tracking

Sådan renser du en fedtet motor på den rigtige måde!

Er du blevet mødt med en fedtet motor? Hvorfor ikke gøre noget ved det selv, for du behøver IKKE en professionel til at gøre det for dig? Taget i betragtning af alle de værktøjer som er tilgængelige på markedet disse dage, kan det sikkerhed konkluderes at dagene, hvor der skulle benyttes knofedt for at rense din motor, for længst er talte.  Med brug af et par genstande (hovedsageligt affedtningsmiddel) kan du, selv rense din fedtede motor, ved at følge disse trin:

Forbered din motor på rensning

Før du kan rengøre din motor, er det vigtigt at du forbereder den på det. Og hvordan gør du så det? Ved at gøre den hovedrent først. Således skal en hovedrengøring foregå:

Fjern de overskydende vragrester

Det første du skal gøre er at fjerne de vragrester som muligvis sidder i omkring motoren. Hvad dette betyder er, at alt hvad der ikke er meningen skal være der, ikke bør eksistere der. Græs, blade, papir og andre genstande af denne sårt bør fjernes, for de kan forsage problemer i motoren med tiden.

Beskyt hvad der skal beskyttes

Rengøringen skal selvfølgelig inkludere vand, ikke? Den dårlige nyhed er at vand kan forsage skader for de elektriske dele og springe en sikring eller to. Der er dog en måde at forhindre dette fra at ske: fjern batteriet fra motoren og rens det separat udendørs. For at gøre dette er du nødt til at afkoble begge batteriportene. Derefter er du ligeledes nødt til at afdække alle udsatte ledninger og komponenter. For at gøre dette kom plastik rundt om komponenter såsom tændrør og lignende. Gør det samme med de løse ledninger, for dette vil gøre dem alle relativt vandtætte.

Kør motoren

Men var vi ikke i forstadierne til at give vores motor en rengøring? Ingen grund til bekymring; at køre motoren er en del af processen. Hvordan? Lad os bare sige at det er nemmere at komme af med fedtet når det er ophedet. Og der er ingen bedre måde at opvarme det på end ved at opvarme motoren, ikke sandt? Med hånden på hjertet, vil det være nemmere at fjerne alt fedtet og snavs der er til stede, ved at køre motoren!

Det ”egentlige” rengøringsarbejde

Når din motor er “rengørings klar” er det tid til rent faktisk at rengøre den. Her er hvad du skal gøre for at sikre at din bil får den bedste rengøring:

Brug Affedtningsmiddel for at komme af med fedt og snavs

Det er endelig blevet tid til at komme af med alt fedtet i din motor. For at gøre dette har du brug for affedtningsmiddel.  Selvom der er meget affedtningsmiddel tilgængeligt på markedet, anbefaler vi WD40 Specialist Degreaser. Denne hurtigt virkende, opløsningsmiddel er i stand til effektivt at fjerne fedt og snavs fra din motor uden at efterlade rester. Pasning af din motor vil hjælpe den med at holde sig længere og samtidig fungere let. Når du anvender sprøjten er det dog vigtigt at du undgår genstande som er blevet malet. For det kunne fjerne malingen fra bilens overflade. Følg altid producenternes forbrugers vejledninger før du bruger produkterne på din motor.

WD40 Specialist Degreaser fungere ved at spise sig ind i snavset og fedtet af din motor. Nu mere beskidt din motor er, des mere tid vil den have brug for at blive gennemsvøbet i WD40’erens magi. Som en tommelfingerregel lad produktet sidde på motorens overflade i omkring 3-5 minutter, alt afhængig af motorens tilstand, før du skrubber det af. Nu vi er vi skrubning, vil du få brug for en skrubbebørste for at fjerne fedtet. I forhold til kvaliteten på den spray, vil du med sikkerhed ikke få brug for at bruge knofedt. Det er dog nødvendigt at bruge øjenbeskyttelse før du gennemfører processen. Rens motoren med en vandslange bagefter.  Sørg for at alle elektriske dele er dækket med plastik. (ligesom under hovedrengøringen)

Vask bilen

Når nu du er i gang, hvorfor så ikke vaske resten af bilen? Hvis du vasker bilen med det samme, sikre du at hvilket som helst spor af affedtningsmiddel som muligvis har sat sig på malingen, bliver vasket væk omgående. Og før det kan gøre rigtig skade. Rensning vil også gøre den ydre del af din bil fri fra fedt!

Færdiggør arbejdet

Efter du har vasket fedtet væk fra motoren, anbefales det at du også renser separate dele. For eksempel kan du rengøre bilbatteriet med en stålbørste og brug en skrubbebørste til at vaske plastikoverfladerne. Disse er alle vigtige dele for at gøre din motor ren. Husk din bil fungere alt efter hvordan du opretholder den, og følg altid forbrugers vejledningerne.

Denne proces er af at rense en fedtet motor er ikke for alle, så hvis du ikke føler dig tryg, kontakt en professionel!

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company