tracking

Manuel bilvask – få en skinnende ren bil

Sådan gør du din bil ren – trin for trin

Indimellem trænger bilen til en bilvask. Det er vigtigt at fjerne skidt og snavs, da bilen ellers vil ruste hurtigere. Og en ren bil ser også bedre ud! Du kan køre bilen vask, hvis du ønsker at spare tid, men her er en trin-for-trin-vejledning i, hvordan du selv gør bilen ren.

  1. Forberedelse til bilvasken

Parkér ikke bilen i direkte sollys, da en for hurtig tørring kan efterlade mærker på lakken. Bilen vil desuden blive varm, og vandet vil fordampe hurtigere end ønsket. Tjek, at du har lukket alle vinduer og døre ordentligt, hvis du gerne vil undgå, at vand kommer ind i bilen. Træk vinduesviskerne væk fra ruden. Brug passende beklædning – du bliver formentlig våd og ramt af sæbe!

  1. Sørg for, at du har alt, hvad du skal bruge

Du får brug for en vandslange, spand, svamp, børste, vaskeklud, håndklæde og vaskemiddel. Der skal bruges rigeligt med vand til vaskeprocessen, alt efter bilens størrelse og hvor snavset den er. Du får også brug for 2 eller 3 sæt vaskeklude og en børste, der er egnet til at skrubbe dækkene. Mikrofiberklude eller -håndklæder er egnede til at aftørre bilen. Du kan købe et bilvaskemiddel i en butik i nærheden og følge producentens anbefalinger, når du blander det med vand.

  1. Giv bilen en forskylning med vand

Dette vil hjælpe til at fjerne løst snavs og få det ud af svært tilgængelige områder. Det er bedst at fjerne så meget løst snavs som muligt, så vaskekludene ikke bliver for snavsede. Det anbefales også at give bilen en forvask, fordi det vil fjerne vejsnavs, vejsalt og udtværede insekter. Følg altid producentens anbefalinger vedrørende forvasken. Vaskemidlet skal virke et par minutter, inden det skylles af. WD-40 multi-anvendelses-produktet er også velegnet til at fjerne insekter, vejsnavs, gamle mærkater, fugleklatter og meget mere!

  1. Rens hjulene

Hjulene er typisk de mest snavsede dele af bilen. Anvend en børste, der er egnet til at rense dem, og brug derefter en indsæbet vaskeklud.

  1. Bilvask

Brug en indsæbet vaskeklud, og skrub bilens overflade. Vær særligt opmærksom på de ekstra snavsede områder, så du får en ren bil. Anvend ikke en børste på bilen, da det ville kunne give ridser. Skyl bilen godt efter for at fjerne vaskemidlet. Gentag processen om nødvendigt. Hold hele bilen våd, hvis du kan – hvis nogle områder begynder at tørre, kan der dannes vandmærker, som gør poleringen vanskeligere.

  1. Tør bilen af

Mikrofiber-klude egner sig godt, idet de absorberer vandet effektivt. Brug eventuelt et par stykker. Tør bilen helt af, så der ikke bliver noget vand tilbage, der kan forårsage rust. Når bilen er tør, anvendes bilvoks som polering. Du kan anvende WD-40 multi-anvendelses-produktet til at smøre og beskytte dele, der kan ruste med tiden. Du kan også anvende
WD-40 til at polere ridser og matte striber.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company