tracking

En Guide til at Skifte Din Bils Vinduers Gummilister

I gamle biler, med tiden, vil gummilister rundt om vinduerne og døren starte med at svækkes. Ofte løsner listen sig og luft bliver fanget indeni. Langsomt begynder listen at trevle op og hænger i hjørnet. Nogle gange går den i stykker fra midten, det giver din bil et dårlig look. Det får støj, vand og støv til at komme ind i bilen og høre umådeholdende lyde. Du skal måske skifte din bils vinduers gummilister.
I et sådant scenarie, vil folk bruge lidt lim og sætte det tilbage på bilen. Løsningen til dette problem er ikke limen men selve listen. Gummilisten holdes fast med en lille smule lim og ved at bruge lidt tryk. Problemet opstår når listen ikke længere er samme form, som da den blev sat fast til vinduet for første gang. Når listen bliver ældre, krymper den og begynder at hive væk. Det er derfor listen ikke vil komme på plads med lim. Men der er en anden måde hvorpå du selv kan fikse din bils vindueslister. Du kan nemt skifte gummilisten selv og bruge WD-40 Specialist silicone lubricant til at sikre at gummiet holder i lang tid.
Følgende er en trin efter trin guide på hvordan du fjerner din bil vindueslister og udskifer den med en ny:

Ting du har brug for

  • Flad skruetrækker

  • Sandpapir

  • Selvklæbende klæbemiddel

  • Gummiliste

  • WD-40 Multi Use Product

  • WD-40 Specialist Silicone Lubricant

Trin 1: Fjern Gummiet med en Flad Skruetrækker

Start med vinduerne ved at åbne din bildør, så du har mere plads til at gå rundt. Med en flad skruetrækker, så start med at fjerne gummiet fra sin plads det allerede falder af fra. Forsigtigt afhjælp gummiet ud og så træk den af med dine hænder. Hvis gummiet er for blødt, vil det gå i stykker i dine hænder, så start med at skrabe igen. Sikrer dig at alt gummiet er blevet fjeret, så det næste trin giver listen et clean finish.

Skifte Din Bils Vinduers Gummilister

Trin 2: Slib metallet

For at give klæbemidlet en ren og plan overflade så gummiet sidder ordentligt fast, så er det næste trin at slibe metaller grundigt. Brug finkorns sandpapir og start med at gnubbe i cirkler. Prøv at holde dine bevægelser på listerne ellers risikerer du at ødelægge din bils udseende. Dette trin lader dig lave en overflade fri for bump og glat nok til at listen kan sidde perfekt fast.

Skifte Din Bils Vinduers Gummilister

Trin 3: Appliker Det Nye Klæbemiddel

Et vejrbestandigt klæbemiddel bruges til at bonde gummiet med metal. Før du applikerer klæbemidlet i listen, så skær gummiet og prøv at sætte den på uden lim i vinduet. Når du føler at med en lille smule tryk, vil gummiet side godt, så kan du applikere klæbemidlet. Læg et tyndt lag klæbemiddel i listen og en dråbe af det indeni gummiet.

Skifte Din Bils Vinduers Gummilister

Trin 4: Put den Nye Gummiliste på

Giv klæbemidlet fem til ti minutter til at blive lidt hårdt og så, begynd at lægge gummiet fra hjørnet og forsigtigt bevæge dig mod det andet hjørne ved at bruge en lille smule tryk. Sikrer dig at der ikke er nogle huller i mellem, og ikke stræk gummiet.
Når gummiet er på plads, så tryk ned på hele listen igen for at sikrer dig at gummiet har klæbet sig til metallet.

image rattanachai, adobe stock

Trin 5: Giv Gummiet et Lag Beskyttelse med WD-40 Specialist Silicone Lubricant

Når du er færdig med at applikere gummilisten, er det tid til at sikrer sig at den ikke går i stykker lige så hurtigt som den gamle gjorde. WD-40 Specialist silicone lubricant hjælper med at holde gummi komponenter sikre. Smørelsen kan holde til temperaturer fra -35°C til +200°C. Smørelsen beskytter gummidelene fra at optage støv og undgår fugt.
Giv gummilisten mindst en time til at sætte sig ordentligt fast og så appliker smørelsen. Brug smart røret til at komme ind i hjørnerne og kanterne så det penetrerer dybt. Et enkelt lag af dette silicone lubricant kan holde din bils gummiliste blød og stiv i lang tid.

image rattanachai, adobe stock (1)

Fejl du Skal Undgå Når du Udskifter Vindueslister

  • Nogle biler har plastik indsætninger i døren der har nåle. Uden ordentlig smørelse, korroderer disse nåle nemt og er det der gør gummiet løst. Så glem ikke at udskifte disse nåle
  • De fleste gummilister har en L form og skal placeres med den største overfalde indad (det undgår at vand kommer ind i bilen)
  • Luk ikke døren med det samme efter du har sat gummilisten på. Giv den mindst en time før du tager bilen ud at køre
  • Brug ikke en skruetrækker til at trykke gummiet. Et forrude monteringsværktøj vil gøre det meget bedre. Eftersom det er spidst og nemt passer mellem gummiet og rammen

Følg disse seks trin og så kan du nemt udskifte din bils vindues- og dørlister uden at betale hundredvis af kroner. Specialist silicone lubricant vil holde gummiet på plads og beskytte det fra støv. Med et lag af denne smørelse, skal du ikke tænke på skader i 6 måneder.

Relaterede hvordan

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company