tracking

Sådan rengøre du en fedtet motor

Står du overfor et klæbrigt problem med en fedtet motor? Hvorfor gør du ikke noget ved det? Du har IKKE brug for en professionel til at tage sig af det for dig. Når vi kigger på de værktøjer, der er tilgængelige på markedet i dag, kan det med sikkerhed siges, at de dage hvor knofedt kunne fjerne snavs og fedt fra motoren på din bil, forlængst er ovre. Ved hjælp af nogle få midler (især en affedtningsmiddel) kan du tage dig af, Sådan rengøre du en fedtet motor . Følg blot disse enkle trin:

TING DU HAR BRUG FOR

  • Vand

  • Rengøringsklude

  • Øjenbeskyttelse

  • Plastikbeskyttelse (til dele af bilmotoren)

  • En stålbørste

  • Børste

  • WD‑40 Specialist® Degreaser

TRIN 1

Klargøring af din motor til rengøringsjobbet

Inden du kan give din motor den rigtige rengøring, er det vigtigt at forberede motoren på det der skal ske. Og hvordan gør du det? Ved at give motoren et indledende rengøringsjob naturligvis! her er måden, hvordan det indledende rengøringsjob klares, folkens:

TRIN 2

Fjern eksisterende affald

Den første ting, du skal gøre, er at fjerne alt affald, der måtte være til stede i motorrummet. Hvad der menes med dette er, at alt, hvad der ikke skal være derinde, skal fjernes. Græs, kviste, blade, papir og andre lignende ting skal fjernes, da de kan forårsage problemer på motoren over længere tid.

TRIN 3

Beskyt hvad der skal beskyttes

Dit rengøringsjob involvere naturligvis vand, ikke? Den dårlige nyhed er, at vandet kan forårsage skade på de elektriske komponenter og sprænge en sikring eller to. Der er dog en måde at forhindre, at dette sker: Fjern batteriet fra motoren og rengør det separat udenfor. For at gøre dette skal du frakoble begge batteri terminaler. Dernæst skal du også dække alle de synlige ledninger og komponenter. Det gøres ved at pakke plastik rundt om komponenterne, såsom tændrørets indgange og dækslet. Gør det samme med løse ledninger, for det vil gøre komponenterne relativt vandtætte.

TRIN 4

Start motoren

Men var vi ikke i de indledende faser med at give vores motorer et rengøringsjob? Bare rolig; at starte motoren er en del af processen. Hvordan det? Lad os bare sige, at det er lettere at slippe af med fedt, når det opvarmes. Og hvilken bedre måde at opvarme det på end at opvarme motoren, ikke? Hvis du holder motoren i gang i cirka fem minutter, hjælper det dig med at fjerne eventuelt fedt og snavs, der måtte være til stede!

TRIN 5

Brug et affedtningsmiddel til at slippe af med fedt og snavs

Endelig er det tid til at slippe af med alt fedtet fra din motor. For at gøre dette har du brug for hjælp fra en affedtningsspray. Selvom der er mange forskellige affedtningsspray tilgængeligt på markedet, anbefaler vi WD-40 Specialist Degreaser. Dette hurtigtvirkende, affedtningsmiddel er i stand til effektivt at fjerne fedt og snavs fra din motor uden at efterlade rester. Vede at du passer godt på din motor holder den længere og fungere bedre. Når du påfører affedtningssprayen, er det dog vigtigt at undgå at få det på de malede komponenter, da det kan fjerne malingen fra overfladen på din bil. Følg altid producentens retningslinjer, før du anvender produkter på din motor.

WD-40 Specialist Degreaser fungerer ved at spise sig igennem motorens snavs og fedt. Jo mere snavset motoren er, jo mere tid skal den blødlægges i WD-40. Som en tommelfingerregel skal du lade produktet sidde på motorens overflade i cirka 3-5 minutter, afhængigt af motorens tilstand, inden du skrubber den af. Når vi taler om skrubbe, har du brug for en børste for, at få snavset væk. Ud fra kvaliteten af den anvendte affedtningsspray kan det med sikkerhed siges, at du ikke har brug for meget knofedt. Det er dog vigtigt, at du har beskyttelsesbriller på, før du går igennem med at gøre rent. Når du er færdig, skal du skylle motoren med en slange. Sørg dog for, at du har dækket alle de elektriske komponenter med plastikbeskyttelse (som du skulle ved den indledende rengøring!).

TRIN 6

Vask bilen

Når du nu er igang, hvorfor så ikke vaske hele bilen? Når du vasker bilen lige efter du har brugt affedtningsspray sikrer du også, at enhver affedtningsspray, der måtte have fundet vej til bilens malede komponenter, straks vaskes væk, inden den når, at gøre reel skade på bilen. Vasken vil også gøre bilens ydre lige så snavsefrit, som din motor!

TRIN 7

Færdiggør jobbet

Når du er kommet af med alt fedtet på din motor, anbefales det at rengøre de enkelte dele. For eksempel, er rengøring af terminalerne på dit bilbatteri med en stålbørste og brug af en børste til rengøring af plastikoverfladerne, alle sammen vigtige dele. Husk, at din bil kun fungerer lige så godt, som du vedligeholder den. Dog skal du huske på, at du altid følger producentens retningslinjer.

KONKLUSION

Denne opgave med, at rengøre en fedtet motor er ikke for alle, så hvis du ikke har det godt med det, så spørg en professionel!

Ansvarsfraskrivelse
De anvendte og beskrevne anvendelser for WD-40 Products blev givet til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Kontakt os

WD-40 Company,
GI. Konge vej 1, 2. sal
1610 Copenhagen V
Denmark