Tyggegummi er en fælles  fjende for alle når det kommer til vasketøj. Det er som en ond lim der arbejder sig ind i tøjets stof og indgyder sig selv så godt at det nægter at give slip på tøjet. Det onde tyggegummi  finder frem til dit tøj og nægter at rokke sig selvom dine børn ikke engang tygger det. Det er altid praktisk at vide hvordan man fjerner tyggegummi fra dit tøj for du ved aldrig hvornår det slår til igen.

At arbejde på at fjerne tyggegummi fra dit tøj er meget ligesom at prøve at få et barn til at give slip på et stykke legetøj. Nøglen til at vinde kampen mod tyggegummi er at løse dets greb før man fjerner det.

Her er nogle tips og tricks du kan bruge til at fjerne tyggegummi fra tøjet.

1. Frys det af

Dette er muligvis den mest brugte metode til at fjerne tyggegummi fra tøj. Tricket er simpelt: tag en isterning og gnid den på tyggegummiet til det er fuldstændig hårdt. Når det er hårdt nok, brug da en sløv kniv, malingsskraber eller ske til hurtigt at løfte det af inden det varmes op igen. Hvis du vil gøre det hurtigere kan du putte en istering på hver side af stoffet med tyggegummiet inde i mellem.

Alternativt, hvis du har en fryser som ikke allerede er fyldt op med glemte rester og familiemåltider, kan du putte tøjet i en plastik pose og putte det i fryseren i et par timer indtil tyggegummiet er solidt. Når du folder tøjet, skal du være sikker på at delen med tyggegummiet er fremme og på ydersiden af folden. Dette vil også forhindre at tyggegummiet klistrer til andre dele af tøjet. Vær forsigtig med det frosne tyggegummi når du fjerner det fra tøjet. Du vil ikke skade tøjet, og derfor skal du passe på når du skraber tyggegummiet af.

Frysemetoden virker bedst på tøj der kun er kemisk renset. Når du har fjernet tyggegummiet med frysemetoden, bør du tage tøjet til en professionel kemisk rensning for at fjerne pletten, hvis der er en.

2. Brug varme til at fjerne tyggegummi fra tøjet

Hvis der  ikke er noget at fryse tyggegummiet med, kan du påføre varme fra en indirekte kilde til tøjet for at fjernet tyggegummiet. Du kan bruge varme fra en hårtørrer til at smelte tyggegummiet uden det skader tøjet. Når du ser tyggegummiet smelte, fjern det da fra tøjet. Tyggegummiet er måske ret varmt, derfor er det anbefalet at have handsker eller en plastik pose på før du rører det smeltede tyggegummi.

Når tyggegummiet er fjernet fra tøjet, behandl da pletten med en 1:1  blanding af hvid destilleret eddike  og flydende opvaskesæbe. Gnid denne blanding forsigtigt ind i pletten og lad det sidde på stoffet i mindst 15 minutter. Når det er færdigt vasker du tøjet som du plejer. Før tørring skal du tjekke pletten og hvis den stadig er der, behandl den igen. Det vil fjerne pletten og tøjet vil være så godt som nyt.

3. At bruge et strygejern til at fjerne tyggegummi fra tøjet

Placer et rent stykke pap på et strygebræt eller en flad overflade. Placer så det stykke tøj som tyggegummiet sidder fast i med tyggegummisiden  ned mod pappet. Stryg tøjet på bagsiden med mellem varme. For meget varme vil  gøre tyggegummiet klistret. For lidt varme vil ikke være nok til at smelte tyggegummiet. Når tyggegummiet er smeltet, vil det klistre til pappet og du kan forsigtigt hive tøjet af pappet og efterlade tyggegummiet der, uden noget rod.

4. Den bedste metode

Hvis du har tyggegummi siddende I tøjet, er den nemmeste og mest problemfrie metode at fjerne det på at bruge  WD-40.  Denne multi-funktions spray har så mange funktioner at det at have den i dit hjem er intet mindre end en nødvendighed. Bare spray lidt af WD-40 på tyggegummiet og så kommer det nemt af. Det er en hurtig måde at fjerne tyggegummi fra tøjet. Udover det behøver du ikke vente på at det bliver hårdt som ved frysemetoden eller vente på at det smelter som ved varmemetoden.

5. At fjerne tyggegummi fra tæppet

For at fjerne tyggegummi fra tæppet kan du bruge isposemetoden til at fryse det og gøre tyggegummiet hårdt. Det vil gøre tyggegummiet hårdt og det gør heller ikke tæppet vådt. Når tyggegummiet er hårdt, skrap det da af med noget med en sløv kant som en ske.

Hvis der er en plet tilbage efter du har fjernet tyggegummiet, behandl det da med  hvid destilleret eddike og flydende opvaskesæbe i blandingsforholdende 1:1. Tag en blød børste og gnid blandingen ind i pletten. Lad blandingen sidde på plettet i ca. femten minutter. Når den er færdig, brug da en ren hvid klud dyppet i almindeligt vand for at duppe området rent. Al blandingen overføres til den hvide klud og dit tæppe efterlades pletfrit. Lufttør tæppet og støvsug fnugfibrerne af tæppet.

http://www.wd40.co.uk/lifehacks/removing-chewing-gum-jeans/