tracking

Hvordan du Fjerner Rustede Bolte

Hvis du skulle spørge enhver professionel om hvilket metal objekt der bliver mest ramt af korrosion og rust, vil deres svar enstemmigt være møtrikker og bolte. Disse møtrikker bliver skadet så meget at de smelter sammen med deres bolt. Hvis det sker, vil de være så bundet til hinanden at det kan være ret umuligt at fjerne dem. Derfor skal du vide hvordan du Fjerner Rustede Bolte.

Hvis møtrikkerne er over et objekt der er blevet ramt i lange perioder af fugt eller fugtigt vejr, vil de ret hurtigt ruste. Boltene du finder i hjemmeapparater og bilkomponenter er dem der bliver hårdest ramt i sådanne miljøer.

Grundet fugt, vil boltene blive degraderet til et punkt hvor enheden de holder sammen er ved at kollapse eller slet ikke vil virke. Du vil også finde ud af at det er næsten umuligt at fjerne disse bolte fordi rusten former ovenpå deres metalhoveder.

Så hvad kan du gøre?

TING DU HAR BRUG FOR

  • Skruetvinger og en boltsaks (hvis du skal klippe bolten af)

  • Hammer

  • WD‑40 Specialist® Penoil

TRIN 1

Smør dem med WD-40 Specialist Penoil

Hvis du finder ud af at boltene sidder fast grundet rust, er en ideel løsning WD-40 Specialist Penoil. Når rust når ned til gevindet i din bolt, kan du løsne dem med dette produkt.

Du skal blot applikere penetreringsolien på de ramte møtrikker og bolte og så slå dem blødt med en hammer. Det vil hjælpe produktet med at krybe ind mellem møtrikkerne og boltene og derved løsne dem. Du vil finde ud af at det er ret simpelt at løsne dem på den måde. Sikrer dig at du tørre ekstra produkt væk og vaske dine hænder ved kontakt med produktet.

TRIN 2

Skære

Hvis boltene er så rustende at de ikke kan reddes, så skal du skære dem ud. Det vil gøre boltene ubrugelige og de skal derfor bare smide dem ud.

Det eneste du skal gøre, er at bruge skruetvingerne til at få et greb om boltens hoved. Så begynd at drej så hurtigt at de bliver frigjort fra deres position.

TRIN 3

Opvarmning

Til sidst, en anden metode til at fjerne rustne bolte, er at bruge din brænder til at varme dem. Varmen vil få de rustne møtrikker og bolte til at udvide sig, det leder til at de bliver løsnet.

Du skal dog passe meget på når du gør det, fordi mange smørringsprodukter derude er brandbare og vil begynde at brænde hvis du udsætter dem for flammer. Tag forholdsregler ved at bruge beskyttelseshandsker og -briller.

Andre råd

For at hjælpe dine møtrikker og bolte mod fremtidig rust, så hold dem rene og smør dem med WD-40 Multi-Use-Product! Det efterlader et tynd lag ovenpå møtrikkerne og boltene for at hjælpe dem mod korrosion. Det skal dog applikeres rimelig ofte.

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark