Selve synet af rust – uanset om det sidder på dine havemøbler, cykel eller bilen giver det dig en masse stress. Rustfjernere bruges derfor til at fjerne disse ætsende ar fra dine genstande- og det er nemmere, at fjerne end det lige lyder.

Videnskabeligt er rust jernoxid og opstår, når enhver forbindelse, som består af jern, udsættes for ilt i gennem en længere periode. Fugt, som vi normalt ser i form af vand, er som regel årsagen til denne proces bliver fremskyndet.

Ikke nok med, at de rustende genstande ikke er til, at holde ud at se på, kan de også være ødelæggende for overfladen på dine genstande. Jo længere tid disse genstande ikke behandles, desto mere korrosion opstår der. Til sidst bliver de helt spist væk og efterlader grimme huller på metaloverfladen.

Det behøver dog ikke være tilfældet for dine genstande. For, at bekæmpe disse problemer introducerer vi dig her for nogle rustfjernere, som nemt kan bruges derhjemme. Her er de

Sådan slipper du af med rust med hvid eddike

Dette er en stærk rustfjerner, da den består af eddikesyre eller citronsyre. Hvis du vil fjerne rust fra genstande som skruer, skal du blot blødgøre dem i eddike. Cirka en halv liter af denne naturlige rustfjerner vil klare det for dig og vi anbefaler, at du bruger hvid eddike eller æblecider. Objekter skal ideelt set placeres i denne kraftige væske i en dag cirka, for at det får den bedste effekt.

Sådan slipper du af med rust med citron

Hvis du oplever problemer med, at fjerne rust fra nogle af de berørte komponenter, er du nødt til, at få fat i noget knofedt for, at få jobbet klaret. Dernæst skal du gennemgå dit køkken for kalk/citron og lidt salt – (du kan dog udelade tequilaen!).

Salten skal gnides på det berørte område. Når du har gjort det grundigt, kan du gå videre og presse din kalk eller citron over saltet. Pres så meget saft, som muligt og lad denne kraftfulde rustfjerner gøre dens arbejde i 2 til 3 timer. Når tiden er gået, skal du fortsætte med, at skrubbe laget af. Du vil bemærke, at rusten nemt kan skrubbes af.

Sådan slipper du af med rust med WD-40

Dette multi produkt har været kendt for, at være et godt middel mod rust. Det kan også bruges forebyggende. Alt hvad du skal gøre er at bløde den rustne genstand med WD-40 og derefter skrubbe den med hjælp fra en stålbørste.

Du kan starte med, at teste små områder på den rustne genstand for at kontrollere, om WD-40 beskadiger det. Hvis du anvender WD-40 regelmæssigt på overflader, som er tilbøjelige til, at ruste, vil du aldrig se rusten vende tilbage. Hvis normale WD-40-produkter ikke ser ud til at virke så effektivt, som du forestillede dig, kan du også anskaffe dig WD-40 Specialist Penetrant. Dette produkt er specielt designet til at trænge ind i snavs og rust og kan nemt fjernes fra enhver overflade.

Nu hvor du ved, hvordan nemt det er, at slippe af med rust, kan du se, at det er lige så nemt, som trin 1-2-3. Du har bare brug for de rigtige rustfjernere i dit arsenal.