Om WD-40®

Historien

WD-40® Multi-Use Product er fortsat et af de mest genkendelige brands, som anvendes i private hjem og af fagfolk over hele verden.

WD-40, der af mange betragtes som den bedste problemløser i forskellige sammenhænge, blev opfundet for mere end 60 år siden af tre medarbejdere i Rocket Chemical Company. Fra et lille laboratorium i San Diego i Californien ville de skabe en serie rustforebyggelses- og affedtningsmidler til brug i flyindustrien.

Lederen af teamet var kemiker Norm Larsen, som ledte efter en vandfortrængningsopløsning til NASA, som skulle beskytte Atlas-rummissilet mod rust og korrosion. Der skulle 40 forsøg til, før Larsen og hans team fandt frem til den rigtige formulering, som siden blev verdensberømt, og sådan fik produktet sit navn, WD-40.

Efter et stykke tid tog medarbejderne produktet med hjem og fandt på endnu flere måder at bruge det på i hverdagen. Det fik Larsen til at eksperimentere med at putte WD-40® Multi-Use Product ned i brugervenlige spraydåser, og de første dåser blev solgt i butikkerne i 1958.

WD-40 Rocket company during the 1960's

Inden der var gået to år, var virksomheden dobbelt så stor, og i 1969 blev Rocket Chemical Company omdøbt efter sit eneste produkt, WD-40.

I årenes løb har brugerne skrevet til WD-40 og delt deres unikke (eller nogle gange rent ud sagt mærkelige) måder at bruge produktet på. En af de mest interessante historier var f.eks. en buschauffør i Asien, som brugte WD-40 til at fjerne en pytonslange, der havde viklet sig rundt om bussens underside. En anden var, da politiet brugte WD-40 til at fjerne en nøgen indbrudstyv, der var fanget i en airconditionkanal.

Formuleringen er en velbevaret hemmelighed, men det er den samme i dag, som da den blev opfundet, og folk finder på nye måder at bruge den berømte gule og blå dåse på hver eneste dag.

Vores brands

Ud over den berømte blå og gule dåse kan WD-40 Company nu tilbyde et bredt sortiment af produkter, der spænder fra specialvedligeholdelse og rengøring til alle typer industribrugere, entusiaster, hobbyfolk og hjemmebrugere.

• WD-40 Specialist® er en serie professionelle specialprodukter, som er formuleret til svære opgaver for gør det selv-entusiaster, håndværkere og industribrugere.
• WD-40® BIKE® er den nyeste produktserie under WD-40-navnet, som giver vedligeholdelsesløsninger til hele cyklen og bidrager til at forbedre cyklens ydeevne.

Så uanset om du skal fjerne blyantsstreger fra væggene, vedligeholde maskiner eller holde cyklen i topform, er WD-40 lige så stor en hjælp, som det altid har været, og er stadig den første problemløser til enhver opgave. WD-40 klarer problemet, uanset hvad det er!


WD-40 Company

En verden. En virksomhed. En stamme

WD-40 Company er en global organisation, som arbejder på at skabe positive og varige minder ved at udvikle og sælge produkter, der løser problemer på værksteder, på fabrikker og i hjemmet over hele verden.

WD-40 Product Range

Vedligehold fremtiden

WD-40 har været med til at løse vedligeholdelsesproblemer i mere end 60 år. Nogle gange har du brug for en specifik løsning, som WD-40 giver med nye serier til svære opgaver og til vedligeholdelse af motorcykler og cykler.

Udstillingsvinduet

Se, hvordan WD-40 spreder kærlighed med vores sponsorprojekter.