tracking

Løsning på problemet med en knirkende dør

Det er sent om natten (midnat for at være præcis), og du ser på Exorcisten når pludselig, ud af det blå,  høres det langtrukne hvin af en dør på rustne hængsler. Ved ikke med dig, men de omstændigheder medfører nogle fascinerende ændringer i anatomien af denne forfatter, såsom ekstrem bleghed og en stigning i hjertefrekvens, ledsaget af en overbevisning om, at en dæmonisk herre fra helvede er kommet ind i huset på jakt efter hans sjæl.

Det er blot en af de mange måder, hvorpå knirkende dør kan være en plage. Heldigvis er det et irritationsmoment, du hurtigt kan slippe af med. Her i denne blog, dækker vi et væld af måder, hvorpå du kan slippe af knirkende dør.

Normalt anvender man et smøremiddel på hængslerne af en dør for at slippe af med knirken med det samme. Men hvis det ikke virker, kan du prøve at fjerne hængslerne helt og derefter enten fjerne rusten eller dække dem med et smøremiddel.

Følgende er en liste over de forskellige smøremidler, du kan bruge med det samme.

  • Enhver form for smøreolie
  • Olivenolie
  • Paraffin stearinlys
  • WD-40 spray
  • Vaselin
  • Håndsæbe

Hvis det ikke løser problemet med din knirkende dør, er det på tide at arbejde på at fjerne hængslerne og derefter rense dem eller dække dem med et smøremiddel. Der er tre ting, du kan gøre, når du har fjernet de knirkende hængsler fra din knirkende dør.

1.     Smøring med olie

Brug af olie på hængslerne af en knirkende dør er normalt nok til at løse problemet. Følg nedenstående trin for at anvende olie til hængselstifterne.

a)     Fjerne hængsels tappen med et søm og hammer

Luk først døren og slå let på enden af hængslet ved hjælp af et søm og en hammer. Placer sømmet i bunden af hængslet og bank på spidsen ved hjælp af hammeren. Når tappen er løs, kan du trække det ud ved hjælp af den gribende ende af hammeren. Husk, når hængsel tappen er ude, er døren ikke længere knyttet til dørkarmen. Stil den derfor, for sikkerheds skyld, mod nærmeste væg, så den ikke falder.

b)     Dæk tappen med motorolie / madolie / WD-40

Motorolie er en af de bedste smøremidler på markedet. Det er meget overkommeligt og let tilgængelig. Det kan også vare i lang tid på hængslerne før det tørrer ud. Dyp lidt motorolie på en papirserviet eller klud og tør hængsel tapene. Du kan også bruge madolie og WD-40; disse er afprøvet og testet løsninger til knirkende døre.

c)      Placer tappen tilbage i hængslet

Vrik tappene tilbage i, og når de er i en position, hvor de ikke glider ud, skal du bruge neglen og hammer til at slå dem helt på plads. Prøv at åbne og lukke døren flere gange for at sikre, at der ikke er mere knirkende og at døren er helt sikker. Hvis du opdager, at det stadigvæk knirker, kan det være nødvendigt at anvende mere olie. Gentag processen med at fjerne hængslerne og anvende olien.

d)     Tør overskydende olie væk.

2.     Bruge voks på dine hængsel tappe

Hvis olie ikke virkede, kan voks også løse problemet med en knirkende dør. Følg trinene nedenfor for at anvende voks.

a)     Køb paraffin voks

Du kan finde paraffin i lys og i sin rå form i en masse håndværk butikker. Rå voks er normalt lugtfri, hvid og fås i store plader eller i små terninger. Hvis du køber stearinlys, check for at sikre, at de er lavet af paraffin voks.

  • Bivoks er et alternativ; men det er sjældent, og kan være svært at finde
  • gamle paraffin stearinlys kan også bruges til at smøre hængsler tappe

b)     Smelt voks på et komfur eller i en mikrobølgeovn.

Hvis du ejer en elektrisk ovn, varm voksen over den, indtil det fuldstændigt smelter. Undgå at bruge et gaskomfur til dette, da det ikke er sikkert; overophedet voks kan danne dampe, som kan antændes. Hvis du ikke har en elektrisk ovn, skal du bruge din mikrobølgeovn til opvarmning af voks. Gør dette i segmenter af 1: 30-2: 00 minutter for at sikre, at voksen smelter jævnt.

  • Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning brug et termometer til måling af temperaturen af din voks. Smeltepunktet for paraffin er ca. 140 ° C (284 ° F).

c)      Dyp stifterne i den smeltede voks.

Fjern hængsel tappene på samme måde som beskrevet ovenfor til at smøre dem med olie. Anvending af varm voks er fordelagtigt, idet det forhindrer ophobning af støv, sammenlignet med anvendelse af olie. Mens du dypper tappene i voks, sikre, at du dypper dem jævnt.

d)     Sæt tappene  tilbage i hængslet.

Vent på at voks afkøler. På den måde kan du undgå det drypper af hængsel tappene. Dette kan tage mindst 5-10 minutter. Åbn og luk døren flere gange for at sikre, at knirke lyden er væk.

e)     Påfør voks igen på hængsel tappene indtil knirkelyde er væk.

Nogle gange er et lager paraffinvoks ikke tilstrækkelig. I dette scenario, forsæt at påføre voks indtil at lyden er væk. Voks er tyndere i forhold til olie, derfor er det ikke nødvendigt at tørre den overskydende voks efter påføring hver gang.

3.     Brug ståluld til at fjerne snavs eller Rust

Du skal huske, at olie og voks ikke kan fjerne snavs eller klister fra hængslerne. Hvis din knirkende dør forbliver knirkende, er du nødt til at ty til ståluld. Følg trinene nedenfor til brug af ståluld.

a)     Hvis hængsel tapperne er rustne, rengør så ved hjælp af ståluld

Hvis din dør ikke er holdt op med knirkende efter oliering eller voksning, kan snavsede eller rustne hængsler være problemet. Smøremidler er ineffektive mod rust, snavs eller fedt. Undersøg hængslerne nøje. Hvis du kan se, at der er en masse snavs, rust eller fedt, så skal du prøve at rense dem med ståluld først.

b)     Fjern hængsel tappene

Når du har fjernet hængslerne ved hjælp af de trin beskrevet foroven, skal du placere tappene i en vask. Find noget ståluld og hold det tæt på for at starte rensningen af tappene.

c)      Skrub benene ved hjælp af ståluld

Ståluld, der er ekstremt fint vil være bedst til at rengøre tappene grundigt. Fjern al rust, snavs, eller eventuelle malingsrester. For at fjerne svære pletter, hjælper det at gnide tappene i cirkulære bevægelser. Du kan også bruge en fortyndet opløsning af enhver rengøringsmiddel sammenholdt med ulden til at fjerne genstridige rustpletter.

d)     Dæk hængsel tappene med smøremiddel

Efter tappene er blevet rengjort, skal du jævnt dække dem med smeltet voks eller olie. Selv opvaskemiddel eller fedt kan virke. Placer derefter hængsel tappene tilbage under ved brug af beskrivelsen foroven. Test døren og husk at tørre overskydende fedt eller olie af.

Forhåbentlig, efter at have brugt alle metoder ovenfor,  bør du være fri for en knirkende dør.

 

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company