Hold din garageport i topform med disse vedligeholdelsestrin

Den største bevægelige del i dit hjem må være din garageport. Den er det sidste, du ser, når du tager hjemmefra, og det første du ser, når du kommer hjem. Den er udsat for mere slid end nogen anden del eller dør i dit hjem. Den går op og i ca. 1000 gange om året. En vedligeholdt garageport giver dig sikkerhed og komfort, mens en misligholdt garageport er en pestilens for dig og udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko.

Det er vigtigt, at du vedligeholder og bruger en god garageport, så den fungerer ordentligt i lang tid. Der kræves en smule vedligeholdelse hvert år, så den fungerer sikkert og problemfrit. Her er nogle enkle tips og tricks til vedligeholdelsen, så din garageport fortsat er funktionel, støjfri og problemfri, og du ikke behøver bekymre dig.

Smøremiddel til Garageporten – Vedligeholdelse af garageporten

Disse tips til vedligeholdelse af garageporten kan hjælpe dig til at bevare din garageport i god stand, så den fungerer optimalt hele året rundt.

Trin # 1 Rengør garageporten

Første trin, når du vedligeholder din garageport, er at rengøre den. Dette skal gøres mindst én gang om året. Brug en blød klud eller svamp, og vask porten med et passende rengøringsmiddel. Gnid den forsigtigt, og fjern alt det skidt og støv, der har samlet sig på den. Skyl den derefter grundigt med en slange. Hvis du har en trægarageport, kan du rengøre porten ved at tørre den af med en blød, ren og tør klud.

Det kan være, at din trægarageport har brug for pletmaling eller overmaling afhængigt af dens tilstand. Det er vigtigt, at du efterser din port mindst én gang om året for at se, om der er tegn på, at den trænger til pletmaling eller overmaling. Dette afhænger af klimaet i området og af kvaliteten af det træ, der er brugt til at fremstille porten. Du skal huske at rengøre både inderside og yderside af porten, så den fungerer optimalt og ser så pæn ud som muligt.

Trin # 2 Efterse sikkerheden ved garageporten

Det næste trin ved vedligeholdelsen af garageporten er at efterse sikkerheden ved den. Udfør en grundig inspektion af hængsler, beslag, kabler, føringer og ruller og deres tilstand. Det er vigtigt at gøre det hver tredje måned og at korrigere den måde, hvorpå de fungerer. Kontroller også, at skruer og bolte er strammet. Se efter dele, der kan være flossede eller slidte, og udskift dem så hurtigt som muligt, da det ellers kan medføre alvorlige ulykker, hvis de ikke udskiftes. Det er også vigtigt at kontrollere portens balance. Det kan gøres med disse enkle trin:

  • Afbryd først strømmen til porten
  • Løsn nu åbneren. Det kan du gøre ved at trække i håndtaget og snoren fra den midterste føring
  • Løft porten manuelt til hoftehøjde, og slip den langsomt. Hvis porten bevæger sig op eller ned, er den ude af balance og skal justeres af en tekniker. Hvis porten holder sig på plads, er balancen god, og du kan gå til næste trin.

Trin # 3 smøremiddel til garageporten

Smøremiddel til garageporten er et af de vigtigste trin, når det drejer sig om vedligeholdelse af garageporten. Det vigtigste ved dette trin er at finde et rigtige smøremiddel til garageporten og at smøre porten korrekt, så den fungerer i lang tid.

Smøring er det vigtigste for at bevare din garageport i god stand. Det hjælper til, at garageportene er i topform, ligesom det forhindrer dem i at lave støj. Alle skruer, hængsler og fjedre i garageporten har brug for et eftersyn hver tredje måned, og et godt fedt til garageporten giver den bedste smøring. Det er vigtigt at smøre alle fjedre, lejer og hængsler i garageporten med et godt smøremiddel til garageporten, som f.eks. WD-40.

WD-40

WD-40 har været briternes første valg til smøring af garageporte i de seneste 60 år. Det er nemt at spraye på hængsler, fjedre og andre dele af garageporten. Det giver den smøring, der er nødvendig, for at garageporten fungerer ordentligt. Smøremiddel til garageporten WD-40 fungerer bedst på metalporte. Det bedste ved at bruge dette smøremiddel til garageporten er det faktum, at WD-40 ikke kun smører garageporten, det sørger også for en forebyggende belægning, der holder rusten væk. Denne hindrer, at din garageport bliver skadet ved at give den en beskyttende belægning mod fugt. Det er let at spraye WD-40 smøremiddel til garageporten på selve porten, ellers kan du ringe til en tekniker for at få hjælp.

  • Når du sprayer WD-40 på garageporten, skal du starte med føringerne. Rengør dem overalt, og spray med WD-40.
  • I næste trin skal fjedrene sprayes med WD-40. Du skal dog sikre dig, at de er rene, inden du sprayer med smøremidlet til garageporten.
  • Smør hængslerne ved deres omdrejningspunkter. Pas på, at du ikke rører ved plasthængslerne, da de ikke skal smøres og faktisk kan gå i stykker, hvis de bliver smurt.
  • Smør lejerne og rullerne, og sikr dig, at du ikke sprayer for meget smøremiddel på, så det drypper på bilen
  • Du kan også smøre låsene på garageporten med smøremiddel til garageporten. Det gør det nemt at åbne og lukke disse låse.

Det er vigtigt, at din garageport vedligeholdes, ikke bare for at den kan fungere i lang tid, men også for at holde dig selv og din familie sikker. Det er vigtigt, at du udfører din vedligeholdelse af garageporten mindst én gang om året. De ovenstående, enkle trin til vedligeholdelse af din garageport sikrer vedligeholdelsen af din garageport.

 

https://www.facebook.com/OriginalWD40.DK/