tracking

Sådan fjerner du tyggegummi fra dine sko.

Har du nogensinde trådt på tyggegummi mens du bar dine sko? Hvis du har, så ved du præcist hvilken kamp som følger med. Du kan finde trøst i at alt ikke er tabt, da der stadig er håb for at rede dine elskede sko. Hvordan? Her er nogle af de mest anvendte metoder til at fjerner du tyggegummi:

Gør Brug af Is

En af de hovedsalige metoder som du kan bruge er is. Ja, du hørte rigtigt; isterninger kan bruges til at fjerner du tyggegummi fra skoene, uden at gøre skade på materialet. Alt du behøver at gøre, er at fylde en stor pose med isterninger, og derefter kom skoen på posen. Husk at siden med tyggegummiet skal være i kontakt med posen.

Det er vigtigt at sikre sig at ingen af isterningerne er i stand til at finde deres vej op til overfladen. Hvorfor? Fordi dette ville gøre dine sko våde, hvilket kan skade nogle sko.

Denne proces kan tage et stykke tid, så det anbefales at du bruger en frysepose så isen ikke smelter, inden jobbet er blevet udført. Efter en vis mængde tid vil tyggegummiet fryse til og du vil nemt kunne skrabe det af. Problemet med denne metode er dog at det tydeligvis kræver en overvejende mængde tid. Hvis du ikke har meget tid, anbefales det at du prøver noget andet!

Opløs tyggegummiet

Hvorfor bekymre sig om at fjerner du tyggegummi fra sine sko, når man kan opløse det? Du kan bruge en mildere væske effektivt til dette formål. Mildere væske består generelt af nafta som er brandfarligt. Alt du skal gøre er at dyppe en klud i nafta og gnub det på tyggegummiet. Du vil se at tyggegummiet opløses. Du vil dog skulle tage dine forbehold når det kommer til denne procedure. Du skal sørge for at din placering er godt udluftet, da nafta nemt kan tænde ild.

Neglelakfjerner kan også bruges til samme formål. Som under tidligere metode, skal du gnubbe kluden med neglelakfjerner på skoen. Som med den anden løsning vil du se at tyggegummiet opløses. Denne metode skal omhandles med forsigtighed. Hvorfor? Grundet acetonen kan det potentielt ødelægge visse sko, særligt russkindsko.

Multi-Brug WD-40

Når du tænker over at WD-40 har mere end to tusinde brugbarheder, bør det ikke komme som en overraskelse at det også kan fjerne tyggegummi. Alt du behøver at gøre er at komme WD-40 på tyggegummiet og området omkring det, og lad WD-40 udøve sin magi. Undgå at få WD-40 på resten af skoen, da det kan være skadeligt. WD-40 vil kun behøve et minut -plus/minus til at udøve sin magi, hvortil du nemt vil kunne tørre det væk med en klud. Hvis tyggegummiet ikke kommer let af, skal du ikke lægge alle kræfterne i. Du skal blot gentage processen. Når du først er kommet af med tyggegummiet, rens skoens sål så der ikke er nogen spor tilbage fra WD-40… og det er det – alt er klaret!

Så næste gang du ved et uheld træder på et stykke tyggegummi, skal du ikke bekymre dig for WD-40 står ved din side!

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company