tracking

Sådan gendannes satellitskål signal

Parabolantenner eller digitale terrestriske antenner er ikke nøjagtigt elementer, der kræver løbende vedligeholdelse, da de kan levere upåklagelig service i år uden behov for intervention. Men signalet kan undertiden blive dårligt, det ændrer kvaliteten, indtil signalet er helt sløret (efter stærk vind, kraftigt regn og sne), det er derfor, det er vigtigt at vide sådan gendannes satellitskål signal.

Nogle gange kan det repareres når problemet ikke er elektronisk eller elektrisk, i det tilfælde vil indgrebet af en specialiseret tekniker være nødvendigt. Lad os se på nogle typiske tilfælde hvor du selv kan lave indgreb, altid mens du er helt sikker, når man tænker på antenner og parabolskåle ofte er placeret på tage, balkoner og terrasser.

TING DU HAR BRUG FOR

  • skruetrækker

  • svensknøgle

  • Specialist Super Oplåsning

  • Specialist Rensemiddel Contact Cleaner

  • WD‑40® Multi-Use Product

TRIN 1

løssen møtrikkerne af parabolskålen

Stærke vinde kan få satellitten til at tabe sin rigtige retning og ikke længere give afkoderen med et signal. I dette tilfælde skal du løsne møtrikkerne der låser parabolen til støttepælen og dem der giver en vinklet orientering så du kan orientere det rigtigt (en specialist ville have det rigtige værktøj, fx en feltmåler, men du kan gøre det samme med en partner der ser på Tv’et og fortæller dig hvornår signalet er kommet tilbage).

Du har måske et problem med at løsne møtrikkerne af parabolskålen, som fortsat eksponering til eksterne agenter kunne have blokeret dem. I dette tilfældeskal du bruge WD-40 Specialist Super Oplåsning, som hurtigt penetrerede boltene med fantastisk effektivitet. Dets formular er også perfekt til svære tilfælde af gribende og oxidering.

TRIN 2

gencentrer parabolen

Når møtrikkerne er blevet løsnet, skal du gencentrere parabolen. Så lås bolten solidt, sprøjt dem måske med WD-40 Multi-Use for at beskytte dem fra fremtidig forfald. EN anden god ting er at tage kablet ud af forbindelsen der starter fra den såkaldte ” illuminator” (fx LNB Konverteren) og behandle det med WD-40 Rensemiddel Contact Cleaner. Tjek internettet efter den korrekte vinkel at sætte, konsulter på en af de mange hjemmesider der giver denne data med god pålidelighed, blot ved at indikere byen du er i.

TRIN 3

tjek forbindelserne

Noget kraftig regn eller smeltende sne kan få vand i antennens forbindelser. Selvfølgelig, eftersom vi ikke har det specielle værktøj til at tjekke om forbindelserne er skyld i tabet af signal, kan vi prøve at fikse dem og håbe på at det er problemet. Løsen og fjern forbindelserne. Hvis de ser oxiderede ud, skal de skiftes med nye af identisk størrelse og diameter. Enden af kablet skal pilles og forbedredes korrekt (sikrer dig at central forbindelsen ikke rør det ydre lag!) og så skal du samle stikket igen.

Før du forbinder dem til deres terminaler, så sprøjt noget WD-40 Specialist Contact Cleaner på, som fjerner fugt og kondens på elektronisk og elektrisk udstyr, det inkluderer delikate materialer. Det penetrerer områder der er svære at nå og gendanner elektrisk forbindelse. Det samme trin kan gøres på vægforbindelsen, hvor kablet der når Tv’et starter.

 

KONKLUSION

Når du har lavet disse trin, vil du kunne se dine favorit kanaler igen. Du bør gøre det fra tid til anden, normalt efter omkring et til to år, for at sikre korrekt operation af antennen. Nyd filmen!

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark