tracking

Hvad er WD-40®?

WD-40® står for Water Displacement (vandfortrængning), 40. formel. Navnet kommer direkte fra den laboratoriebog, der blev anvendt af den kemiker, der udviklede produktet tilbage i 1953. Kemikeren, Norm Larsen, forsøgte at lave en formel til at forhindre korrosion – en opgave, der klares ved at fortrænge vand. Norms stædighed betalte sig, da han i sit 40. forsøg fandt den perfekte formel.

Hvad gør WD-40 multi-anvendelses-produktet?

WD-40® MULTI-ANVENDELSES-PRODUKTET OPFYLDER FEM BASALE FUNKTIONER:

SMØRER: Produktets smøreingredienser spredes godt ud og sætter sig sikkert fast på alle bevægelige dele.

PENETRERER: WD-40® multi-anvendelses-produktet løsner rust-metal-forbindelser og frigør fastsiddende, frosne eller rustne metaldele.

BESKYTTER: Produktet beskytter metaloverflader ved hjælp af korrosionsresistente ingredienser, så fugt og andre korroderende elementer holdes ude.

FJERNER: WD-40® multi-anvendelses-produktet trænger ind bag snavs, smuds og fedt. Brug det til at fjerne aflejringer af fedt og snavs fra værktøjer, udstyr og køretøjer. WD-40® multi-anvendelses-produktet i væskeform (f.eks. gallon) opløser også klæbemidler, hvilket gør det nemt at fjerne store mængder bindemiddel.

FORTRÆNGER FUGT: Eftersom WD-40® multi-anvendelses-produktet fortrænger fugt, tørrer det hurtigt elektriske systemer og forhindrer dermed kortslutninger på grund af fugt.

Hvad indeholder WD-40 multi-anvendelses-produktet?

WD-40 multi-anvendelses-produktet er en alsidig løsning til hjemmet, værkstedet eller fabrikken. Det er en kompleks blanding af smøreolier, funktionelle additiver, overfladeaktive stoffer og opløsningsmidler, der er blevet kombineret, så forskellige metaloverflader sikres både smøring, penetration, vandfortrængning, rensning og korrosionsbeskyttelse. Vi kan ikke rigtig afsløre, hvad det består af – det er vores absolutte hemmelighed – men vi kan sige, hvad det ikke indeholder. WD-40 indeholder ikke fiskeolie. Det indeholder ikke carcinogener, teratogener eller mutagener. Det indeholder ikke nogen tungmetaller. Det indeholder ikke nogen SVHC-substanser (særligt problematiske stoffer). Det indeholder heller ikke silikone, og WD-40 er også syrefrit. Det indeholder CO2-drivmidler (i stedet for LPG), og derfor får du mere produkt i den enkelte dåse.

Hvad er holdbarheden for WD-40 multi-anvendelses-produkterne?

WD-40® er et holdbart produkt, der er designet og fremstillet ud fra nøje specifikationer. Produktet skulle ikke miste sin virkning i noget overskueligt tidsrum. Den faktiske effekt er dog påvirket af holdbarheden af mekaniske komponenter såsom ventilenheden på spraydåser. På den baggrund antages holdbarheden at være 5 år fra fremstillingsdatoen, men produktet vil ofte virke optimalt betydeligt længere. WD-40® bør opbevares ved en temperatur på mellem 4 og 54 graders celsius, og bør altid omrystes før brug.

 

www.wd40.com/cool-stuff/myths-legends-fun-facts

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company