Cykelkæde smøremiddel du kan vælge imellem

Vi kender alle til vigtigheden af at smøre vores cykelkæder, ikke sandt? Sagen er faktisk den, at der er et hav af produkter, som kan anvendes til dette formål. For at gøre dit valg nemmere, kommer her en redegørelse for nogle af de tilgængelige alternativer derude, samt hvad vi mener, der giver de bedst, mulige resultater for netop dig:

Fedt

Et af de mest almindelige produkter, som folk gør brug af med det formål at smøre deres cykelkæder med, er fedt. Fedt anvendes i små mængder ved udskiftning af bremser og gearkabler. Derudover kan fedt også bruges til smøring under cykelreparationer. Nogle mennesker vælger dog at tage det ekstra skridt i udnyttelsen af smørefedtets smørefunktion og ender med at bruge det som cykelkæde smøring. Den eneste bekymring er dog at fedt mangler de grundlæggende kvaliteter, som der kræves i et cykel smørremiddel.

Derudover er der flere slags fedt, der er tilgængelige på markedet. Vær opmærksom på, at ikke alle smøringsprodukter, bør bruges på din cykel. F.eks. Er din cykel ikke stedet for selvkørende, lejefedt, medmindre du er på udkig efter at klistre komponenterne på din cykel til. Hvad du istedet skal bruge cykelfedtet til, er på komponenterne, som pedalens tråde, kuglelejer, når du overhaler en bundbeslag, stangen osv.

Cykel Olie

Nogle mennesker bruger endda cykelolie for at klare cykelkæde-smørremidlets job. Selvom brugen af olie er bedre end brugen af fedt, er det til dette formål stadig ikke det bedste produkt til cykelsmøring derude. F.eks vil brugen af cykelolie, som cykelkæde smøring, ikke give nogen fordele, hvis du har et led i en af kæderne på din cykel, som ikke bevæger sig frit. Cykelolien vil simpelthen ikke gøre noget godt i forhold til at forbedre funktionen af dette led.

Trods det at proppe olie på ledet kan være til stor hjælp for at undgå stivning af en stiv kæde, bør man huske på, at brugen af olie som smøremiddel ikke giver andre fordele. Når du bruger olie som smøremiddel på din cykelkæde, skal du også huske på, at cykelolien skal bruges i små mængder. Dog skal det siges, at har du en “Three-speed Cykel” med indvendige gear, skal du huske at fylde olie på din invendige gearnav liberalt, når du udfører et servicejob. Det skal fortsat være usagt, om olie ikke skal være dit valg af smøremiddel.

Pas På

Trods brugen af cykeolie og fedt, som smøring af cykelkæden frarådes, så er faktum, at det ikke rigtig skader ydeevnen af dit køretøj. Der er dog andre ting, som kan synes at være gode erstatninger, men kun ender med at give dig hovedpine. Motorolie er et af disse produkter. Selvom motorolie kan ses som værende en god erstatning som smøremiddel til din cykelkæde, så er faktum, at det vil nedslide komponenterne, olien anvendes på grundet dens surhedsgrad og partikelformet materiale.

På papiret virker Vaseline på samme måde, til at være et godt produkt til cykelkæde smøring. Men det er intet mindre end en kendsgerning, at dens holdbarhed overhovedet ikke vil være tilstrækkelig, især når man overvejer de hårdheder, som din cykel vil gennemgå. Derudover hvis betingelserne er våde, så kan du være sikker på, at en hvilken som helst mængde olie, der anvendes til smøring af din cykelkæde, hurtigt forsvinder. Dette medføre, du i sidste ende må smøre din cykelkæde ved hjælp af et andet alternativ

Cykelkæde smøremiddel

Det bedste, du kan bruge til at smøre din cykelkæde med, er et produkt, der er specielt designet til netop dette formål. Brugen af smøremiddel sikrer ikke kun, at din kæde fortsætter med at køre over gearene godt, men beskytter også din kæde mod klister og ætsning.

WD-40 har en bred vifte af cykelkæde smøring på tilbud for sine kunder at vælge imellem. Disse forskellige cykelkæde smøremidler, varierer ikke kun i deres specifikationer, men også i deres funktioner. F.eks, hvis du er mountainbiker, som normalt køre under vanskelige forhold og omstændigheder, så vil du være bedst tjent med at vælge WD-40 våde cykelkæde smøremiddel.

WD-40 wet bike chain lube.

På den anden side, hvis du ser frem til noget glat sejlads på vejene du kommer I møde, under den klare himmel, så vil du være bedst tjent med at bruge WD-40 tør cykelkæde smøremiddel. WD-40 dry bike chain lube. Uanset valg af produkt, som du måske ender med at gøre dig – afhængigt af dine behov og præferencer selvfølgelig – er fakta, at WD-40 har fået alle sine baser dækket!