tracking

Sådan tømmer du en radiator for luft i dit hjem

Med vinteren på vej og hjemmet bliver koldere, så er det vigtigt at gøre nogle hurtige vedligeholdelser på radiatorerne rundt i hjemmet. Det er for at sikre at dit hus ikke bliver kold om vinteren. Denne enkle trin for trin vejledning vil hjælpe med at holde dit hjem varmt og vise dig, hvordan du tømmer luft fra en radiator. 

TING DU HAR BRUG FOR

TRIN 1

diagnosticere problemet

Hvis dine radiatorer derhjemme er kolde, så kan det være at de har kølig luft fanget inde i dem. Hvilket vil gøre radiatoren kold at røre ved. Selv om en kold radiator også kan pege på andre problemer, så det er bedst at kontrollere. Hvis du har flere radiatorer i dit hjem, der er kolde, så kan det være et mere betydeligt problem og kan have brug for professionel hjælp.

TRIN 2

find radiatornøglen

Når du har fået tjekket og er glad for, at du ikke har nogen væsentlige problemer. Så er det tid til at kigge efter radiatornøglen. Nogle af de moderne radiatorer kan udstyres med ventiler, der kan drejes med en fladhovedet skruetrækker, hvis du ikke kan finde din nøgle.

TRIN 3

Sluk for varmen

Før tømningsprocessen påbegyndes, er det vigtigt, at centralvarmesystemet er slukket. Lad noget tid gå for at luften i systemet kan forsvinde. Radiatoren skal være kold for at fortsætte.

TRIN 4

Åbn ventilen

Find radiatorens ventiler, normalt øverst til højre på de fleste radiatorer og drej nøglen i ventilen. Sørg for, at både indsugnings- og udgangsventilerne er åbne. Hvis ventilen er stiv, kan du bruge lidt WD-40 Multi Use Product for at få den i gang. Du bør kunne høre en hvislende lyd, som luften inde i radiatoren undslipper.

TRIN 5

Fange fugten

Som luften undslipper fra radiatoren, så er det sandsynligt, at noget fugt også vil dryppe ud af ventilen. Sørg for at have din klud klar til at tørre eventuelle vanddråber af. Du skal placere kluden under ventilen for at fange dråberne.

TRIN 6

vent på, at vandet sprøjter ud

Du vil bemærke, at når al luften er tømt fra radiatoren, vil vandet begynde forsigtigt at sprøjte fra ventilen. Når dette sker, skal ventilen strammes igen, og vær sikker på at der ikke er utætheder. Brug din klud til at tørre overskydende fugt væk. Du kan nu gentage denne proces på andre radiatorer, der har brug for det. Men sørg for at kontrollere kedeltrykket efter afslutningen, husk at sørger for at trykket ikke er for lavt.

KONKLUSION

Så er du færdig. Med at følge denne enkle og nemme vejledning, så kan du hjælpe med at holde dit hjem og familie varm hele vinteren! Du kan også gentage denne proces, når du har brug for det, til at hjælpe med at holde dine radiatorer i orden, og nu ved du, hvordan du tømmer luft fra en radiator.

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark