tracking

Vaske guide – 6 trin til bilvask

Seks bilvasknings hacks – Vask den som en Pro

Du ser en ny bil køre ved siden af dig på vejen og du tænker til dig selv; ”jeg burde virkelig vaske min bil.” Fortvivl ej, vi har alle været der. Ja, bilvask lader til at være en sur pligt, men har du nogensinde tænkt over hvorfor det er så nemt at tage et bad og når det så kommer til bilvask går du omkring det som katten om den varme grød. At tage din bil til et bilvaskeri kan være ekstremt dyrt, og lad os indse det – ikke os alle gør det månedligt. F
orestil dig alt det skidt som ophober sig i din bil, som du for øvrigt ikke kan se ødelægger dens skønhed.

Rengøring af bilens interiør er ganske enkelt for alt du skal gøre er at tørre det af med en våd klud og derefter vokse den. Med hensyn til tæppet – hvis det kan flyttes, kan du vaske det med rensemiddel og støvsug resten af dette område. Snakker vi til gengæld om dens eksteriør vil du være nødt til at tage en mere langvarig tilgang til det. Vær forberedt på at komme noget fedt på albuerne for det bliver snart beskidt og vådt.

Du behøver ingen fancy produkter til en bilvask. Du vil måske blive fristet af supermarkedernes opstillede hylder med opløsningsmidler, viskestykker og børster, men tænk til dig selv – behøver jeg rent faktisk dette? Nej, fordi jeg er ved at indlede dig i nogle hemmelige hacks til din bilvask, som vil hjælpe dig med at rengøre din bil med 6 nemme trin.

#Trin 1

Giv den en vask med et højt tryk

En af de største fejltagelser som de fleste mennesker gør under en bilvask er at de bruger opvaskemiddel eller rensemiddel til at vaske bilen. Mens disse midler kan fjerne skidt, river de også voksen med sig og efterlader malingen som vil ruste. Køb derfor hvilket som helst rengøringsmiddel til din bil og skrub sæbeskummet med en mikrofiber. I stedet for at vaske sæben af med en masse spande vand, brug en vandslange og sæt den til en høj volume. Dette vil fjerne det genstridige skidt som sidder fast i fælgene.

Trin #2

Fjern skidt fra ridser

Så snart bilen er fri fra skidt, vil du tydeligt kunne se hvirvler, oxidation og ridser I malingen. Når din bil køre på høj hastighed, fx. 97 km/h, sætter skidtet fra omgivelserne sig fast i den åbne overflade, hvilket giver rusten et sted at gemme sig. Selvom vasken fjerner skidtet, bliver det hårdere grus siddende. Til dette trin vil du få brug for et ler sæt. ”Clay-Barring” er en proces hvor du bruger leret og smøremidlerne som følger med til at rengøre ridserne.

Præs leret i din håndflade og sprøjt smøremidlet på det. Gnid nu henover ridserne. Dette vil fjerne det sidste voks og genbygge malingens glathed. Des dybere ridser, des flere gange vil du være nødt til at bruge et nyt stykke ler og et frisk sprøjt af smøremidlet. Når leret bliver gråt er det en indikation på at skidtet er ved at blive fjernet.

#Trin 3

Brug en applikator som WD-40

Hvis du syntes at “Clay-Barring” er for svært, fordi din bil har for mange ridser så er en alternativ løsning at bruge WD-40. WD-40 er et smøremiddel til bilvask som er brugt til forskellige applikatorer. Samtidig med at rengøre skidt, olier og smuds fra bilens overflade, kan det også bruges til at løsne møtrikker og skruer og dermed undgå metaldelene fra at ruste. Med et enkelt sprøjt af dette smøremiddel, kan du ikke blot rengøre en bils overflade, men også forhindre ætsende elementer. Sprøjt det blot på ridserne og skrub støvet med en ståluld. Sprøjt et andet lag over og lad det tørre. Dette vil forhindre støvpartikler og rust fra at hæfte sig på bilens overflade i seks måneder.

Trin #4

Polering

Polering er anderledes fra at vokse. Selvom dette trin er valgfrit, kan det fjerne de lettere ridser fra bilens overflade. Du har ikke brug for en polermaskine til dette trin. Hæl en lille smule bilpolering på en klud og  smør det henover bilen.

Trin #5

Voks for at beskytte bilens skønhed

Ingen bilvask er fuldendt uden voks. Når bilen bliver vokset beskyttes den mod UV-stråler og forebygger den fra at falme.  Det beskytter også bilens maling fra fugleklatter. Kom en lille mængde voks på skum og gnid det med cirkulære bevægelser. Der er to typer af voks – En som giver et hvidt skær og en anden som giver et skinnende skær. Alt afhængig af bilens farve kan du bruge hvilken som helst af dem.

Trin #6

Rengør vinduer

I stedet for at bruge glas rens, brug WD-40. Efter du har vasket glasset med sæbe og tørret fugten væk, sprøjt en lille smule WD-40 på det og gnid det ind for at fjerne skidtet. Sørg for at rulle vinduet ned og rengør toppen af glasset.

En anden klage som jeg hører om bilvask er at folk ikke kan fjerne klistermærkerne på forruden. Ingen grund til bekymring, WD-40 kan endda fjerne dette. Sprøjt det ganske enkelt på klistermærket og vent i lidt tid. Kemikalierne i smøremidlet vil løsne klistermærket og du kan nemt fjerne det med en plastikspartel.

Således… seks nemme trin til din bilvask. Du behøver ingen dyre forsyninger for at følge disse trin. Alt du behøver er WD-40 smøremiddel, som vil hjælpe dig med bestemte overflader som du førhen troede var umulige at rengøre.

Dette smøremiddel er stærkt nok til at blive brugt på en hvilken som helst overflade af bilen, inklusiv motoren. Smøremidlet giver seks måneders beskyttelse fra skidt og rust. Alt du behøver at gøre er at vaske og vokse din bil en gang månedligt og WD-40 vil klare resten.

Ansvarsfraskrivelse

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company