tracking

Stoppe Rust med disse metoder

Fem tips; Sådan Stopper du Rust og Vedligeholder du din Bil

Du kan se, den brune farve optræde i kanterne af din bil og du ved, at det er på tide du tog bedre af den. I simpel videnskab: Når oxygen, vand og salt kombineres ved overfladen af et metal, dannes der rust. Temmelig enkelt, ikke? Selvom dannelsen er ganske let, så er det et helvede at komme af med. Hvordan fjerner man rust, når man ikke penge til en almindelig bilvask?

For mennesker som mig, repræsenterer bilen en af mine mest værdifulde ejendele, som de fleste mennesker tager for givet. Din bil kommer ikke til at bo i samme stand, som den dag, du kørte den fra forhandleren. Ja, dens skønhed vil blive forværret med tiden, men med lidt omhu og korrekt vedligeholdelse; kan du holde det generelle udseende intakt. Det er ikke ensbetydende, at du skal være den skøre fyr i kvarteret, der råber af børn når de rør hans bil og har et lommetørklæde i lommen for at tørre hvert støvkorn af. Bare tag lidt ekstra sikkerhedsforanstaltninger, og så vil du se  for dig selv, at din bil vil se bedre ud.

Nedenfor er nogle tips, der vil hjælpe dig med at stoppe rust fra at angribe din bil:

Tip # 1

Vask og Voks Hver Anden Uge

To ord – fugtigt vejr. Problemet med rust er, at det afhænger af hvor du bor.

Bor du tæt ved havet?

Regner det ofte i dit område?

Hvis dette er tilfældet, så er det bedre at vaske din bil hver anden uge. Folk får ofte dette gjort en gang om måneden, hvilket giver rust masser af tid til at få fæste. Køb en lille flaske bilvask og bruger kun det. Hvis du i første omgang tænkt dig at vaske bilen med almindelig husholdnings sæbe, så lad mig stoppe dig der. Problemet med almindelig sæbe er, at det ikke stopper rust. Faktisk giver det mere plads til alger at vokse i bilens maling. Det fjerner dit tidligere voks job og efterlader din bil sårbare over for rust. Når du har vasket og vokset din bil, skal du åbne bildørene og lade vandet løbe fra rocker panelerne og enderne af dørene. Brug derefter et bil dække for at holde støvet væk.

Tip # 2

Beskyt Bilen fra Ridser

Okay, jeg indrømmer, at det er noget, der ikke er i dine hænder, fordi en ulykke kan ske når som helst, men der er andre ting, du kan gøre for at stoppe rust,såsom:

 • Stil bilen under skygge for at undgå fuglelort (fulglelort har visse kemikalier, der ødelægger malingen og efterlader ridser for rust at sætte i)
 • Lad være med at parkere tæt på andre biler på parkeringspladsen
 • Placer ikke tunge ting på kølerhjelmen eller bagagerummet af bilen
 • Undgå at køre over huller og veje, der er under opførelse (småsten flyver ofte og sætter sig fast i hjulbrøndene)
 • Undgå parkering over rendesten eller områder, hvor vand samles (vandet samles ofte ved bilen og forårsager rust, hvilket svækker bunden udefra)

Tip # 3

Find de Svage Punkter

for at stoppe rust,skal du vidst om alle de små områder, hvor det kan opholde sig. Tag en lommelygte og kontroller de følgende dele:

 • under kroppen lister og trim
 • Side spejlenes koblingspunkt
 • Antenne
 • Soltag
 • Hele overfladen under køretøjet
 • hjulbrønde
 • Hver nick og knæk

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, brug en piberenser til at fjerne alle eventuelle vand rester. Det største tegn på rust er bobler i malingen. Når disse eskalerer til ridser og dings, spreder rusten sig. Næste stop er undervognen og så motoren.

Tip # 4

Smør Rust Probe Områder med WD-40

Nu hvor du ved hvad du skal gøre for at stoppe rust med enkle tricks, er det tid til at sørge for, at din indsats ikke var forgæves. Efter vask og voksning kommer coating. Lige nu kan jeg ærligt sige, at en af de bedste på markedet, er WD-40. Dette smøremiddel forebygger ikke bare rust, men beskytter din bil under alle vejrforhold og holder delene tørre. Det trænger ind i områderne på et dybt plan, og forhindrer dem fra at oxiderende mere.

Efter vask, spray de områder, der er tilbøjelige til at ruste med WD-40. Smøremidlet kan anvendes på enhver del og er yderst effektiv til undervognen. For små dele såsom skruer og møtrikker i hjulpladen og motor forbindelse, brug en tynd dyse for at sikkre en tyk og præcis coating.

Tip # 5

Tag Foranstaltninger Ifølge Vejrforandringer

Fugtighed er ikke det eneste vejr tilstand, der forårsager rust. Når det sner, bruger du salt til at skovle isen fra din indkørsel og asfalt. Da vejret skifter og bliver varmt, smelter isen, og der er et overskud af salt i luften. Dette salt klamrer sig til undervognen og langsomt æder overfladen. Dette kan resultere i at når du vasker din bil, er der en mulighed for, at vandet kan flyde inde og samles som en vandpyt. Sørg derfor for, at din bil altid er parkeret i garagen og hvis du ikke har en, parker den på en forhøjet område, under skygge, når det sner.

At investere i en bil vask hver anden uge er måske ikke finansielt muligt, men hvis du tager lidt tid nu og da for at vaske din bil kan du stoppe rust og bevare bilens skønhed i lang tid. Det vigtigste at huske er, at en simpel bilvask og voks ikke vil garantere dig en rustfri bil. Du skal bruge et stærkt smøremiddel såsom WD-40 til dette job. Med en belægning af WD-40, kan du tage det roligt i seks måneder. Så hvorfor bruge DIY teknikker, der vil skade din bil!

 

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company