Sådan rengøres din cykel

De fleste cykel ejere kender til den skam der kommer, når man kører på en beskidt cykel. Hvis du er en af disse personer, så er der ingen grund til, at du kører oå en beskidt, gammel cykel længere. Her er et par cykelrengøringstrin, der vil efterlade din cykel så god som ny:

Rens kæden

En af de primære ting, du skal gøre, når det kommer til cykelrengøring, er at rengøre kæden og fjerne alt slags snavs og ulækre ting, der måtte være. Du kan bruge en lille børste til at slippe af med alt det akkumulerede mudder, olie og snavs fra kæden. Du skal dog være opmærksom på, at du skal bruge en masse knofedt for at få dette til at fungere. For at gøre arbejdet med at rengøre din cykelkæde lettere, anbefales det at bruge WD-40. WD-40 Bike Degreaser er fantastisk til rengøring af cykelkæden, samt produktet kræver betydelig mindre indsats, for at opnå der perfekte resultat.

Rens skiverne

Hvis din cykel har skivebremser, er det tilrådeligt at du rengøre dem som det næste. Til dette formål skal du have en god og effektiv affedtningsspray. Alt du skal gøre er at sprøjte affedtningsmidlet på papirhåndklæder og tørre skivebremserne med det. Affedtningsmidlets beskaffenhed vil skære lige igennem alt fedt og snavs, der kunne have akkumuleret på dine skivebremser. Selvom der findes en række affedtningsprodukter, som du kan bruge til dette formål, kan WD-40 Bike Degreaser også bruges.

Gør cyklen våd

Når du har taget hånd om kæden og skiverne, drejer det næste forløb sig om at gøre cyklen våd med en spand vand og svamp eller slange. En højtryksrenser kan også benyttes til dette formål, men det anbefales, at man tager sig nogle forholdsregler. Når du bruger en højtryksrenser, skal du sørge for at blive godt tilbage. Når din cykel er våd, skal du sprøjte den med et cykelrengørings væske og lade det være i et stykke tid. Der er en række kvalitets, cykelrengørings væsker og sprøjter, der er tilgængelige for dette formål. Men vi anbefaler   WD-40 bike cleaner.

Børst kraftigt

Uanset hvilket cykelrengøringsmiddel du har brugt, er det vigtigt, at give det tid, før magien kan virke. Når du har givet det tilstrækkelig med tid, er det tid til at hente en lille børste og børste alt det resterende møg og snavs væk fra din cykel. Hvor meget knofedt du skal bruge, afhænger direkte af kvaliteten fra dit rengøringsmiddel, som du har brugt, og hvor snavset cyklen er.

Skyl det af

Når børstningen har taget sig af alt snavs og møg på overfladen af din cykel, indebærer næste trin for din cykelrengøring, at det hele skyles væk. Det anbefales at bruge ferskvand til skylning. Mens du skyler, skal du sørge for, at du får alt snavs og møg af fra din cykel. Nogle gange skal du muligvis gentage processen, hvis det drejer sig om hårdt snavs, der kæmper for at blive siddende.

Få det til at skinne

Under cykelrengøring er det vigtigt at huske, at intet slår en cykel, der giver en god glans. For at få dette til at ske, skal du først bruge vaskeskind, til at opsuge det overskydende vand. Når det er gjort, skal du hente en PTFE (teflon) sprøjte og bruge den til at få dit cykelstel til at skinne. Mens du bruger PTFE sprøjten, er det vigtigt, at skivebremse rotoren og andre lignende dele og overflader, for enhver pris ikke bliver ramt af sprøjten. Brug en blød klud, for at få din cykel til at skinne.

Smør kæden

Når du har taget hånd om overfladen på din cykel, er det tid til at rette opmærksomheden mod den vigtigste del af cyklen: Cykelkæden. For at din cykel skal fungere så effektivt som muligt, er det afgørende for din cykelkæde, at den til hver en tid bliver smurt. For at komme omkring det, anbefaler vi at du bruger: WD-40 bike lubricating products. WD-40 tilbyder en række smøremidler, herunder Dry Lube, Wet Lube og All Conditions Lube, uanset forholdene du cykler i.

Når din cykelkæde er blevet smurt, kan du være sikker på, at du har taget godt hånd om din cykel rengøringsbehov…..Indtil næste gang. Når du tager det hele i perspektiv, kommer du til den erkendelse, at WD-40 er mere eller mindre det eneste, du virkelig har brug for, for at give din cykel den slags rengøringsjob, den fortjener!