tracking

banner-mup-1920x385

Om WD-40®

Historien

 

Om WD-40WD-40 Multi-Use Product er fortsat et af de mest genkendelige brands, som anvendes i private hjem og af fagfolk over hele verden.

WD-40, der af mange betragtes som den bedste problemløser i forskellige sammenhænge, blev opfundet for mere end 60 år siden af tre medarbejdere i Rocket Chemical Company. Fra et lille laboratorium i San Diego i Californien ville de skabe en serie rustforebyggelses- og affedtningsmidler til brug i flyindustrien.

Lederen af teamet var kemiker Norm Larsen, som ledte efter en vandfortrængningsopløsning til NASA, som skulle beskytte Atlas-rummissilet mod rust og korrosion. Der skulle 40 forsøg til, før Larsen og hans team fandt frem til den rigtige formulering, som siden blev verdensberømt, og sådan fik produktet sit navn, WD-40.

Efter et stykke tid tog medarbejderne produktet med hjem og fandt på endnu flere måder at bruge det på i hverdagen. Det fik Larsen til at eksperimentere med at putte WD-40® Multi-Use Product ned i brugervenlige spraydåser, og de første dåser blev solgt i butikkerne i 1958.

Inden der var gået to år, var virksomheden dobbelt så stor, og i 1969 blev Rocket Chemical Company omdøbt efter sit eneste produkt, WD-40.

I årenes løb har brugerne skrevet til WD-40 og delt deres unikke (eller nogle gange rent ud sagt mærkelige) måder at bruge produktet på. En af de mest interessante historier var f.eks. en buschauffør i Asien, som brugte WD-40 til at fjerne en pytonslange, der havde viklet sig rundt om bussens underside. En anden var, da politiet brugte WD-40 til at fjerne en nøgen indbrudstyv, der var fanget i en airconditionkanal.

Formuleringen er en velbevaret hemmelighed, men det er den samme i dag, som da den blev opfundet, og folk finder på nye måder at bruge den berømte gule og blå dåse på hver eneste dag.

Vores brands

Ud over den berømte blå og gule dåse kan WD-40 Company nu tilbyde et bredt sortiment af produkter, der spænder fra specialvedligeholdelse og rengøring til alle typer industribrugere, entusiaster, hobbyfolk og hjemmebrugere.

• WD-40 Specialist er en serie professionelle specialprodukter, som er formuleret til svære opgaver for gør det selv-entusiaster, håndværkere og industribrugere.
• WD-40 BIKE er den nyeste produktserie under WD-40-navnet, som giver vedligeholdelsesløsninger til hele cyklen og bidrager til at forbedre cyklens ydeevne.

Så uanset om du skal fjerne blyantsstreger fra væggene, vedligeholde maskiner eller holde cyklen i topform, er WD-40 lige så stor en hjælp, som det altid har været, og er stadig den første problemløser til enhver opgave. WD-40 klarer problemet, uanset hvad det er!

 

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company