En vejledning til rengøring af bilens sædebetræk

Når man taler om stoffet i bilens sædebetræk, så er det en kendsgerning, at det tjener til en smuk, invendig udsigt af din bil. Man skal dog huske på, at det er ekstremt nemt for én, at få pletter på betrækket. Uanset om det er en plet fra din morgenkaffe eller fra et farvekridt, skal stoffet fra bilens sædebetræk behandles med omhu, hvis indersiden af din bil skal have en vedvarende, pletfri udsigt.

Dog kan der være tidspunkter, hvor du ender med at ødelægge dit sædebetræk, uanset alle de pleje og forholdsregler, du gør dig.  Med det i tankerne er her nogle af de metoder, du kan bruge til rengøring af sædebetræk på bedst mulig måde:

Brug en støvsuger

Den første ting, du bør gøre, før du kommer tæt og personlig på dine sæder, er at bruge en støvsuger, så du slipper af med alle former for snavs, støv og affald inde i din bil. Støvsugningen skal ikke kun være på sæderne, men også på resten af bilens interiør.

Rengøringsjobbet

Når du er færdig med din rengøringsrunde med støvsugeren, er det tid til at komme rigtigt igang med at rengøre bilens sædebetræk. Til dette formål skal du fylde en spand med varmt vand og en spand med koldt vand. Rengøringsjobbet vil hovedsageligt blive udført med varmt vand. Det kolde vand vil blive brugt til at give “det sidste touch.” Tilføj en skefuld vaskemiddel i din spand med varmt vand. Denne løsning bruges som rengøringsmiddel til dit sædebetræk

Tag en svamp eller klud og dyp den i den løsning, du lige har lavet. Det er tilrådeligt, at du bruger en svamp, da det ikke blot vil gøre jobbet mere effektivt, men også hurtigere. Med svampen skal du skrubbe hvert enkelt sæde grundigt. Du skal gøre det, så alle de pletter, der kan plage dine sæder, bliver taget godt hånd om.

Når du renser dine sæder med en våd svamp, er det nemt at overgøre det og miste fodfæste. Det betyder, det er vigtigt ikke at gøre dine sæder for våde. Ellers vil du ende med at gøre mere skade end gavn. Dine sæder skal være lige renlige og fugtige. Hvis de ikke er det, skal du gentage jobbet, indtil du opnår det ønsket resultat. Når rengøringsjobbet med varmt vand er afsluttet, er det tid til at bruge den kolde spand ved din side. Dyp en klud i koldt vand og brug den til at skrubbe alt snavs og rengøringsmiddel væk, som stadig kan være på overfladen af dit sædebetræk. Det vil tjene rengøring af sædebetrækket på den måde, sæderne fortjener at blive rengjort på.

De hårde pletter

Når man taler om rengøring af sædebetrækket, især den slags, der består af stof, skal det bemærkes, at der er visse pletter, man ikke kan slippe af med. Det betyder, at du skal bruge de forskellige rengøringsmidler, der er tilgængelige på markedet, netop til dette formål.

Når det kommer til brugen af disse rengøringsmidler, kan resultaterne ikke forudsiges. Det betyder, at rengøringsmidlerne kan gøre dig ekstatisk ved at tage sig af pletterne, som svøber sig ind i dit sædebetræk. De kan dog også efterlade dig med en forfærdelig følelse, ved at give dine sæder endnu større pletter. Dette er grunden til eksperter foreslår, at bilejere tester deres rengøringsprodukter på et lille, ubetydeligt område af sædebetrækket, så man ved, om resultaterne er tilfredsstillende eller ej. Husk: Formålet med rengøringsprodukter er at hjælpe dig og ikke gøre tingene værre!

Kraften af WD-40

Med omtanke på problemerne fra de kommercielle rengøringsmidler, er det vigtig at forstå, at WD-40 er en undtagelse. WD-40 tilbyder bilejerne muligheden for at tage sig af nogle pletter på deres sædebetræk og tæpper. Har du spildt kaffe på dit bilsæde, eller har dit barn fået farvekridt på sig, da i kørte hjem fra kunst timen? Uanset hvilken slags plet det drejer sig om, kan WD-40 sansynligvis hjælpe dig. Som med rengøringsmidler, skal du først afprøve det på et lille område. Hvem vidste, WD40 kunne hjælpe til med at rengøre bilens sædebetræk! WD-40 har udover det, mange andre fordele at tilbyde. Alle disse fordele gør vores liv nemmere!