tracking

Sådan rengøres malerpensler effektivt

Det er essentielt at rense malerpensler og ruller efter at have malet for at præservere dem, som gør at de kan bruges i længere tid. Vedligeholdelse af malerpensler er forskelligt efter hvilken type maling der bruges (olie og syntetisk maling, nitro maling, vægmaling), så penslerne skal rengøres med den rigtige opløser for at rengøres malerpensler effektivt. Når opløseren har fjernet det meste af malingen, placeres børsten under løbende vand for at fjerne det resterende maling. For at opnå tilfredsstillende resultater og garantere at penslerne og rullerne vil have et lang brugbart liv, anbefaler vi at købe produkter af høj kvalitet, de lader dig også fordele malingen mere jævnt uden at tabe børster.

TING DU HAR BRUG FOR

  • Syntetisk eller nitro opløser

  • Elastikker

  • Folie eller sølvpapir

  • Linolie

  • WD‑40® Multi-Use Product

TRIN 1

at vaske børsterne

Hvis du brugte olie eller nitro maling, skal børsterne vaskes med den rigtige opløser (syntetisk eller nitro). Når det har opløst det meste af maling, så put penslen under vandhanen med børsterne pegene opad: vandets retning fjerner maling der sidder fast mellem børsternerne, som nu er fortyndet med opløser.

Hvis du bruger vandbaseret akryl eller vægmaling, skal du blot rense penslen under vandhanen (altid slut med børsterne opad) for at eliminere ethvert spor af maling.

TRIN 2

gør børsterne kompakte for at beskytte dem

Efter børsterne er blevet vasket skal de tørres forsigtigt, specielt hvis ringmøtrikken ikke er forkromet og kan vandet lede til rust, med tab af børster under maling eller sågar gøre væggene beskidte. For at undgå den ulejlighed, så sprøjt et par dråber af WD-40 Multi-Use på for at undgå rust. Mens børsterne tørrer, anbefaler vi at give børsterne en pegende eller flad form efter typen af børste, så de ikke spreder sig ud, og får børsten til at miste sin form og derfor gøre den ubrugelig. Et godt system der hjælper med at holde børsterne kompakte er at placere en elastik rundt om dem ikke for stramt, som hjælper med at holde ”formen”.

TRIN 3

eliminerer hårde børster

Hvis du ikke med det samme kunne rense dine børster og de er blevet hårde, så gør dem funktionelle igen ved at putte den ned i en bøtte med en mikstur af syntetisk opløser, nitro opløser og linolie (40% + 40% + 20%), efterlad den et par dage. Når det har gjort sit arbejde, så vask som beskrevet. Hvis du skal begynde at male igen indenfor et par timer (eller en dag), så kan du i stedet for at rengøre børsten direkte, rulle penslen ind i sølvpapir eller folie, og putte den i køleskabet. Penslen vil være fugtig i et par dage. Så kan du rengøre børsterne når du er færdige med dem.

KONKLUSION

Ved hjælp af denne vejledning kan du rengøres malerpensler effektivt. Dette vil hjælpe dine børster med at vare længere og forbedre deres ydeevne.

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark