tracking

Sådan rengøres en rusten sav

Ved du sådan rengøres en rusten sav? at rengøring af en gammel, brugt og rusten håndsave til restaurering eller vedligeholdelse kan være en ganske nem opgave. Du kan udføre denne opgave på kun en time eller mindre. Du skal bare få fat i nogle grundlæggende rengøringsmidler, såsom nogle brugte aviser, pastavoks, kogt hørfrøolie, metalskraber og noget sandpapir.

Har du alle disse ting? Hvis det er tilfældet, kan vi nu gennemføre de 5 trin, der skal til for at rense en rusten savklinge.

TING DU HAR BRUG FOR

  • Beskyttelsesudstyr

  • Avis

  • sandpapir

  • WD‑40® Multi Use Product

TRIN 1

Sikkerhed først

Når du arbejder med din sav, skal du sørge for, at du har et par gode handsker og masker. Disse vil ikke kun beskytte dig mod din savs klinge, men beskytter dig også mod mineralsk spiritus og den kogte linolie. Begge væsker kan være irriterende for huden og kan samtidig forårsage et muligt problem. Sørg for at være yderst forsigtig ved rengøring. Sikkerhed først.

TRIN 2

Brug gamle avispapirer

Gamle aviser vil vise sig at være perfekte til at beskytte dit bord eller ethvert overfladeareal du planlægger at arbejde på. Det gør også rengøringsprocessen nem, da hele rustresteret fra slibning og skrabning har tendens til virkelig at skabe et rod. Når du er færdig, er alt du skal gøre at smide avisen væk.

TRIN 3

Brug metalskrabere

Vi anbefaler, at du bruger metalskrabere til at slippe af med overfladestøjen på dit rustne savblad. Dette kan gøres ved at holde din knivskraber i lav vinkel og bruge korte streger, der bevæger sig fra den ene ende af kniven til den anden. Du begynder med at skrabe forsigtigt og fortsætter med at gentage bevægelsen, indtil du tror at du har fjernet så meget af rustdannelsen som muligt. Du kan tørre resten af rusten af for at kontrollere, hvor meget der er rengjort.

TRIN 4

Brug et tyndt sandpapir og noget malingfortynder

Tynde sandblade kan give dig en “følelse” af slibning, mens tykke sandblade ikke vil. Disse skal derefter bruges med lakforstærkere for at fremskynde processen med at ruste din rustsav. Sørg for at bruge en lille smule af fortyndere, men glem ikke at have din handsker og maske på!

TRIN 5

Brug WD-40 som rustbeskyttelse

WD-40 er et godt rustbeskyttelsesmiddel, og det beskytter effektivt din sav ved at forebygge rust. Når du har fået fat på dette produkt, skal du lægge en tynd og jævn overflade oven på din savklinge og tørre den med en ren og tør klud.

Du kan tørre overskydende med den samme klud. Du vil bemærke, at der vil være eventuelle resterende rustformationer som let kan fjernes. Gå videre og gentag processen, indtil du er helt tilfreds med det rene blad.

Nu hvor du har en ren savklinge, kan du bruge det til alle dine træprojekter. Husk at give den en god rens efter hver brug!

KONKLUSION

Anvendelserne vist og beskrevet for WD-40 Multi-Use Product blev leveret til WD-40 Firmaet af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

 

Du kan nu købe WD-40 online her!

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark