tracking

Knirkende dør: hvordan man undslipper dem

Knirkende dør: Hvordan man får dem til at stoppe med at knirke

Du er lige blevet færdig med at se en skræmmende film, og du går i seng og håber, at søvn vil forkæle det tilbagevendende billede af den forfærdelige klovn. Pludselig hører du et knirkende hyl, der synes at blive ved for evigt. Klovnen kommer tibage i dit hoved; du kan se ham åbne den knirkende dør ved indgangen til dit hus og komme  hen imod dig. Det er forfærdeligt ikke? Og alt på grund af den knirkende dør.

Du har nu en uberørt motivation, for at løse problemet en gang for alle. Nu er alt hvad du skal bruge en guide, som skal hjælpe dig med, hvordan du løser problemet med den knirkende dør. Og derfor har vi sammensat en række måder, hvorpå du kan fjerne denne ulejlighed en gang for alle.

Den nemmeste løsning er at købe noget traditionelt smøremiddel og anvende det på hængslerne i den knirkede dør. Dette løser normalt problemet med det samme. Men hvis det ikke virker, skal du gå om og tage hængslerne ud, slippe af med den akkumulerede rust eller belæg dem med et smøremiddel.

Nedenfor er en liste over smøremidler, som du kan prøve med det samme.

  • Olivenolie
  • Enhver smøringsolie
  • WD-40 sprøjte
  • Parafinlys
  • stykke af et badesæbe
  • Vaseline

Hvis den knirkende lyd stadig er der efter det, er det tid til at binde et Lommetørklæde  rundt om dit hoved og begynde processen med at udvinde disse hængsler, og belægge dem med et smøremiddel. Hvis de er usædvanlige rusne, skal du fjerne rusten først, og derefter påføre et lag smøremiddel. nedenunder er der tre trin du kan tage, når du har taget hænglserne ud.

1.     Oliesmøring

Anvendelse af olie på hængslerne i den knirkede dør virker næsten hele tiden. Følg nedenstående fremgangsmåde for påføring af olie på hængslerne på døren

a)     Fjernelse af hængsler

Luk døren først, og bagefter slå forsigtig på hængslets bund ved at placere spidsen af et søm der, og derefter brug en hammer. Når hængslet er løsnet, kan det trækkes ud af hammeren ved hjælp af hammerhovedets, gribende del. Husk dog, at når du har taget hængslerne ud, er døren ikke forbundet med dørrammen. Derfor skal du, for at være på den sikre side, hvile døren mod den nærmeste væg for at sikre, at den ikke falder ved et uheld.

b)     Anvendelse af madolie / motorolie / WD-40

Motorolie er et fremragende smøremiddel til generelle formål. Det er let tilgængeligt og er en billig løsning. Belægningen varer et stykke tid, før de løber ud. Tag noget Køkkenrulle eller en klud, prop lidt motorolie på, og svab hængslerne. WD-40 og madlavning er også gode alternativer, for at slippe af med knirket i knirkede døre

c)      Udskiftning af hængsler

Glid hængslerne tilbage i deres sprækker. Når de er tilbage i låst position og ikke glider tilbage, skal du bruge din hammer og søm, for at placere dem sikkert på plads.

Luk døren og åben den et par gange for at sikre, at der ikke er mere knirken, og den er blevet sikkert fastgjort til rammen. Hvis den knirkende lyd stadig er der, skal du muligvis anvende et andet lag olie. Fjern hængslerne igen og påfør et andet lag olie.

d)      Tøm den resterende olie

Olie er flydende fra naturens side; derfor kan noget af det have dryppet ned ad døren. Dette kan forårsage olie pletter på døren. Derfor skal du bruge et rent og tørt stykke klud for at tørre olien væk

2.     Anvendelse af voks på hængslerne

Hvis olien ikke var effektiv nok, kan påføring af voks også hjælpe med at løse problemet med den knirkende dør. Følg proceduren nedenfor for at anvende voks på hængslerne.

a)     Indkøb af paraffinvoks

Parafinvoks findes i stearinlys, og den råform er tilgængelig hos mange hardwareforretninger. Rå voks har ingen lugt, er hvid og sælges i form af terninger eller plader. Før du køber stearinlys, skal du sørge for at købe stearinlys, der er lavet af paraffin voks.

  • Et alternativ er bivoks, men det er nok ikke så let tilgængeligt
  • Hvis du har gamle paraffin voks lys, kan de bruges til dette formål

b)     Smeltning af voks

Brug et elkomfur til smeltning af voks. Varm det over ovnen, indtil vokset smelter helt. Brug ikke et gaskomfur; når voks når sit kogepunkt, frigives det brandfarlige dampe. Brug en mikrobølgeovn, hvis du ikke har adgang til et elkomfur. Smelt voksen i to minutters segmenter. Dette er for at sikre, at det smelter ensartet.

  • Bare for at være på den sikre side måles voksens temperatur ved hjælp af et termometer. Parafinvoks har et smeltepunkt på ca. 284 ° F (140 ° C).

c)      Belægning af ledene

Tag hængslerne ud ved hjælp af den ovenfor, beskrevne procedure. Belægning af hængslerne med voks giver fordelen af at gøre dem støvtætte. Sørg for, at du får hængslerne ensartet, med den smeltede voks.

d)     Udskiftning af hængslerne

Lad voksen størkne og afkøle for at forhindre, at den drypper. Det tager normalt omkring ti minutter. Luk døren og åben den igen mange gange for at sikre, at knirkene er blevet elimineret.

e)     Genpåføring af voks

Det er muligt, at en enkelt belægning ikke er tilstrækkelig. Hvis det skulle være tilfældet, skal du påføre hængslerne med voks igen og gøre det indtil, at knirkene ikke længere er der. tilbageværende voks er lettere at bortskaffe i forhold til olie.

3.     Brug ståluld til at fjerne rust og snavs

Husk, at smøreolie og parafinvoks vil være ineffektive mod hårdt snavs eller andet møg på hængslerne. Hvis den knirkede dør bliver ved med at knirke, er ståluld dit sidste våben.

Du skal huske, at olie og voks ikke kan fjerne snavs eller møg fra hængslerne. Hvis din knirkede dør forbliver knirkende, skal du somagt ty til ståluld. Følg nedenstående fremgangsmåde for at bruge ståluld på hængslerne.

a)     Rengør rustne hængselslede med ståluld

Hvis døren stadig knager efter anvendelsen af smøreolie og paraffinvoks, er dine hængsler sandsynligvis dækket med fast snavs og andet møg. Det er en mulighed, at de er fyldt med rust. Kig på hængslerne og se om det er problemet. Hvis dette er tilfældet, skal de skrubbe med ståluld.

b)     Fjern hængslerne

Tag hængslerne ud ved hjælp af den ovenfor beskrevne procedure. Når du har gjort det, så læg dem i en vask. Tag en pude af ståluld og begynd at skrubbe hængslerne.

c)      Skrub hængslerne

Fin ståluld er mest effektiv til grundig rengøring. Fortsæt med at skrubbe, indtil al rust, hårdt snavs og møg er væk. Det er også nyttigt at dyppe ulden i en rengøringsopløsning, før skrubning. Dette er især effektivt til resistente pletter af rust.

d)     Påfør smøremiddel

Når du grundigt har skrubbet hængslerne, skal du påføre dem med smøreolie eller paraffin voks. Det skal selvfølgelig gøres ensartet, som beskrevet ovenfor. Sæt hængslerne tilbage i deres position og fjern alt olie, voks eller fedt, der kan være spildt.

Efter alle disse foranstaltninger bliver din knirkede dør ikke mere en knirkende, irreterende dør.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company