Fra køretøjer til metalværktøjer, maskiner til tagrender i vores hjem, vil du finde korrosion på mange steder. Korrosion og rust er meget sandsynligt at opstå, når du har aldrende metaller.

Der er nogle almindelige årsager til korrosion, som påvirker levetiden og kvaliteten af dine metalgenstande. Det vil reducere levetiden for dine metalgenstande og kan blive meget kostbart at reparere. Lad os tale om, hvad korrosion er, og hvad er hovedårsagerne til det.

Hvad er korrosion?

Korrosion er en naturlig proces, der omdanner metaller til kemisk stabil eller oxideret form. Det er den gradvise ødelæggelse af metallen gennem kemiske eller elektrokemiske reaktioner, som finder sted mellem metal og miljø.

Hvad er grunde til korrosion?

Metaller er modtagelige for korrosion, hvilket reducerer deres liv. Her er nogle af de mest almindelige årsager til korrosion.

Vejrforhold

Den vigtigste årsag til korrosion på de fleste metaller er dets eksponering for vejrforholdene. Hvis du holder dine metalgenstande udendørs i det åbne, vil de korrodere. Da de udsættes for miljømæssige elementer som vand, vind og fugt, kan de oxidere hurtigt. Regn og udsættelse for meget sol kan også udstille metaller til korrosion. Derfor anbefales det at holde dine metaller indendørs eller i det mindste på steder, hvor de er sikre mod fugt og vand. Tørretumbleren du bevarer dine metaller, desto mere vil du kunne forlænge deres liv.

Regioner

Dine metalgenstande vil korrodere hurtigere, hvis du bor i kystområder. Saltet havvand, for meget fugtighed og fugt i luften er alvorlig ødelæggelse af metalliske genstande. Hvis du holder dine metaller ubehandlet eller udsat for elementerne, vil de være meget modtagelige for korrosion og dermed en reduktion i deres liv. På samme måde har meget varme eller meget kolde klimaer også en lignende virkning på korrosionen af metaller.

Negligering

En anden almindelig årsag til korrosion er forsømmelse. Hvis du undlader at tage omhyggelig vare på dine metalliske genstande, fra dine køretøjer til værktøj og maskiner, vil du finde dem korroderende hurtigt før dine øjne. Det er derfor meget vigtigt at holde dine metalgenstande rene og sørgede for, at de ikke korroderer. Parker dine køretøjer indendørs, rengør værktøjerne, så snart du har brugt dem for at sikre, at de ikke længere er våde. Jo mere du kan holde dine metalgenstande tørre, jo mere sandsynligt vil de være fri for virkningerne af korrosion.

Prøv at bruge WD-40

WD-40 har en række produkter, der kan hjælpe dig med dine rust- og korrosionsbehov. Hvis du søger at beskytte dine metaldele, så sørg for at tjekke vores hjemmeside her for mere.

Hold øje med de grunde der er til korrosion og hvordan man forebygger det

Hvis du vil holde dine metalgenstande fri for korrosion, er det vigtigt at kende og forstå, hvad der præcist forårsager korrosion. Med kendskab til årsagerne til korrosion kan du effektivt forhindre det i at forbruge dine metalgenstande: fra køretøjer til små metalværktøjer. Hold dine metaller fri for korrosion ved at holde dem sikre af ovennævnte årsager til korrosion.

 

Anvendelserne vist og beskrevet for WD-40 Multi-Use Product blev leveret til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når man bruger WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

 

Tjek vores hjemmeside for mere information, om dens tips og tricks eller du bare vil finde ud af vores produktinformation, du kan finde alt det her.