tracking

Sådan rengøre dine haveredskaber?

Haveredskaber har brug for regelmæssig rengøring, helst efter hver anvendelse. De bør dog altid rengøres grundigt, især når de stilles væk til vinteren efter at have været brugt intensivt i løbet af sommeren. Havearbejdet udføres mere effektivt med rene redskaber, ligesom rene redskaber er lettere at bruge og holder længere. Spørgsmålet er: Hvilke redskaber trænger til rengøring? Svaret er enkelt. Alle redskaber, der har skruer, møtrikker og bolte, kæder og/eller skær, skal rengøres regelmæssigt. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, hækkesakse, plæneklippere, beskærersakse, økser, grensakse og andre ting.

Her følger nogle enkle trin, som du kan bruge til at rengøre dine haveredskaber, så de kan fungere effektivt i lang tid.

TING DU HAR BRUG FOR

  • Rengøringsudstyr: Haveslange, vaskemiddel, gamle klude, håndklæde, svamp, sprøjte

  • Rengøringsredskaber: Skurebørste, ståluld, stålbørste, mellemfint sandpapir

  • Smøremiddel: Et smøremiddel til at beskytte de rengjorte redskaber mod fugt, rust og korrosion

  • Sikkerhedsudstyr: Øjenbeskyttelse, handsker og støvmaske

TRIN 1

Rengør redskaberne

Det første trin til rengøring af haveredskaberne er at fjerne det skidt, der har ophobet sig på dem. Plantesaft og skidt, der sidder på haveredskaberne, kan give ukrudt og forårsage forskellige jordbårne sygdomme. Skidt tiltrækker også fugt og tilbageholder det, hvilket fører til en hurtig spredning af rust. Hvis dine haveredskaber har bevægelige dele, skal du afmontere dem inden rengøringen. Brug en stålbørste til at fjerne skidtet og rusten fra alle metaloverfladerne. Du kan bruge ståluld til at fjerne fastsiddende rust. Hvis det er større redskaber, kan du også bruge en mellemfin sandskraber. Husk også, at alle redskaber skal tørre omhyggeligt for at hindre fugtdannelse.

TRIN 2

Brug sliberedskaber

Det andet trin er en afslibning af alle træhåndtag ved hjælp af mellemfint sandpapir. Dette hjælper til at fjerne splinter fra redskabet og til at udbedre den beskadigede overflade. Sandpapir kan også bruges til at fjerne rust, der stadig sidder i sprækker og på overflader. Dette polerer også metallet let. Når du er færdig, skal du tørre redskaberne af for at fjerne eventuel metal- eller træsmuld, der stadig sidder på redskaberne.

TRIN 3

Slib beskærersaksene

Den næste trin efter rengøring af redskaberne for rust og skidt er slibning. Forsøg så vidt muligt at bevare den oprindelige vinkel eller smig, når du sliber. Hvis du har beskærersakse i din have, kan du bruge en slibesten til at få en skarp skærekant. Kør skærets skrå side mod slibestenen, og slib den skarpe kant på skæret mod stenen med en drejende bevægelse. Du bør først fjerne graterne fra de flade overflader og derefter udelukkende slibe den skrå side af skæret.

Det er vigtigt at slibe redskaberne i slutningen af hver sæson, så de kan holde i lang tid.

TRIN 4

Smør redskaberne

Dette er et af de vigtigste trin, når det drejer sig om at rengøre dine haveredskaber og holde dem fri for fugt, rust og korrosion. Produktet er specielt udviklet til at rengøre, smøre og beskytte haveudstyr og -redskaber. Brug af smøremiddel forlænger dine haveredskabers liv og sikrer, at de altid virker optimalt. Det holder haveredskaberne beskyttet mod rust og korrosion hele året rundt.

Konklusion: Forebyggende vedligeholdelse

Nu hvor du er færdig med rengøre dine haveredskaber, og de ser ud som nye, skal du ca. hver anden måned bruge lidt tid for at bevare dem sådan. Her følger nogle tips til forebyggende vedligeholdelse, der hjælper til, at dine haveredskaber fungerer effektivt i lang tid.

  • Skyl mudder af med vandslangen, hver gang du bruger haveredskaberne. Våd jord, der sidder fast på redskaberne, er en af hovedårsagerne til, at haveredskaberne ruster.
  • Brug en skurebørste for hurtigt at skrubbe fastsiddende jord af. Du kan også bruge en malingsfortynder til at fjerne harpiks og plantesaft.
  • Brug et håndklæde eller en klud til at tørre redskaberne af, inden de stilles til opbevaring. Du kan også lade dem tørre selv ved at stille dem i solen.
  • Stil ikke redskaberne på kanterne, hæng dem op i stedet for
  • Tør regelmæssigt overfladen af med et smøremiddel som WD-40 Multi-Use-Product for at holde dem frie for rust og korrosion

Haveredskaber skal rengøres efter hver anvendelse, men hvis du ikke har tid til at gøre det hver dag, skal du sikre dig, at de rengøres mindst én gang ca. hver anden uge. Dette hindrer, at der samles rust og fugt på dem, hvilket fører til korrosion og rust. Holdbarheden for dine haveredskaber forlænges, hvis du rengør dem regelmæssigt. Rengøring alene er ikke nok til at sikre holdbarheden for haveredskaber. Husk også at smøre dem for at sikre dem mod miljømæssige faktorer, som forårsager slid og korrosion. Husk også, at redskaber efter rengøring skal opbevares et tørt, fugtfrit sted. Alle disse trin sikrer dine haveredskaber en lang holdbarhed, og du kan bruge dem i mange år. Og det bedste er, at det er mere afslappende at bruge rene redskaber. God fornøjelse med havearbejdet.

 

 

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark