tracking

Sådan løsnes rustne møtrikker og skruer

Vi har alle været ude for en møtrik, der er rustet i løbet af tiden og er blevet ét med den tilhørende bolt. Det er altid svært at løsne rustne møtrikker og skruer, men nogle ting kan hjælpe dig, hvis du står i en sådan situation. Her er en liste over ting, der kan hjælpe dig til at løsnes rustne møtrikker og skruer og derpå tage dem af:

1.     Analyser bolten

Når du har rustne møtrikker og bolte, skal du først beslutte, om møtrikken eller bolten er klar til at knække. Når disse dele strækkes ud over deres elastiske grænse, knækker de. Det næste, du skal finde ud af, er, om møtrikken og bolten har en sikringslak. Mange fabriksmøtrikker leveres med en gevindlim, der kan blødgøres efter opvarmning.

Du skal også afgøre med dig selv, om den rustne møtrik, bolt eller skrue er værd at bevare eller ej. Et fastgørelsesmiddel giver ikke den nødvendige lukkekraft, hvis det har mistet sin trækstyrke til rusten. Der er ikke nogen grund til at bevare et fastgørelsesmiddel, der ikke er til nogen nytte senere. Det er bedre at knække sådanne rustne dele og erstatte dem én gang for alle.

2.     Fjern rusten så godt som muligt ved hjælp af førsteklasses produkter

Hvis du har brugt alle dine kræfter, men uden resultat, skal du ikke være bekymret. Der er andre måder at løsnes rustne møtrikker og skruer.

Hvis du finder ud af, at møtrikken, bolten eller skruen er værd at gemme, og det vurderes, at den kan reddes, skal du fjerne så megen rust som muligt fra den. Det kan gøres med en stålbørste. Hvis du bruger den, kan du fjerne en masse skidt og støv. Det er bedst at bruge et produkt, der hjælper dig til at løsne de rustne dele. WD-40 Multi-Use Product er et af de bedste produkter, der findes til at løsne rustne møtrikker og bolte.

Ø  WD-40® Smart Straw

Hvis der er nogle rustne områder, der er svære at nå, er dette det bedste produkt til at fjerne rust fra sådanne dele. Det leveres med et fleksibelt rør på 8”. Røret er lavet af førsteklasses fleksibelt materiale, som bøjer så meget, du vil, uden at det mister sin form. Det kan også sprøjte på to måder, hvilket gør det lettere at nå vanskelige områder. Formlen fortrænger fugt og tørrer hurtigt og forhindrer dermed kortslutninger på grund af fugt.

Ø  WD-40® Multi-Use Product

Dette produkt hindrer korrosion og rust på produkter. Det trænger ind i delen, fortrænger fugten og smører den, hvilket sikrer den mod at ruste. Det er et tykt gel-smøremiddel, der bliver siddende der, hvor du sprøjter det på. Dette hjælper ikke kun til at løsne rustne dele, det giver også en smøring, som holder 12 gange længere, og som hjælper til at undgå rust i op til et år.

3.     Væd de rustne dele med rigeligt smøremiddel

Når du har valgt det rigtige produkt til at smøre de rustne områder, er det næste trin at lade det sidde på de pågældende områder i nogen tid. Det giver produkterne tid til at udføre deres magi, og du vil igen være i stand til nemt at løsnes rustne møtrikker og skruer. Igen er tålmodighed vigtigt. Du kan måske ikke løsne dem med det samme, men det er bedre end at miste både møtrikker og skruer.

4.     Hjælp lidt til

Når delene har ligget i blød i smøremidlet i tilstrækkelig tid, har du brug for en skraldenøgle med langt håndtag eller en hammer, der kan hjælpe til. Pas på, at du ikke brækker de rustne møtrikker, hvis du bruger for megen kraft. Du skal også bruge forede arbejdshandsker, mens du gør dette, så du beskytter dine hænder.

Processen ender her, hvis du har fulgt ovenstående trin omhyggeligt. Det vigtigste ved at løsne rustne møtrikker og skruer er at bruge de rigtige smøremidler. Uden disse smøremidler vil det blive meget svært at redde møtrikkerne og skruerne for ikke at tale om at løsne dem. Hvis du bruger de rigtige smøremidler, kan du løsne alle former for rustne møtrikker og skruer, og du vil kunne bruge dem igen, da de ikke bliver beskadiget under processen.

Den ultimative løsnes rustne møtrikker og skruer dele

Hvis du leder efter de bedste smøremidler, der kan klare den vanskelige opgave at løsnes rustne møtrikker og skruer, bør dit første valg være WD-40. Firmaets navn siger alt. Det har eksisteret i mere end 60 år og har leveret effektive smøremidler, der er nemme at bruge. Produkterne er ideelle at bruge for alle, lige fra industrieksperter til folk, der går ind for DIY. Smøremidlerne, der er specielt fremstillet til at løsne rustne dele, beskytter metallet mod korrosion og rust ved at trænge ind i den pågældende del og fortrænge den fugt, der har ophobet sig på den. De er ideelle til at smøre alle rustne dele. Det bedste ved WD-40® Smart Straw og WD-40® Multi-Use Product er, at de hjælper til at løsne rustne dele og sørger for en langvarig beskyttelse af disse dele mod rust.

Hvis du bruger disse smøremidler, holder du dine maskiner i orden, og du får ikke flere problemer med rust og korrosion.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company