tracking

HVORDAN UDTRÆK EN NØGLE FRA EN LÅS?

Brød din nøgle lige ind i låsen? Er der nogen måde at få sin brudt spids ud af indersiden af cylinderen? Bare rolig, det er ikke verdens underverden. Der er flere måder at komme forbi, før du ringer til en låsesmed. For at gøre dette, bare have et par værktøjer derhjemme og en lille albue fedt! Find ud af HVORDAN UDTRÆK EN NØGLE FRA EN LÅS?

TING DU HAR BRUG FOR

  • Et tilspidset næbklip

  • En skruetrækker

  • Fra et nøgleudtrækssæt

  • Fra en kraftig magnet

  • A WD‑40® Multi Use Product

TRIN 1

RETURNER TØNDEN TIL EN LUKKET ELLER ÅBEN POSITION

Først og fremmest skal du sørge for, at tønden er låst eller ulåst. Hvis dette ikke er tilfældet, bliver du nødt til at sætte tønden tilbage i en af de to positioner (lukket eller åben). Brug skruetrækkeren (eller en saks),drej tønden af låsen med den knækkede nøgle lodret, tm knap låst låsen i åben eller lukket position som standard. Du vil ikke kunne fjerne den ødelagte del fra nøglen fra andre positioner end den åbne eller lukkede position. Den koniske næb klip kan gøre arbejdet samt en skruetrækker.

TRIN 2

SMØR LÅSEN

Før du begynder at forsøge at fjerne den knækkede nøgle fra låsen, skal du sprøjte låsemekanismen med et smøremiddel. For at gøre dette skal du bruge WD-40 Multi Use Product ved hjælp af sin dobbeltpositionsspray til præcis sprøjtning. Ved at reducere friktionspunkter inde i cylinderen vil påføring af et smøremiddel gøre det lettere at udtrække.

TRIN 3

FJERN DEN KNÆKKEDE NØGLE, DER STIKKER LIDT UD AF LÅSEN

Hvis du er heldig, kan et stykke af den knækkede nøgle stikke ud fra låsen. I dette tilfælde kan du prøve at bruge den koniske næb klemme til at fjerne nøglen. Hvis låsen er godt smurt og korrekt justeret i låst eller ulåst position, vil det være nok til at skyde omhyggeligt for den knækkede del til at frigøre sig selv. Eller som i videoen, kan du prøve at frigive nøglen med mejsel og derefter skyde med tænger.

TRIN 4

FJERN DEN ØDELAGTE NØGLE INDE I MEKANISMEN

Hvis ovenstående løsning ikke virker, eller du ikke kan se den ødelagte nøgle stikker ud fra låsen, så er du nødt til at bruge en af følgende løsninger:
1. En kraftig magnet; flere mennesker har godkendt denne løsning, stadig nødt til at finde en hurtigt, og at din nøgle er jern-baseret.
2. En brækket nøgle udvinding kit: et kit, der anvendes af låsesmede selv, og som du kan finde på internettet.
3. Lav dit eget ekstraktionssæt med et stiksavklinge.
Låsesmede har et særlige kit, som de bruger til at udtrække brudte nøgler, som har en række riflede kanter, der kan klamre sig til hak af en nøgle og fjerne det fra låsen. Hvis du ikke kan få en, kan du gøre din med en tynd nedstryger eller et puslespil klinge.

TRIN 5

TAG DEN KNÆKKEDE NØGLE TIL EN LÅSESMED

Nu, hvor du har været i stand til at fjerne den klassificerede nøgle fra låsen, ikke kast de knækkede stykker! For at genbruge din lås uden at ændre det, tage de vigtigste stykker tilbage til en låsesmed. De vil være i stand til at gøre dig en ny nøgle efter modellen af den gamle.

KONKLUSION

Forebyggelse er bedre end helbredelse, så det er klogt at se på de taster, du bruger regelmæssigt til at kontrollere for tegn på slitage. Alle tasterne begynder at svække og knække i hovedet, da de bruges dagligt. Hvis du ser revner eller udtynding, hvor hovedet slutter sig til de vigtigste rifter, er det tid til at få en ny lavet.

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark