Metal har en vigtig betydning i vores daglige liv. Om det så er for at køre din bil eller lege med dit legetøj, så indkapsler metal vores verden. Og der er intet som føles værre end at se sin bil blive orange, vel? Metal er hjemmesøgt af en plage vi kalder korrosion.

Nedenfor er noen av de overbevisninger som du må ta for å sikre at din metalliske eiendom ikke korroderer:

Vælg det rigtige metal

Den simpleste metode at beskytte dine ejendele fra korrosion på, er at sikre at de er lavet af metaller som ikke ruster. Det er ganske simpelt, ikke? Hvorfor gå ind i et større besvær med rustbeskyttelse når du nemt og enkelt kan vælge metal som ikke korroderer? Her er et par eksempler:

Aluminum

Aluminium is bestand tegen corrosie en is ideaal in plaatsen die zeker zullen worden beïnvloed door moeder natuur.

Rustfrit stål

Rustfrit stål er en legering; altså, dens resistens mod korrosion af rustfrit stål er specifikt for dens komposition. Rustfri 316 og 304 er begge kendt for at være resistente mod korrosion og bruges præcis til dette formål.

Forvitret stål

Det er billigere end rustfrit stål, men giver ikke den samme sikkerhed mod korrosion som stålfrit rist gør.

At begå fejl er en del af livet. En af disse kunne være at vælge metal som ikke er resistent overfor korrosion. Hvis dette er tilfældet, er der ingen grund til bekymring, for WD-40 har din ryg. WD-40 Multi-Brug-Produkt former et beskyttende lag over alle dine metaller, og reducere påvirkningen fra rust. Om din antikke udstillingsgenstand er lavet af aluminium eller jern betyder ikke noget, for WD-40 vil beskytte den uanset hvad. WD-40 Special Penetrering Spray kan også bruges til at forynge, hvis det er for sent at beskytte dine ejendele fra rust.

Beskyttelse fra omgivelserne

Forældre forsøger ofte at beskytte deres børn fra verden ”udenfor” under den påstand at fri interaktion vil have en negativ indflydelse på deres børn.  Når det kommer til de metalliske ejendele kan der ikke tages disse forbehold. Hvorfor? Fri interaktion med elementer har en større effekt på metallerne end børnene, hvis du tænker over det. Det er vigtigt at holde dine metaller beskyttet ved at begrænse deres udsættelse, særligt for fugt. Fugt skader dit metal som bøller skader dine børn. Du forstår godt hvor jeg vil hen af, gør du ikke?

Med metaller får du dog en chance for at give beskyttelse, så du ikke skal bekymre dig om at de bliver ødelagt. Denne funktion kan udføres nemt ved at sprøjte WD-40 over dine metaller ind imellem.

Design er vigtigt

Følgende er et par ting som du skal huske på når det kommer til design af dine metalliske ejendele, for at beskytte dem fra korrosion:

  • Prøv at undgå designs med hulrum og sprækker så meget så muligt, for de ophober fugt og er de første til at korrodere.
  • Sørg for at delene er svejset, hellere end at de er boltet. Forestil dig en af delene er holdt sammen med en rusten skrue – hvad tror du så ville ske? Den vil sidde godt fast.
  • Designet skal kunne lade luften cirkulere frit. Hvis den ikke gør det, vil det ophobe fugt med tiden.
  • Til store metalliske strukturer, skal du sørge for at der er rigeligt med plads mellem de forskellige dele, til udførelse af rudimentær vedligeholdelse.

Hvis du har købt en smuk metallisk udstillingsgenstand som går mod alle de overnævnte anbefalinger, giv det et lag WD-40 for at give det øjeblikkelig beskyttelse. Tro mig, du har ikke råd til forsinkelse når det kommer til WD-40, for tiden har det med at gøre tingene rustne (fik du den?)

En verden af belægning

Der er mange andre slags belægninger som kan lægges for at beskytte dit metal. De inkluderer:

  • Belægning af et lag korrosions resistent metal over overfladen på genstanden som kræver beskyttelse, det beskytter det mod korrosion. Det vil fungere som en barriere mod omgivelserne.
  • Natrium, hydroxid, kalciumnitrat og vand kan bruges til at beskytte små stålgenstande mod korrosion. Eftervirkningen holder dog kun i en kort periode, og giver genstanden en blåsort farve. Denne proces er kendt som blånelse, og du vil ikke bruge den hvis du er en æstetiker.
  • Oliebaserede belægninger kan også gives til metal som har brug for beskyttelse. De er omkostningseffektive og er ideelle til at stoppe penetrering af vand.

Vedligeholdelse gør underværker

Regulær vedligeholdelse kan gøre underværker når det kommer til at fjerne rust. Det hjælper også mod korrosion. Vedligeholdelse kræver dog meget tid – en del af det nogen gange – og tid lader desværre til at være noget som folk ikke har meget af nu om dage.

Et lynkursus om WD-40

Brownells Gunsmithing Supply kørte et par tests i forsøg på at afgøre hvilken substans der er den bedste når det kommer til at forebygge korrosion. Resultatet blev som forventet WD-40. WD står for Vand Forskydning (water displacement), og det er lige præcis hvad WD-40 produkterne gør. Produkter som WD-40 Multi Brug Produkt forebygger ikke blot korrosion, men tager sig endda af det når først skaden er sket.

Den simpleste metode at beskytte dit metal fra korrosion på, er ved at spraye det en gang imellem, med WD-40 – indtil det er fuldstændigt gennemsvøbt. Det er alt du behøver at gøre for gøre dit liv – hvilket i forvejen dag for dag, er ved at blive mere kompleks – nemmere.