Vigtige trin:

  • Du bør kontakte den entreprenør, som har lavet dit køkken for at afgøre, hvilke rengøringsmetoder, der passer bedst til dine køkkenbordplader.
  • Du bør regelmæssigt bruge antibakterielle sprayer, til at desinficere dine køkkenoverflader for at holde dem rene og hygiejniske.

Brug bagepulver for at fjerne hårde pletter

Dine køkkenbordplader går meget igennem i løbet af dagen. Spild, stænk og pletter bliver uundgåelige i daglig madlavning. Pletterne fortsætter med at ophobe sig og er med til, at køkkenet ser værre ud end nogensinde før. Du behøver dog ikke at bekymre dig. Hvis du følger følgende teknikker – vil du være okay.

Sådan rengøres køkkenbordplader

 

Før du bruger disse metoder i denne vejledning, skal du sørge for at komme i kontakt med din køkkenfabrikant for at høre, hvilket materiale bordpladerne er lavet af, og om der er nogen forholdsregler for dig at følge, før du begynder rengøringsarbejdet

Daglig rengøring– Når du laver mad i hverdagen, skal du også sørge for at holde køkkenet rent. Tør op, hvis du spilder. Dette fjerner tepletter og forhindrer dem i at blive faste på overfladen. Når du er færdig med at lave mad og har forberedt frokosten til den næste dag, skal du bruge en universalrens og sprøjte den på bordpladerne, før du tørrer dem. Dette vil ikke blot fjerne pletter, støv og madrester fra bordpladerne, men sørger også for at køkkenet er klar til madlavning til den næste dag.

desinficering–Foruden at rengøre bordpladerne dagligt, bør du også mindst en gang om ugen, rengøre køkkenet grundigt. Sprøjt bordpladerne med antibakteriel spray og tør det rent af med en ren klud. Før du bruger kluden igen, skal du skylle kluden med varmt vand for at sikre, at du ikke spreder bakterierne rundt omkring.

Sådan rengøres granitbordplader

Sørg for at dine granitbordplader er forseglet. Hvis du ikke gør dette, vil de være vanskelige at vedligeholde og rengøre, da de opsuger olie, spild og pletter. Som en prøve, kan du dryppe nogle dråber vand på granitten, og hvis den absorberer dråberne efter et stykke tid, så er granitten ikke forseglet.

Granit kan nemt blive beskadiget, hvis du ikke bruger de rigtige produkter. Sørg for, at du ikke bruger slibende rengøringsmidler eller noget, der indeholder sure ingredienser eller ingredienser, som indeholder ammoniak eller blegemiddel. At fjerne tepletter er et svært arbejde.

For at rengøre dem, kan du bruge varmt vand og opvaskemiddel, og derefter tørre dem med en ren klud.

Sådan rengøres hvide laminatbordplader

Laminat er et overkommeligt og holdbart valg til bordplader, og er nemt at rengøre og vedligeholde. Du skal blot tørre dem rent med en blød klud, når du har brugt dem med en blanding af varmt vand og et mildt opvaskemiddel.

Når du er færdig med din rengøring, skal du sørge for at skylle bordpladerne for at få vaskemidlet af. Eventuelle rester af rengøringsmidler og rensemidler, kan skade overfladen og ødelægge det alvorligt. Laminatoverflader er ret følsomme for fugtighed; derfor bør du også sørge for at holde bordpladerne tørre. Tør dem af med en tør klud, når du er færdig med rengøringen.

Brug ikke slibende rengøringsmaterialer eller rengøringsprodukter, som indeholder stærke kemikalier, for at sikre, at dine laminatbordplader forbliver i god stand.

Hvis du har hvide bordplader og du vil holde dem skinnende, kan du rense dem med en pasta, som indeholder bagepulver og vand. Påfør pastaen over pletterne og lad det stå i et par minutter. Når der er gået lidt tid, skal du tørre det af med en blød klud. Denne metode kan også være nyttig til at fjerne tepletter.

Sådan fjerner du pletter fra bordplader

Vil du vide, hvordan du fjerner tepletter eller fedtpletter, der bare ikke vil komme af? Der er mange køkkenrensende stoffer derude på markedet. Alternativt kan du også bruge multifunktionelle, overflade rengøringsmidler, der er stærke nok til at bekæmpe de hårde pletter og fjerne fedt og madrester.

Hvis du regelmæssigt rengøre dit køkken, skal du ikke bekymre dig om at bekæmpe pletter. Men hvis pletterne har ophobet sig, kan du fjerne bagepastaen som nævnt ovenfor på laminatbordpladerne. Bagepulver hjælper med at fjerne mange stive pletter på alle typer køkkenbordplader. Det er også nyttigt, hvis du vil fjerne tepletter.

Hvis du stadig spekulere på, hvordan du kan fjerne tepletter fra bordpladerne, så læs videre. Lav pastaen med bagepulver og vand og anbring det på pletterne. Skrub forsigtigt pletterne med en klud eller en svamp for at sikre, at pletterne forsvinder.

Rengøring af tepletter fra alle bordplader med WD-40

WD-40 kan hjælpe med at fjerne mange slags pletter fra forskellige overflader og det gøres også med lethed. Madpletter, herunder te, kaffe og endda pletter fra andre stoffer som makeup produkter som mascara og læbestift på stoffer.

Sprøjt blot nogle WD-40 formula på pletten og lad det stå i et stykke tid. Du vil se pletten opløse sig og miste sin styrke. Efter nogle minutter er gået, skal du rengøre overfladen med en blød, ren klud. Sørg for at fjerne alle rester af WD-40, så det ikke forurener din mad.