30 May 2022
Vedligeholdelsen af køkkenhætten skal være hyppig og nøjagtig, ellers nedbrydes emhætten hurtigt, tilbyder ikke tilstrækkelig service og gennemgår alvorlige skader, da køkkenhætten derhjemme rammes af en meget betydelig strøm af fedtede dampe og dampe. Under vedligeholdelsen af køkkenhætten er det nødvendigt at være opmærksom på nogle komponenter såsom:
Der er to forskellige typer emhætter: dem med ekstern udvisning af dampe, der er forbundet med en røggas, og dem med intern recirkulation med et filtreringssystem.
Disse emhætter har et dampfilter, der beskytter emhætten, det indre lys og udstødningskanalen mod ydersiden.
Sammenlignet med dem med udvisning har de endnu en komponent: det er et filter, normalt med aktivt kul, der absorberer lugt for ikke at genindføre dem i køkkenet sammen med luften. Rengørings- og affedtningsaktiviteterne er dem, der allerede er angivet for røgudvisningshætten.
Periodisk vedligeholdelse begynder med at fjerne filteret. Dette kan være metallisk eller syntetisk materiale af forskellig art. Metalfilteret kan vaskes med affedtningsmiddel og efter grundig tørring returneres til sin plads. Det syntetiske filter skal normalt udskiftes, selvom der er nogle typer, der kan vaskes. Hyppigheden af udskiftning afhænger af brugen af køkkenet og den installerede filtertype: det anbefales at henvise til brugs- og vedligeholdelsesmanualen til den emhætte, du ejer, men gennemsnittet er omkring tre / fire måneder.
Emhættens indre struktur, hvis filteret altid holdes rent, bliver langsomt snavset med fedt, men før eller senere skal det også rengøres grundigt. Der anvendes affedtningsvaskemidler, som efterlades til at virke og derefter fjernes med svampe, klude eller papir. Generelt er dette tilstrækkeligt, men hvis der ikke er udført regelmæssig vedligeholdelse, kan der være meget hårde og resistente fedtaflejringer. I dette tilfælde kan du gribe ind med WD-40 Specialist Degreaser Immediate Effectiveness (beskytter køkkenbordet mod det smeltede fedt, der drypper). Under alle omstændigheder skal emhætten efter denne påføring behandles med et normalt rengøringsmiddel og derefter tørres til perfektion.
Hættebelysningssystemet består af en eller flere pærer. Hvis du bemærker fedtaflejringer (efter frakobling af spændingen), skal du fjerne pæren og bruge et affedtningsmiddel. Efter en perfekt tørring kan vi påføre lidt WD-40 Specialist Contact Detergent på lampehusene og på eventuelle tilgængelige elektriske kontakter.
Ventilatoren kan være indeholdt i emhætten eller (mere sjældent) indsat i den første del af røgudvisningsrøret. I det første tilfælde kan det let nås til affedtning og vask (som beskrevet ovenfor). I det andet tilfælde skal den første del af røret demonteres for at fjerne ventilatoren, men dette er en intervention, der bedre overlades til en tekniker.
Det syntetiske materialefilter skal udskiftes ligesom udstødningshætterne. Aktivt kul til recirkulation kan have en anden struktur og størrelse, og for udskiftning henvises til brugs- og vedligeholdelsesmanualen. Det er generelt tilrådeligt ikke at overskride tre måneders ophold.
Generelt (for hver type hætte) anbefales det at tænde for sugningen et minut før tilberedningen påbegyndes (stegning osv.) for at udløse sugestrømmen, der transporterer dampene mod emhætten. Den lavere trækhastighed er tilstrækkelig til mindre krævende tilberedninger som pasta og saucer. De højere hastigheder er velegnede til stegning eller flere fødevarer, der er kogt på samme tid. Det tilrådes at lade emhætten være tændt, selv efter tilberedning for at fjerne alle de producerede dampe og lugte.
Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.
© 2025 WD-40 Company.
Alle rettigheder forbeholdes