Sådan rengøres din cykelkæde uden du skal fjerne den

Vidste du, at du rent faktisk kan rense din cykelkæde uden at fjerne den fra din cykel? Faktum er at fjerne kæden til rengøringsformål kræver meget tid, som folk simpelthen ikke behøver at gøre brug af. Med det i omtanke er her en guide til hvordan dette kan opnås ved hjælp af et affedtningsmiddel til cykler:

Sæt cyklen op på et stativ

Arbejdet med at rense din cykelkæde bliver meget nemmere når din cykelkæde fjernes. Men det vil også kræve meget mere tid og kræfter. Så hvis du vil forsøge at rense din cykelkæde uden at fjerne den, skal du i det mindste sørge for at du har sat din cykel på et stativ, før du begynder rengøringsproceduren. Hvorfor er dette vigtigt? Jamen jobbet bliver meget lettere, når cyklen ikke bevæger sig ud af position. Dertil kommer, at når cyklen er i en fast position, uden at bevæge sig, betyder det du kan fokusere al din opmærksomhed på rengøringsarbejdet, i stedet for at bekymre dig om, at din cykel glider ud af position.

Når du har stillet din cykel op på et stativ, er det på tide, at du fjerner det snavs, der måtte have ophobet sig på jockeyhjulene. Du skal også hele tiden sørge for at dreje pedalerne bagud. At dreje pedalerne bagud hele tiden kræver forsigtighed, da du ikke ønsker af få dine fingre i klemme. Når du har fjernet tilstrækkeligt med snavs, er det tid til at afslutte jobbet med en klud.

Påfør affedtningsmiddel

Når du har fået cyklen sat op på stativet, er det tid for dig at påføre affedtningsmidlet på overfladen af cykelkæden. Det er tilrådeligt for dig, at du liberalt påføre affedtningsmidlet på din cykelkæde, kæde ringe, jockeyhjulene og kassetten. Lad cyklen passe sig selv i omkring ti minutter eller deromkring! Hvis affedtningen af cykelkæden ikke er din eneste målsætning, kan du udnytte din tid på bedst mulig måde ved at rengøre din cykel resten af tiden, mens du venter.

Der er en række forskellige affedtningsmidler til cykler, som er tilgængelige på markedet, for dig at vælge imellem. Vi anbefaler  dog WD-40 Bike Degreaser.  En af hovedårsagerne til, at du bør vælge WD-40 affedtningsmiddel til cykler, er grundet, produktet er blevet specielt designet til at anvends på din cykelkæde, med omtanke på de fornødende midler, affedtningsmidlet indeholder.

Skrub det af

Når affedtningsmidlet beregnet til cyklen, har haft tilstrækkelig tid til at udfolde sin magi på din cykelkæde, skal du skrubbe det hele af igen. Til dette formål anbefales der, at du bruger en rengøringsbørste beregnet til cykler. Du kan dog også bruge en tandbørste (en ældre en selvfølgelig) til dette formål. Dit affedtningsmiddel vil løsne snavs og klister, som har sat sig på overfladen af din cykelkæde, og du vil være i stand til at skrubbe det af med børsten, uden at bruge de store kræfter på dette.

Det skal dog siges, at hvor mange kræfter du skal ligge i arbejdet, afhænger direkte af kvaliteten af affedtningsmidlet, du har sat dit lid til. Hvis du har tillid til WD-40 Bike Degreaser, kan du være sikker på at jobbet hurtigt er færdigt med lildt eller ingen knofedt.

Sæbe og vand

Lav en blanding med sæbe og vand og dyp en gammel svamp ned i blandingen. skrub cykelkæden med denne svamp. Den største fordel ved at gøre dette, ligger i hvordan det synligt forbedrer din cykelkædes fysiske tilstand. Affedtningsmidlet blødgør alt snavs og klister, som har sat sig på overfladen. Denne procedure vil gøre underværker for at sikre, at eventuelle spor af klister, der måske ikke er blevet taget hånd om gennem brugen af børste, netop bliver taget hånd om her.

Skylning

Når cykelkæden er fri for alle former af ophobet snavs og klister, er det tid til, at du skylder sæbevandet af overfladen. Tjek cyklen for eventuelle områder, du måske har overset, eller steder, der er sværere at rengøre.

Slutord

Efter skylning af cykelkæden tørres alle de involverede komponenter med en klud. Og …værsgo! din cykelkæde er blevet rengjort. Det er dog vigtigt at huske på, at jobbet ikke er gjort alene, grundet behovet for smøremiddel på overfladen af din cykelkæde.  Behovet for at anvende et smøremiddel på cykelkæden kan ikke siges nok gange, da det ikke ikke vil holde kæden i stand på en effektiv måde, men derimod beskytter kæden mod korrosion.