tracking

Sådan rengøres elværktøj

Rengøring af elværktøj er lidt sværere, end som så, da du ikke kan dyppe værktøjet i eddike. Først skal du adskille delene ved hjælp af brugsanvisningen og først derefter; kan du bruge WD-40 specialist degreaser til at fjerne snavs og støv. WD-40 specialist degreaser kan bruges til at rengøre elværktøj, såsom kædesave, bor, stiksave osv. Følgende er de ting, du skal bruge, for at sådan rengøres elværktøj:

Ting du har brug for

 • Robuste arbejdshandsker

 • Øjenbeskyttelse

 • En spand

 • Varmt vand

 • Håndklæder

 • Rengøringsklude

 • Eddike

 • Ståluld

 • En tandbørste

 • Kommercielt rengøringsmiddel til værktøjet

 • WD-40 Specialist Degreaser

Trin 1: Grib dit beskyttelsesudstyr

Før du begynder at affedte dine redskaber, skal du være iført nogle robuste arbejdshandsker for at beskytte dine hænder mod værktøjets skarpe kanter. Det er meget vigtigt, at du følger disse forholdsregler, da vi ikke ønsker nogen ulykker. Sørg for at have beskyttelsesbriller på, også når du bruger affedtningsmidler som WD-40 Specialist Degreaser.

clean power tools 1

Trin 2: Rengør med WD-40 Degreaser

Skil værktøjet fra hinanden og rengør hver del med WD-40 specialist degreaser ved at skrubbe det med ståluld og en tandbørste. Gentag processen. Lig metaldelene, som ikke er forbundet med nogen ledninger i eddike, og lad dem ligge i bløde i 5 minutter..

degreaser 005 600x400

Trin 3: Skyl og tør metaldele

Fjern metaldelene fra eddiken, skyl dem med vand og tør dem med papirhåndklæder. For at fjerne resterende fedt og rust, skal du ligge metaldelene i en spand fyldt med varmt vand, sammen med den anbefalede mængde rengøringsmiddel, som er angivet til kommercielt værktøj.

Fugt det lille område af kluden i denne løsning og brug det til at rengøre ledningerne (kluden skal være fugtig og ikke våd). Tør hele værktøjets overflade og hold dig væk fra motorrummet.

clean power tools 3

Trin 4: Aftør alle dele

Brug et håndklæde til at tørre alle delene med, og sørg for, at der ikke er noget fugt tilbage. Rengør alle kontakter og afbrydere med en tandbørste.

clean power tools 4

Trin 5: Skrub eventuelt resterende snavs

Når alt er affedtet og rengjort, skal du kontrollere tingene igen og bruge opløsningen, samt ståluld, til at skrubbe eventuel resterende rust. Lad delene tørre, før du samler dem igen. Inden du sætter stikket til, skal du sørge for, at der ikke er nogen skår i ledningen, som kan have absorberet vand eller det kommercielle rengøringsmiddel.

clean power tools 5

KONKLUSION

WD-40 specialist degreaser sørger med disse rengøringstrin for, at når du har skrubbet og tørret snavset og fedtet af, har du en ren overflade, hvor du kan bruge andre teknikker til at fjerne rust. WD-40 tilbyder også andre forskellige specialrensere til forskellige formål. Afhængigt af hvilken type genstand du prøver at rengøre, hvad end det er haveværktøj, bilmotor, gulve, motorcykel eller cykel, er alle smøremidler tilgængelige og vil hurtig kunne klare arbejdet for dig . Læs altid producentens retningslinjer, inden du går igang med, at sådan rengøres elværktøj.

Relaterede hvordan

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company