tracking

Hvordan reparerer jeg en ødelagt cykelkæde?

Cyklist eller ej, har du sikkert haft en ødelagt cykelkæde. Løb ikke til en specialist med det samme! Du kan selv reparere din cykelkæde. Du skal bare have det rette værktøj, noget tålmodighed og følge vores 5 trin…

TING DU HAR BRUG FOR

  • En kæde drift hvis din kæde ikke har et led link

  • En gammel tandbørste eller en speciel kæde børste

  • En Affedter

  • Et nyt led, hvis muligt hurtig led

TRIN 1

FJERN DEN ØDELAGTE CYKELKÆDE

For at reparere din cykelkæde, så skift hastighed til middel positionen til at starte med De vil gøre kæden mindre stram og nemmere at håndtere. Når du har passeret en middel fart, kan du fjerne kæden fra sin akse. Du skal bare bruge en kæde drift, medmindre din kæde har et fast led. For at bruge kæde driften, så følg den følgende video:

TRIN 2

RENS KÆDEN

Når kæden er fjernet, så brug en gammel tandbørste til at fjerne jord, skidt og/eller rust fra kædeledende mens du påfører WD-40 BIKE Affedter. Det er vigtigt at rense din kæde ordentligt; en beskidt kædes ydeevne falder hurtigt.

TRIN 3

BRUG KÆDE DRIFT TIL AT REPARERE CYKELKÆDEN

Hvert kædeled sidder fast til andre led med en akse. Find det ødelagte led og afmonter det fra kæden med kæde driften. For at gøre det, så følg det vi viste i videoen. Skub aksen halvvejs, lige nok til at det ødelagte led kan komme af, men ikke så meget så aksen ikke længere sidder fast til det næste led.

TRIN 4

FJERN DET ØDELAGTE LED OG SMID DET UD

Mens splitten er halvtude, så fjern det ødelagte led. Splitten skal bruges til at sætte det nye led fast. Efter dette trin, er du næsten færdig med reparationen.

TRIN 5

GÅ OP AD KÆDEN OG INDSÆT ET NYT LED

Indsæt det nye led i stedet for det gamle og sæt kæden tilbage på sin akse. Brug kæde driften til at geninstallere den på sin akse og luk det fjernede led. Hvis muligt så udskift det gamle led med et fast led. Så skal du ikke længere drift kæde prokæden når du skal reparere din cykelkæde.

KONKLUSION: SMØR EFTER DU HAR REPARERET KÆDEN

Når kæden er tilbage på plads, så overvej at smører den. For ikke at ændre dens ydeevne og beskytte den længere, brug en passende smørelse som WD-40 Cykel Våd Smørelse eller Tør Smørelse.  

Den våde kæde smørelse adapterer til våde og/eller mudrede situationer. Den beskytter din kæde fra korrosion og forhindrer mudder i at hænge fast i kæden. 

Den tørre kæde smørelse er ideel til tørre og støvede forhold. Sammensat af PTFE (Polytetrafluoroethylen), sætter smørelsen en tør film på kæden der vil smøre den uden at jord sætter sig fast. 

Nu ved du, hvordan du reparerer en ødelagt cykelkæde

Find ud af mere om, hvor du kan købe WD-40 Bike her!

 

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark