De fleste af de rustne metalprodukter i vores hjem er ikke nemme, at smide ud eller udskifte. Det er lige præcis derfor du har Googled ‘Sådan fjerner du rust‘ og er landet på vores side her. Vi er glade for at kunne fortælle dig, at der er et hav af måder, hvorpå du kan fjerne rust fra metalgenstande. Alt hvad du behøver er nogle husholdningsmidler, såsom sølvpapir og hvid eddike. Du kan også bruge andre syrlige væsker, som er milde, i stedet for hvid eddike. Alternativt kan du bruge fremstillede produkter som WD-40 som hurtigt fikser dit problem. Nu hvor vi er igang med, at lærer dig, hvordan du fjerner rust, skal vi også gøre dig opmærksom på, at denne proces kan blive en ret så kedelig opgave og kræver lidt tid og tålmodighed.

Sådan fjerner du rust med husholdningsmidler

Hvid eddike

Hvid eddike er en ganske effektiv metode at bruge, til at fjerne rust fra metaller, da eddike reagerer med rust og derefter opløser det. Alt hvad du skal gøre er, at dyppe den rustne metalgenstand i et glas hvidt eddike i nogle få timer. Når den anbefalede periode er gået, kan rusten børstes af metalgenstanden ligesom pasta.

Hvis den rustne genstand imidlertidig er for stor, kan du hælde den hvide eddike på den rustne overflade og lade det sætte sig i en periode. Du kan også bruge en klud, der er gennemvædet med hvidt eddike til, at tørre den rustne overflade på den store genstand.

Sølvpapir

Et andet godt husholdningsmiddel er, at bruge et stykke sølvpapir, som er dyppet i hvid eddike. Selv om almindelig eddike er en god løsning, går det bare hurtigere, hvis du bruger sølvpapir. Én ting, du kan gøre, er at blødgøre genstanden i hvid eddike i et par timer og derefter skrabe den rustne overflade af med noget sølvpapir, som også er blevet gjort blød i hvid eddike.Sådan fjerner du rust med WD-40

Dette multi produkt har længe været kendt for, at være et godt modmiddel mod rust og samtidig virke forebyggende. Alt hvad du skal gøre er, at lægge den rustne genstand i blød med WD-40 og derefter skrubbe genstanden med hjælp fra en stålbørste.

Du kan teste produktet på små områder på det rustne objekt for at kontrollere, om WD-40 beskadiger det. Hvis du anvender WD-40 regelmæssigt på overflader, der er tilbøjelige til, at ruste, vil du aldrig se rusten vende tilbage. Hvis de normale WD-40-produkter ikke ser ud til, at virke lige så effektivt, som du havde regnet med, kan du også skaffe dig WD-40 Specialist Penetrant. Dette produkt er specielt designet til at trænge ind i snavs og rust, så det nemt kan fjernes fra enhver overfladeSå nu hvor du ved, hvordan man fjerner rust, hvilken løsning vælger du så??