hakker og skrammer

Den måde, vi i dag anlægger og bygger parkeringspladser, gør, at biler i dag er parkeret meget tættere end nogensinde før. Dette øger risikoen for, at bilerne ved siden er skyld i skrammer og buler, når dørene åbnes. Bilen kan også få skrammer, hvis personen i bilen ved siden af lægger sine ting på motorhjelmen, taget eller bagagerummet af din bil, mens de låser deres bil op. Buler og hakker kan også opstå som følge af ral eller små sten, der rammer bilen under kørslen. Det er vigtigt at være opmærksom på årsagerne til disse problemer og at forsøge at undgå dem så vidt muligt. Hakker, skrammer og buler får fugt til at samles, hvilket fører til, at bilen ruster.

5.      Kør den ekstra tur, og få bilen efterset regelmæssigt

Hvis du vil holde din bil fri for rust, skal du køre den ekstra tur for at få en behandling til rustforebyggelse. Hvis der kommer en lang periode, hvor bilen ikke skal bruges, skal du vaske og spraye den med WD-40–den bedste rustforebyggelsesspray. Kør ikke for tæt på andre biler, så du undgå hakker fra ral, der slår op på bilen. Læg også et overtræk på bilen, når det er muligt.

Det er også vigtigt for rustforebyggelsen, at du inspicerer og undersøger din bil regelmæssigt. Se efter rust på karosseriet, og se om malingen nogle steder på bilen har blærer eller bobler, da dette er starten på rustproblemerne. Se især, om der er rust på disse områder: bagagerum og motor, bilens udvendige malede dele og undervogn.

Biler er tilbøjelige til at ruste, og hvis de ikke vedligeholdes godt, breder rusten sig, uden du bemærker det. Det er vigtigt at huske på de ovenstående tips og tricks for at holde din bil rustfri. Briterne har de seneste 60 år beskyttet deres biler mod rust ved hjælp af WD-40. Det er det ideelle smøremiddel til rustforebyggelse, som er nemt at spraye på, og som giver en førsteklasses beskyttelse mod rust. Med et lag WD-40 holder din bil sig rustfri i mindst ét halvt år.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2019 WD-40 Company