tracking

Hvordan du bruger garagedør smøremiddel

Hvem hader ikke den knirkende lyd som garagedøren laver, hver gang den åbner og lukker. Hvis din garagedør også laver den slags lyde, betyder det at den skal smøres. Men hvordan du bruger garagedør smøremiddel? Hvilket smøremiddel bør du bruge til de forskellige dele af din garagedør? 

Nedenunder er en guide til hvordan du bruger garagedør smøremiddel . Hvis du leder efter det bedste smøremiddel til din garagedør, læs videre:

Ting du har brug for

  • Beskyttelsesudstyr

  • WD-40 Multi Use Product

  • WD-40 Specialist Silikone smøremiddel

Trin 1: Husk at beskytte dig selv

De kropsdele som er mest udsatte for at blive skadet mens du rengøre din garage, er selvfølgelig dine hænder. Det kan ikke understreges tydeligt nok hvor vigtigt det er at du beskytter dine hænder, som for eksempel fra at få dem mast under en tung garagedør mens den lukker. Det vigtigste og mest varsomme forbehold du skal tage dig før du starter rengøringsprocessen, er derfor at sikre dig at døren er lukket. Det er nødvendigt at sikre sig at døren er lukket da det ikke alene vil gøre det nemmere at smøre den, men samtidig vil det sikre at den ikke lukker sig sammen på din hånd. Så sluk gerne for funktionerne inden du fortsætter din proces, vil du?

Hard hat and gloves

Trin 2: Gør døren knirkende ren

Efter du har sørget for at du er sikker, bør du som det næste rengøre garagedøren. Tag en klud og gnub den kraftigt mod døren for at komme af med alt slags skidt, vragrester, eller gammelt smøremiddel som muligvis eksisterer der. Det rådes at du er grundig med rengøringen, så du er i stand til at se metallet under, frit fra alt slags skidt og vrag, efter du er færdig.

garage door lubricant

Trin 3: Fjern rust og korrosion

At fjerne skidt og vragrester er vigtigt. Men det er endnu mere vigtigt at tage dig af den korrosion som muligvis er der. Hvorfor? Fordi rust og korrosion hovedsaligt er en af de årsager til at din garagedør muligvis knirker til at begynde med. At komme af med nogen form for eksisterende rust er vigtigt, derfor skal du smøre din garagedør ordentligt.

WD-40 kan bruges effektivt til dette formål. Grunden til at WD-40 er et godt smøremiddel er det faktum at den kan fjerne rustne dele og områder. En dåse WD-40 er nok til at klare det meste af det din garagedør har behov for.

rust protection

Trin 4: Smøring af hjulområderne og rullebanen

Før du begynder at smøre siderne til er du nødt til at undersøge om udbyderen af DIN garagedør anbefaler at du bruger samme smøremiddel til garagedøren som til rullebanerene og hjulene. IKKE alle rullebaner og hjul kan tåle at blive smurt. Hvis de kan, så dub et par dråber smøremiddel hen over rullebanen. Dub således også en dråbe eller to på hjulene.

Husk at dække alle de områder som indgår i hjul-bane-mekanismen, inklusiv områderne inden i hjulene og foran banen. Der er mange smøremiddeller som kan bruges, men det frarådes at du bruger olie, for det vil muligvis i nogle tilfælde fører til at hjulene glider af rullebanen. Husk at du heller ikke bør bruge denne metode hvis dine hjul er lavet af plastik.

lubricate garage door

Trin 5: Glem ikke de oversete fjedre

Stil husejerne dette spørgsmål, ”Hvor ofte smører du din garageports fjedre?” og jeg er sikker på at størstedelen af dem vil klø sig på hovedet og svare, ”Aldrig”. Det er disse omstændigheder som fjedre på garageporte må stille sig til tåls med disse dage. Hvad har de gjort for at modtage sådan en behandling? Fortjener de ikke også noget velfortjent smørelse? Jo, de gør!

Når du smører de fjedre som er placere på toppen af din garageport, er det vigtigt at du ved at de ikke skal røres under nogen som helst omstændigheder. Det er det vigtigt at du bruger et sprøjtebaseret smøremiddel til dette formål. WD-40 kan bruges effektivt til dette formål, da det ikke kun er et smøremiddel, men også kan fjerne den rust som har sat sig på dine fjedre til garageporten.

lubricate springs

Trin 6: Læg vægt på de små ting

Endelig for at fuldende jobbet, er det vigtigt også at smøre de mindre oplagte dele, såsom hængslerne og drivakslet. Smører du de relevante dele en gang imellem, sikre du at din garagedør virker effektivt og er fri fra lyde i meget lang tid.

lubricate door

KONKLUSION

Der er en masse forskellige smøremiddeller til din garageport til rådighed i butikkerne, som garageejere kan vælge ud fra. Fedt, olie og silikonebaserede smøremiddeller er alle anerkendte og bruges ofte. Vidste du til gengæld at der er visse omstændigheder hvor disse smøremiddeller ikke bør bruges til din garagedør?

Fedt er et oplagt valg til at smøre med. Problemet med fedt er dog at det tiltrækker skidt og snavs. Du bør derfor ikke bruge fedt til de åbne dele. Men til aflukkede dele såsom biler, hvor skidt og snavs ikke har en påvirkning, kan fedt bruges som et effektivt smøremiddel.

Det rådes ikke at der bruges olie til garagedøre, da det som vi tidligere har været inde på kan forsage at dørene klumper.

Silikonebaserede smøremiddeller kan bruges effektivt til at smøre dine garagedøre. Problemet er dog at de ikke kan forhindre eller fjerne rust. Du kan prøver WD-40 Specialist Silikonespray til dette.

WD-40 er en af de mest anvendte sprays i husholdningen. Det kan bruges som et effektivt smøremiddel til garagedøren, da WD-40 kan beskytte metal fra korrosion. For at få en vedvarende effekt kan du bruge WD-40 og et silikonebaseret smøremiddel. Nu kender du hemmeligheden bag det bedste smøremiddel til din garagedør.

De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

 

Relaterede hvordan

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company