tracking

Hvordan du laver et Eftersyn på en Benzin Græsslåmaskine

Benzin græsslåmaskiner er de bedste maskiner til at slå medium til store områder med græs. Dets styrker i forhold til en elektrisk eller batteridrevet græsslåmaskine er dens kraft og autonomi, som lader dig arbejde længere og uden ulempen ved en ledning eller skulle stoppe for at lade batteriet. Disse maskiner er ret komplekse og tunge, og findes også i en selvdreven version (motoren drejer også hjulene og du skal ikke skubbe den). Den selvdrevne version er specielt god til bakker. På den anden side, kræver det ekstra tjek og vedligeholdelse, eftersom der er mange mekanismer involveret. Du skal altid følge fabrikantens instruktioner til de operationer, samt reservedele og forbrugsartikler. Selvom jeg har sagt det, der er forskellige tjeks du selv kan lave, for at holde din benzin græsslåmaskine i god stand. Lad os se på det. Husk altid at lave eftersyn når græsslåmaskinen er slukket.

TING DU HAR BRUG FOR

  • Skruetrækker

  • Kompressor

  • Karburator rensebørste

  • WD‑40 Specialist® Højtydende PTFE-Smøremiddel

TRIN 1

RENS FILTRERNE

Et virkende luftfilter er græsslåmaskinens første forsvar mod jord og skidt der bliver løftet op under græsslåningsprocessen. Når luftfilteret er i god stand og virker, sørger det for at jord kommer ind i motoren gennem karburatoren. Men hvis luftfilteret er slidt og beskidt, så kan en del skidt komme ind i motoren. En græsslåmaskines luftfilter sidder normalt tæt på toppen af motoren og er lukket inde bag et metal- eller plastikdæksel, normalt sidder det fast med en skrue eller nogle tryk beslag. Der er forskellige typer luftfiltre på markedet: nogle er skumfiltre, nogle er hårdt papir og nogle er hybrider der inkluderer både skum elementer som et for filter og et papir element som hoved filter. Nogle kan blive renset og vasket, andre skal kun periodisk skiftes.

TRIN 2

RENS KABURATOREN

Hvis benzin græsslåmaskinemotoren ikke virker ordentlig, kan dyserne i karburatoren være tilstoppede. Skru dem ud med en skruetrækker og rens dem med et spray af WD-40 Specialist PTFE-olie. Fjern enhver ting der sidder i vejen med en karburator rensebørste og trykluft. Når hun tjekker karburatoren, du skal altså tjekke filterets tilstand.

TRIN 3

TJEK OLIENIVEAUET

For at tjekke olieniveauet af en benzin græsslåmaskine skal du fjerne røret der sidder til tankdækslet, rense det og putte det tilbage på plads, så fjern det efter et par sekunder for at tjekke at olieniveauet er mellem minimum og maksimum hakkerne, bedre hvis den er tættere på den sidstnævnte. Genopfyld hvis nødvendigt, og sikre dig at olien er skiftet en gang om året. Specifikke græsslåmaskine olier skal bruges med et specifikt viskositet niveau for denne type maskine.

TRIN 4

TJEK SKÆREHØJDEN

Håndtaget til at justere skærehøjden, som normalt sidder på den ene af siderne nær baghjulet, lader dig skifte mellem nogle predefinerede skærehøjder, normalt mellem 20 og 70 mm. Løftemekanismen skal være godt renset og smurt med WD-40 Specialist PTFE-olie. Det er vigtigt at undgå at nedsænke skærehøjden for meget i det tidlige forår, for at undgå at skære for meget af, for at undgå at ”fornærme” stilkene der langsomt vågner fra deres vinterhi.

TRIN 5

TJEK STYRINGEN

Motoroperationen er kontrolleret af et håndtag der skal holdes mod grebet, og motoren slår fra når det slippes. I selvdrevne modeller er der endnu et håndtag der styrer frem ad bevægelse. Efter en indledende rensning. Alle samlingerne og stålkablerne af de forskellige kontroller skal smøres med WD-40 Specialist PTFE-olie. Hjulene får også slid af mudder, sten og slået græs. De skal renses efter ethvert brug og deres akse skal smøres med den nævnte smørelse.

TRIN 6

KONTROLLER BLADE SKARPNESS

Bladet er uden tvivl den del af maskinen der er mest stresset. Den skal efterses før hvert brug af maskinen. Hvis du ser nogle skader eller deformationer grundet kontakt med sten eller jord, skal det skilles ad ved at skrue den centrale skrue ud, så slib den skarp mens du vedholder den rigtige skærevinkel. Hvis du ikke har det rigtige slibehjul, så få den slebet hos et specialiseret center.

KONKLUSION

Denne vejledning skal nu hjælpe dig med at holde din plæneklipper i perfekt stand og holde din græsplæne og have lykkelig!

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark