Hvem elsker ikke spændingen ved at cykle? Men når det kommer til din cykel, er det vigtigt at huske, at tager du dig af din cykel, vil den også holde længere. Her er nogle af de aspekter, du skal overveje, når det kommer til vedligeholdelse af din cykel:

Tag dig af din cykel: Rengør den regelmæssigt

En af de vigtigste ting til vedligeholdelse af din cykel er at sikre, at du rengør den regelmæssigt. Regelmæssig vedligeholdelse vil sørge for, at din cykel altid er i topform. Hvorfor? Hvis du ikke rengør din cykel regelmæssigt, vil snavs og skidt ophobe sig på cyklen. Dette vil ikke kun skade din cykels udseende, men med tiden også have en stor indflydelse på dens ydeevne.

Alt du behøver er en svamp og en spand sæbevand. Selv om du vil investere mere i din cykel, så prøv WD-40 Bike Cleaner (cykelrenser). Når du har fjernet mudderet fra din cyke, og hvad der ellers hænger ved, så sprøjt den med WD-40 Bike cleaner og skyl derefter cyklen med vand. Du skal muligvis gentage disse trin, hvis der er meget snavs tilstede.

For at beskytte metalets dele på din cykel mod rustning, skal du spraye (spray=sprøjte means the same) dem med WD-40. En belægning af WD-40 vil hjælpe med at holde rust væk, samt beskytte din cykel

Tag dig af din cykel: Pump dine dæk

Det er vigtigt for dig også at sikre, at din cykels dæk er helt pumpet op, som de nu skal være. Hvorfor er dette vigtigt? Dårligt oppustede dæk øger risikoen for punktering, og det ønsker du ikke, vel? Der er mange muligheder, som du kan bruge til at pumpe dine dæk med- herunder især håndpumper. Du kan nemt låne en stående pumpe fra en cykelbutik. Ved at sikre dig, at cyklens dæk altid er tilstrækkeligt pumpet, vil forlænge dækets levetid.

Tag dig af din cykel: Vær opmærksom på dine bremser

Nogle mennesker tror, at hastigheden er alt, der betyder noget, når det handler om at tage sig af deres cykler. Det er ikke tilfældet, da der med større hastighed, kommer større ansvar: Sørg for at du er i stand til at kontrollere det. Og hvad betyder det at kontrollere din hastighed? Det betyder, at du skal sikre dig, at du er i stand til at stoppe, når du har brug for det, uanset hvilken hastighed du kommer med. Dette er grunden til, at det er så vigtigt for dig at sikre, at dine bremser er i top form. Det første du skal sikre dig er, at din cykel ikke har nedslidte bremseklodser. Hvorfor? Det er fordi der ikke er nogen forskel på nedslidte bremseklodser og ubrugelige bremseklodser. Hvis dine bremseklodser er slidt ned, skal du sørge for, at du udskifter dem med det samme.

En anden ting, du skal sikre dig, er at dine bremser er stramme. Hvad betyder det? Det betyder, at hvis dine bremser er blevet sløve, så skal du stramme dem op. Der er mange forskellige måder, hvor på du kan tage dig af din cykel. Den nemmeste procedure er imidlertid, at du kan vride fatningsjusteringen ved bremsestyret . Husk, at dine bremser skal være i perfekt stand. Dit liv afhænger af det!

Tag dig af din cykel: Cykelkæden

 

Cykelkæden er måske den vigtigst del, når det kommer til at tage sig af din cykel, grundet hvordan cyklens ydeevne direkte afhænger af det. Hvis din cykelkæde er snavset og helt fedtet ind, er det yderst vigtigt for dig at få den affedtet. Og når det kommer til affedtning af din cykelkæde, kan du prøve WD-40 Bike Degreaser. Alt hvad du skal gøre er at læge cykelkæden i blød med WD-40 Bike Degreaser. Efter lidt tid skal du hente en tandbørste og rengøre cykelkæden grundigt med den. Dette sikre, at der tages hånd om alt det snavs og grus, som sidder fast mellem cykelkædenes tænder. Og…. Det er alt du skal gøre! Affedtning af cykelkæden har aldrig været nemmere, vel?

Når du er færdig med affedtningen af cykelkæden, anbefales det at give cykelkæden en belægning med et smøremiddel. Hvorfor? Fordi den endelige belægning med smøremidlet sikre, at din cykelkæde er glat, mens du cykler. WD-40 har en række forskellige cykel smøremidler (vådt smøremiddel, tørt smøremiddel og smøremidler der er beregnet til alle slags forhold), der passer til dine behov. Du kan også bruge den originale WD-40 på din cykelkæde som smøremiddel!

Besøg vores hjemmeside for mere information, hvad end det drejer sig om tips og tricks eller du bare ønsker at finde ud af mere ang. vores produktinformation. Du finder det hele  her.