At rense cykelkæden – så nemt er det

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Her kan du se, hvordan en cykelkæde renses

Brug WD-40 Bike Chain Cleaner til at rense cykelkæden. For vedligeholdelsen af cykelkæden er det afgørende at anvende WD-40 cykelkæderens på kassetten. Det bidrager til at forlænge cyklens levetid, gør gearskiftet lettere og giver dermed mere komfort på cyklen. Når kæden renses, bør pedalen drejes, mens kæderensen sprayes på tandhjulene og cykelkæden. Efter en kort eksponeringstid kan midlet skylles af, og de behandlede dele kan tørres af.

Rens cykelkæden – sådan gør du

Når cykelkæden skal renses, bør du placere cyklen, så baghjulet stikker i vejret og er nemt at rotere. Her kan man anvende en særlig cykelholder som et praktisk hjælpemiddel. Hvis ikke du har sådan et udstyr, kan du vende cyklen om, så den hviler på sædet og styret. Inden du begynder at rense cykelkæden, placerer du en klud under cyklen, som kan opfange dråber fra kæderensen. Det anbefales at dreje pedalen mod uret med den ene hånd, mens kæderensen sprayes på med den anden hånd – dermed bliver alle dele af kæden renset. Produktet bør anvendes der, hvor cykelkæden og tandhjulene mødes.

Dermed renses hele cykelkæden og tandhjulene. Midlet skal virke et par minutter for at opnå den optimale effekt. Hvis cykelkæden eller tandhjulene er særligt snavsede, kan det være nødvendigt at rense de pågældende områder med en børste. Her kan man f.eks. anvende en tandbørste. Børstehårene når også ind til de små steder og kan fjerne fastklæbende smudspartikler her. Herefter bør de behandlede dele skylles efter med rent vand. For at undgå rust og kalkaflejringer kan du tørre cykelkæden og tandhjulene efter med en klud.

Når din cykelkæde og cyklen i øvrigt er renset og tørret, kan du tilføre lidt kædeolie til tørre eller fugtige forhold eller kædespray efter behov.

Hvorfor rense cykelkæden?

Visse dele af cyklen slides hurtigere, hvis smudspartikler hæfter på dem. En meget snavset eller rusten cykelkæde gør det også vanskeligere at skifte gear, og cyklingen bliver mindre komAt rense cykelkæden – så nemt er detfortabel. Kæderensen kan fjerne snavs i form af sod, olie og mudder fra cykelkæden, tandhjul, kranksæt og kassetter. Produktet efterlader ingen rester, og det bidrager til at reducere sliddet på de nævnte dele af cyklen. Så hvis du ønsker at vedligeholde din cykel og forlænge dens levetid, er det en god idé at rense både cyklen og cykelkæden regelmæssigt.

 

WD-40 BIKE

 

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2018 WD-40 Company