Vi ved alle, hvor enkelt det kan være at fjernelse af skruer, ikke sandt? Faktum er, at ”enkelt” ikke altid er tilfældet. Hvis skruerne har siddet på deres faste sted i lang tid eller er dækket med rust, er det en hård omgang, at fjerne dem. Her er nogle af de teknikker, der kan være gavnlige til dette formål.

Grebstyrken

En af de primære forudsætninger for at fjernelse af skruer fra et objekt er at få et fastere greb om skruetrækkeren. Det anbefales, at du bruger den størst mulige skruetrækker, der passer til skruen og anvender så meget kraft som muligt på grebet. Tag fat i skruetrækkeren med din stærkere hånd for at maksimere dine chancer for at få løsnet skruen. Du kan endda overveje at holde skruetrækkeren med en skruenøgle, så du får langt endnu mere kraft i processen.

Brug en penetrerende olie

Brugen af penetrerende olier anbefales til fjernelse af skruer. Penetrerende olier vil især virke fantastisk ved scenarier, hvor skruen er fastgjort til metallet. Den penetrerende olie finder vej ind i skruetrådene og løsner dem nok til, at du nemt kan fjerne skruen ved hjælp af en skruetrækker. Men her opstår spørgsmålet så: hvilken penetrerende olie skal du bruge?

Når det kommer til at vælge et penetrerende smøremiddel, er WD-40® Specialist Penetrant® et godt produkt at bruge. Alt hvad du skal gøre er at blødgøre skruen med WD-40 Specialist Penetrant spray og lade den udføre sin magi i cirka femten minutter eller deromkring. WD-40 Specialist Penetrant spray vil løsne skruen nok til at du nemt kan fjerne den med en skruetrækker. Så simpelt kan det gøres!

Få fat I noget ekstra materiale

Uanset hvor godt WD-40 Specialist Penetrant spray – eller enhver anden penetrerende spray – muligvis virker, er faktum, at du ikke kommer nogen vegne, hvis du ikke er i stand til, at håndtere din skruetrækker. Og hvad kræves der for at kunne håndtere en skruetrækkeren? Det er først og fremmest vigtigt, at du har et fast og stærkt greb.

Der er en række metoder som hjælper dig med, at opnå dette. Hvis ingen af de anførte metoder hjælper dig med at få et fast greb om din skruetrækker, bør du overveje at tilføje et andet materiale på skruehovedet for, at få et bedre greb. Hvad der menes med dette er, at hvis skruetrækkeren fortsætter med at glide ud af skruehullet, skal du overveje, at dække det med et materiale, der giver dig et ekstra greb. Det kan være alt fra et stykke ståluld til en slibende køkkensvamp eller andre materialer, som kan bruges til dette formål. Du skal bygge dit valg på tilgængelighed og hvilket materiale der imødekommer behovet på den bedst mulige måde!

Brug en hammer

Hvis genstanden er robust og kan tage imod slag, kan du endda overveje at bruge en hammer til, at fjerne skruen. Før du stiller det åbenlyse spørgsmål, så lad mig omformulere det: Du kan sågar bruge en hammer sammen med skruetrækkeren til, at få skruen ud af dit objekt. Hvordan det? Jo, det eneste, du skal gøre, er at slå forsigtigt på skruetrækkeren med hammeren. Dette gør det muligt for skruetrækkeren at få et bedre greb om skruehovedet. Proceduren kræver dog stor forsigtighed. Du kan nemt ødelægge skruehovedet, hvis du slår for hårdt. Hvis du har at gøre med et objekt, der er skrøbeligt, anbefales det, at du glemmer alt om denne teknik, da brugen af en hammer kan skade materialet rundt om skruen.

Brug varmens egenskaber

Du kan også bruge varme til at fjernelse af skruer med. Hvordan det? Det eneste, du skal gøre, er at opvarme skruen, så dens gevind løsnes. Når du bruger denne teknik, skal du dog huske at udvise stor forsigtighed. Du skal sikre dig, at du kun opvarmer skruen og ikke ender med at beskadige hele genstanden. Hvis genstanden ikke klarer sig godt med varme, skal du springe denne teknik helt over. Det er ikke risikoen værd!