tracking

Sådan rengøre du din plæneklipper blade: En guide

At holde dit haveudstyr vedligeholdt og rengjort er vigtigt for at holde græsplænen ryddig, men også så dit udstyr holder længere. Derudover vil det også beskytte dig mod potentielle ulykker og komplementere din pæne og rene græsplæne. Plæneklippere er et af de vigtigste udstyr, hvad angår haveanlæg. Det slår græsset og holder din have og græsplæne frisk og sund. Det er vigtigt at rengøre og vedligeholde dine plæneklipper blade, da de sørger for du har en jævn-skåret græsplæne. Det vil også forhindre spredning af forurening og sygdomme gennem åbne sår fra græsset. Men ved du, Sådan rengøre du din plæneklipper blade effektivt?

Selv om du måske ønsker at sætte dig ned efter en lang dag i haven, skal din plæneklipper rengøres, inden græsrester på bladene og kabinettet tørrer ud og bliver hårde. Rengøring og vedligeholdelse af plæneklipperen er ikke en vanskelig ting. Der er nogle lette, hurtige og enkle trin du skal følge, og derefter vil du hurtig være færdig med rengøringen. Her er nogle enkle trin til rengøring af en plæneklipperens blade.

TING DU HAR BRUG FOR

  • Sikkerhedshandsker og beskyttelsesbriller 

  • Håndpumpe sifon 

  • Stålbørste 

  • Skruenøglesæt 

  • Slange eller spand med rent vand 

  • WD‑40® Multi Use Product 

TRIN 1

Grib dit sikkerhedsudstyr

Det første trin er at sikre, at din sikkerhed ikke bringes i fare, når du håndterer og arbejder med meget skarpe blade. Derfor er det obligatorisk, at du tager nogle holdbare og robuste arbejdshandsker på, før du går videre til de næste trin, Dermed ungår du også alvorlige ulykker.

TRIN 2

Tøm brændstoftanken

Det næste trin er at tømme plæneklipperens brændstoftank. Plæneklipperen skal vendes på hovedet for, at du kan komme til bladene og rengøre dem, på den rigtige måde. Det er vigtigt at tømme gastanken, for hvid du ikke gør det, risikerer du, at der kommer brændstof ud af tanken. Du kan bruge en håndpumpe sifon til at udtrække alt brændstof fra tanken eller du kan tømme tanken, før du starter.

Du kommer til, at skulle skylle din plæneklipper, og derfor er det vigtigt at du sikre dig, at der ikke er noget strøm, der løber gennem den. For dette skal du fjerne tændrørsledningen fra tændrøret. Dermed kommer du heller ikke til, at bekymre dig om, hvortvidt der opstår uheld, når plæneklipperen er tændt og du gør bladene rene. Alt hvad du skal gøre er at trække tændrørstråden opad. Nogle plæneklippere kræver muligvis, at du fjerner tændrørstråden ved hjælp af en skruenøgle.

TRIN 3

Spray klingen

Tag en slange, og sprøjt klingen og de resterende dele. På den måde slipper du af med alt affald og det skorpede græs fra bladene og de resterende dele. Det er bedst, at bruge en slange med en relativt høj trykstrøm, så du nemmere kommer af med det akkumulerede græs. Når det er gjort, skal du ligge plæneklipperen på siden og fortsætte med at sprøjte, indtil størstedelen af affaldet og græsset er skyllet af.

Tag en børste, og brug den til at rengøre klingerne og de andre dele. Den ideele løsning vil være, at bruge en stiv børste, så du slipper af med alle de svære områder, som slangen ikke har kunne nå rundt om.

TRIN 4

Fjern kniven

Når bladene er rene, skal du fjerne dem fra plæneklipperen. Fjern også bladene fra huset ved hjælp af et skruenøglesæt. Dette vil kræve en vis kraft og en vis alvorlig gearing. Derfor foreslår vi, at du bruger en lang og robust skruenøgle

Tør bladene grundigt på begge sider. Du kan også gøre bladene mere skarpe, nu hvor de er taget af plæneklipperen. Det kan du sagens gøre selv ved hjælp af slibeværktøjer fra whetstone. Hvis du planlægger at gøre det selv, skal du sørge for, at du er ekstra forsigtig, da bladene er virkelig skarpe og kan skære dig dybt, hvis det ikke gøres på den rigtige måde.

TRIN 5

Saml kniven igen

Når du er færdig med at smøre bladene og de resterende dele på plæneklipperen, er det nu tid til at samle den igen. Sæt bladene fast igen og sørg for, at stramme dem godt og grundigt. Når bladene er sat på og er stramme, skal du sætte plæneklipperen oprejst. Sæt nu stikledningen i tændrøret igen. Når det er gjort, skal du fylde tanken med brændstof, og græsslåmaskinen er nu klar igen til at blive brugt.

KONKLUSION

Når du er færdig med at rengøre bladene, og du har monteret plæneklipperen igen, er det det perfekte tidspunkt at vedligeholde plæneklipperen. Du skal blot sprøjte noget WD-40 Multi Use Product på plæneklipperens blade for at holde dem smurt og skarpe! Dette vil hjælpe med at forlænge bladenes og din plæneklippers levetid!

Rengøre du din plæneklipperen blade tager ikke meget af din tid, og hvis det gøres rigtigt og regelmæssigt, øger det plæneklipperens levetid, samt dens effektivitet. Bladene vil være skarpe og skære græsset på det rigtige niveau. WD-40, som sprøjtes på bladene, holder dem fri for rust og snavs, så de kan holde i mange år.

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark