tracking

Husholdningsmidler til fjernelse af rust

Fjernelse af rust gøres nemt med de bedste ingredienser og produkter

Der findes ikke noget værre, end at se de gule rustmærker på dine metalgenstande. Hvis du lader dit blik falde på disse metalliske genstande, efter de er blevet ødelagt af rusten, kan det være et forfærdeligt syn. Der er dog mulighed for at få vendt situationen. Her er nogle produkter, ingredienser og husholdningsmidler, som du kan gøre brug af, for at fjerne rusten.

Hvid Eddike

En af de første ingredienser, som du kan bruge til at slippe af med rust, er hvid eddike. Eddike er mere end bare smag til dine “Fish & Chips” (Fisk & Chips, but I would leave it to fish & chips). Hvis du stadig ikke tror på dette, så læs mere her om den imponerende eddike.

Hvis du har brug for at slippe af med noget rust, og alt du har er eddike, så vær ikke bekymret. Alt du skal gøre er at ligge genstanden i blød (rustet område) i hvid eddike, indtil det er helt gennemblødt. Sørg for, at den hvide eddike er ufortyndet, så den fungerer effektivt. Hvis det rustede område er stort, så brug mere eddike. Efter ca. 30 minutter skal rusten have sat sig i bunden, men nogle gange skal du måske give det et par timer. Hvor længe det skal ligge i blød, afhænger af rust mængden.

Eddiken skal blødgøre rusten, så du nemt kan fjerne det med en børste. Fjern rusten grundigt med en tandbørste, og lad genstanden tørre. Hvis der stadig er rester af rust på din genstand, skal du gentage processen, indtil hele rusten er udryddet

Citronsaft og Borax

Det kan måske menes, at citronsaft med vitamin C indhold også gør et godt stykke arbejde med at fjernelse af rust. Men det klarer ikke jobbet alene.

Du skal bringe borax i blandingen, og bruge citronsaften, samt boraxen til at danne en pasta. Denne pasta, du laver, skal anvendes på rusten og efterlades for at den kan udfolde sin  magi i omkring 30 minutter eller deromkring.

Det kan dog være nødvendigt med mere tid, hvis rusten har sat sig i overfladen på din genstand. Du skal sprøjte vand på pastaen, hvis  den begynder at tørre ud. Samtidig med at vandet sprøjtes på, skal man huske på, at der skal være nok til at fugte pastaen.

Når pastaen har udfoldet sin magi, er det tid til at hente en tandbørste og skrubbe rusten af overfladen på din metalliske genstand. Skyl genstanden grundigt for at fjerne rusten og pastaen. Lad det derefter tørre. Du skal muligvis gentage processen, indtil din genstand er helt rustfri.

Kartoffel og bagepulver

Alt, hvad du skal gøre, er at skære en halv kartoffel, og derefter drysse lidt bagepulver på den hårde side af kartoflen. Den hårde side af kartofflen skal gnides over det rustede område for at fjerne rusten. Da kartofler har sure egenskaber, vil de være nyttige til at løfte alt rusten af med.

Brugen af kartoffel til rustfjernelse er fantastisk til rustede køkkenknive. Alt du skal gøre er at stykke en rustet køkkenkniv i en kartoffel og lad den stå i kartofflen dagen igennem. I slutningen af dagen tager du så kniven ud af kartofflen, og du vil med stor sansynlighed se, at der ikke er noget rust tilbage.

WD-40

Brugen af alle ovennævnte ingredienser og produkter lyder godt, men WD-40 gør jobbet ubesværet. Du vil blive forbløffet, når du ser resultaterne af vores produkt.

Alt du skal gøre er at ligge den rustede genstand i blød med WD-40 i ca. ti minutter og derefter skrubbe den bløde rust væk med en børste i hånden.

Dertil kommer, at WD-40 i modsætning til andre rustfjernere, tager skridtet videre,  ved at tilbyde beskyttelse mod rust. Hvad der menes med dette er, at WD-40 tager hånd om rusten, efter at den har fundet sted og gjort skade, men udover det, gør den også et ekstraordinært arbejde, når det kommer til at forhindre rust i at fremkomme igen. WD-40 får det hele til at virke nemt, så du kan forblive glad. Lær mere om os (her) here.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company