Sådan fixer du knirkede dørhængsler

Har du oplevet at stå med knirkede dørhængsler? Hvis svaret er ja, så læs videre for at finde ud af, hvordan en dåse  WD-40 kan løse de knirkende lyde.

Her er en redegørelse for, hvordan du kan smøre dine knirkende døre:

Fjern hængselstiften

Den første ting at gøre, når man skal tackle et knirkende hængsel er at fjerne det for vedligeholdsmæssigt skyld. Til dette formål skal du lukke døren og sørge for, at du har en hammer og søm ved rådighed. Placér neglestemplet nederst på dørhængslet og tryk det med spidsen af din hammer. Når stiften er blevet løsnet nok, kan du nemt trække den ud ved hjælp af den bageste ende af din hammer eller ved hjælp fra en fladskruetrækker. Hvis du har at gøre med et rustet hængsel, så bliver det dog knap så nemt at fjerne det.

WD-40 vil løsne rusten på hængselstiften nok til at du kan fjerne den med øst. Husk at det søm, du bruger til at løsne dørhængslet med, bliver gjort ubrugeligt.

I og med hængselstifter holder døren på  plads, er det vigtigt at sætte døren op, inden stifterne fjernes.

Belæg hængselstifterne med et smøremiddel

Når hængselstifterne er fjernet, er det tid til at belægge dem med et smøremiddel. Smøremidlet vil hjælpe med at hængselsstifterne kan leve længere. I og med der er mange at vælge imellem, kan det virke som et overvældende valg. WD-40 is a lubricant and rust inhibitor (WD-40 er et smøremiddel og rust inhibitor) så du får det bedste fra dem begge. Korrosionsfri. Alt der skal gøres,er at give dørhængslerne, generøse sprøjt med WD-40, samt give produktet en generøs mængde WD-40.

Sæt den tilbage i

Efter at hængselstiften er blevet smurt – helst med kraften fra WD-40 – skal den udskiftes ind i dørhængslet. Vip stifterne tilbage i dørhængslet, indtil dørhængslet er i en position, som er stabil nok til at du kan bruge kombinationen af hammer og søm igen. Når det er gjort, prøv at åbne og lukke døren flere gange. Efter åbning og lukning af døren vil du se, at knirke lydene er væk.

Hvorfor bruge WD-40 til jobbet

Når du tager det hele i betragtning, må du indrømme, at der intet stress er forbundet med brugen af WD-40 til at smøre dørene med. Dog for at hjælpe dit valg endnu mere, er her nogle af de vigtigste grunde til at du overvejer at bruge produktet:

Rustet hængselsstift

Hvis din hængselstift er rustet, vil det helt sikker være en svær opgave at fjerne den. WD-40 vil løsne hængselsstiften, som sider fast, så du nemt kan fjerne den.

simplificeret job

Når vi snakker om at smøre din hængselsstift med noget andet smøremiddel, skal du sørge for at fjerne hængslerne for at opnå bedst muligt resultat. WD-40 vil fjerne alt det pjat med lethed, da det er en flydende spray (kommer ind under huden på selv de mest tæt sidende pletter).

Kun et bi-job

Når vi taler om WD-40, er faktum, at smøre døre og tage sig af knirkede dørhængsler, kun er et bi-job for dette vidunderlige produkt. WD-40 har været kendt for at være nyttigt i mere end to tusinde job, hvilket betyder, at det er et produkt, som du ikke behøver at investere i bare for at smøre dine dørhængsler. Forbered dig på at nyde godt af produktet som klare ikke bare en, men alle dine “opgaver”.