tracking

Havelåge reparation Tips

Havelåge Reparation – Tips om hvordan du fjerner Rust fra dit Smedejernshegn

Vedligeholdelse af smedejern hegn er en af de hårdeste job. Uanset om dit hus er omgivet med et hegn der er forbundet til lågen eller en port, der forbinder din mursten grænse, arbejdsbyrden er stor nok for dig til at afsætte en hel dag til rengøring.

Den vigtigste faktor, du skal huske, når du laver en port reparation er ”overflade penetration”. Uden det, rust begynder at bygge op i porten og malingen begynder at skalle. Dette er grunden til, at det er nødvendigt, at du rengør den grundigt første gang, så du ikke behøver at bekymre dig om at starte forfra efter en måned. Korrekt oprydning og med hjælp af WD-40 multi-use smøremiddel, behøver du ikke at bekymre sig om rust i mindst seks måneder.

Nedenfor er er en liste over de værktøjer, du skal bruge, og nogle tips om, hvordan du fjerner rust fra porten:

Nødvendigt værktøj

  • Akku Drill med børste
  • En kop form børste
  • Roterende stålbørste
  • stål ende børste (25 mm)
  • Sandpapir

Tip # 1

Brug Akku Drill og Børste vedhæfte

Tip nummer et indebærer at bruge trådløs boremaskine og vedhæftede børste. En ledningsfri boremaskine vil give dig mere frihed, når du flytter rundt og de forskellige penselstørrelser tilbyde dig den fordel, at rengøre store og små områder hurtigt.

Start med den kopformede børste og fjern rust fra de synlige områder. Skift mellem børsterne for at rense hjørner der er svære at nå. Når malingen og rust fjernes, spray WD-40 på porten og tør af med en klud for at fjerne snavs og eventuel olie efterladt af malingen. Spray WD-40 igen, og lad det tørre. Brug nu et frisk lag maling for at give porten et ekstra lag af beskyttelse.

Bemærk: Du har måske hørt en masse om at bruge eddike eller bagepulver til at fjerne rust, men i dette tilfælde vil disse rengøringsmidler være mere tidskrævende.

Tip # 2

Brug Sandpapir

Sandpapir er en hurtig måde for havelåge reparation. Men det tager en masse tid, fordi du gør alt arbejde manuelt. Brug sandpapir til at udjævne portens overflade. Giv det nu en grundig ned skrubning for at fjerne rust. Efter en time eller to af rengøring, vil du se huller i porten. Udfyld disse huller med metal fyldstof og gå derefter videre til den endelige slibning. Rengør nu porten med WD-40 og følg de samme trin som nævnt ovenfor.

Maling

Skrælning i malingen er ofte grunden til, at rust får plads til at bosætte sig. Du kan enten bruge en klassisk metal maling eller rust konverter maling for at beskytte porten. Når porten er blevet renset fra all rust, anvend et tyndt lag maling tyndere og du vil være i stand til at se den resterende rust mere tydeligt.

●       Brug Metalmaling

Først pensel porten med en primer, der hæmmer rust. Sørg for at dække hullerne med malingen og primer. Brug en tandbørste til at grundigt dække hullerne og sprøjt til sidst et tykt lag af emalje på toppen.

Sandblæsning

Tror du ikke, at du kan tackle dette job på egen hånd? Hyr så et sandblæser virksomhed. Selvom denne metode er ganske nem, så er det ikke ligefrem billigt. Rengøring virksomheder bruger specielt udstyr til at fjerne rust og sørge for, at havelåge reparation er udført med de rigtige skridt.

Du kan altid anvende WD-40 på egen hånd som et ekstra lag af beskyttelse for at sikre, at rust ikke kommer tilbage.

Hvordan man kan tage sig af din jern hegn

Nedenfor er nogle tips du kan bruge til at sikre, at din havelåge forbliver rust fri i lang tid:

Tip # 1

Beskyttelsesforanstaltninger

Elementer som fugt og regn kan være barske på en smedejernshegn. Der er flere ting, du kan gøre ved det:

  • Påfør et lag voks
  • Dæk porten med en fælde, når der er et regnvejr
  • Påfør et tyndt lag af beskyttende fugemasse
  • Spray WD-40 på det efter du har fjernet rust

Tip # 2

Mal Hegnet

Som nævnt tidligere, giver maling et ekstra lag af beskyttelse. Det fungerer som en barriere mellem luft og jern. Det minimerer oxidation og som et plus, gør det porten mere attraktiv.

Tip # 3

Rengør Hegnet

Hvis dit hegn er for stor, vask det så med opvaskemiddel og varmt vand. Brug en tandbørste til at skrubbe porten og tør den med et stykke stof. Sprøjt bagefter et tyndt lag WD-40 for at holde fugten i skak.

Tip # 4

Undersøg Hegnet Regelmæssigt

Skrælning i malingen, rust, revner, løse skruer og åbne ledninger (i tilfælde af elektrisk lås på porten) er de seks ting, du bør holde øje med. I tilfælde af åbne ledninger, kan du sprøjte WD-40 i kassen. Det forhindrer gnister på grund af fugt og udtørrer det elektriske system.

Tip # 5

Fix Bukkede dele

Dette kan være en smule ude af din reparation færdighed, men hvis du har en blæselampe, kan det gøres ganske nemt. Du skal blot opvarme sektion af porten, der er bøjet og hammer den tilbage til sin oprindelige plads.

Tip # 6

Reparer rustpletter

Behov af at gøre en hurtig reparation? Brug ståluld for at fjerne rust, spray WD-40 for at stoppe rust fra at sprede sig og mal det.

Der har du det, masser af tips til, hvordan du fjerner rust fra din gate og forebygger at dens udbredelse. For en havelåge reparation, er WD-40 et essentielt smøremiddel, da det har mange anvendelsesmuligheder. Det beskytter ikke kun metal fra alle udendørs elementer, det trænger også dybt ind under overfladen og forebygger rust opbygning.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company