Gulvtæpper og tyggegummi sidder ret godt sammen og har tilsyneladende et had/kærlighedsforhold. Især hvis du har hjemmeboende børn ender du af og til på knæ for at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet i stuen. Der er ikke noget mere irriterende end at finde et stykke tyggegummi på et nyrenset gulvtæppe, for du ved, hvor svært det bliver at fjerne pletten, og hvor lang tid det tager. På trods af dette kommer du til at stå over for situationen ret ofte. Men ingen panik. Hvad hvis vi fortæller dig, at det ikke længere bliver et problem at fjerne tyggegummipletter fra gulvtæppet? Vi er sikre på, at du fik et smil på læben, for vi ved, hvor svært det er. Her er nogle nemme måder, du kan bruge til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet.

Metode 1 – Brug is

Som det er tilfældet med alle slags pletter, er det bedre og nemmere at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet med det samme. Hvis du lader det sidde i gulvtæppet i dagevis, inden du prøver at fjerne det, bliver det sværere og fungerer måske slet ikke.

Her er en nem gør det selv-måde til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet.

 1. Tag en lynlåspose, og put en håndfuld is i den.
 2. Læg nu posen direkte på tyggegummipletten. Lad den ligge, så længe du kan se tyggegummiet blive hårdt. Når tyggegummiet er blevet hårdt, er det nemmere at fjerne.
 3. Brug nu et skraberedskab, og skrab tyggegummiet af gulvtæppet.
 4. Når tyggegummiet er fjernet, skal du ikke lade gulvtæppet være som det er, fordi det efterlader en plet. For at sikre, at pletten ikke bliver siddende, så tag en svamp og dyp den i et fyldende rengøringsmiddel. Læg nu svampen på pletten, og gnid forsigtigt. Det sørger for, at der ikke efterlades nogen pletter efter tyggegummiet.
 5. Tag et rent, hvidt håndklæde, og læg det over tyggegummipletten. Dup, indtil al væsken er suget op, og gulvtæppet er tørt. Der er ikke mere tyggegummi eller plet tilbage, og gulvtæppet er så godt som nyt.

Metode 2 – Brug WD-40

Får du gæster om en time og opdager pludselig et stykke tyggegummi på gulvtæppet? Du har bestemt ikke tid til at bruge de længere metoder til at slippe af med tyggegummiet. Hvad skal du gøre? Der er ingen grund til panik, for der er et produkt ved hånden, som kan bruges. Ja, vi taler om WD-40. At bruge WD-40 er ikke kun en enkel, men også nem og hurtig metode til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet. Her er, hvad du skal gøre for at fjerne tyggegummi og pletter fra gulvtæppet og få det til at se ud som nyt.

 1. Tag WD-40 og sprøjt en rigelig mængde på tyggegummiet.
 2. Lad sprayen sidde i pletten i nogle minutter. Det er ikke nødvendigt at lade det sidde i en time eller mere, for det virker med det samme.
 3. Tag en neglebørste, og fjern pletten. Sørg for at skrubbe pletten i samme retning, enten mod højre eller venstre, og bliv ved med at skrubbe i samme retning med en nem og hurtig bevægelse. Vær ikke for hård ved tæppet, da du kan komme til at beskadige det.
 4. Fortsæt med at sprøjte mere WD-40 på, mens du skrubber tæppet med børsten.

På den måde tager det kun 10 minutter at slippe af med tyggegummipletten, og dit gulvtæppe ser rent og pænt ud, så ingen kan se, at der var en tyggegummiplet på det for få minutter siden. Dette er den hurtigste og letteste løsning til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet uden at ødelægge tæppets udseende.

Metode 3 – Brug din hårtørrer

Her er en anden metode til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet. Alt du behøver, er en hårtørrer, noget som findes i ethvert hjem. Nedenfor kan du læse en trinvis vejledning i at fjerne tyggegummipletter fra gulvtæppet ved hjælp af en hårtørrer. Det vigtige her er ikke at vente for længe med at arbejde med pletten – jo længere du lader den sidde, desto svære bliver det at fjerne den.

 1. Ret hårtørreren direkte mod tyggegummipletten, så snart du får øje på den.
 2. Sørg for at holde godt øje med tyggegummiet, da for kraftig varme kan smelte fibrene i gulvtæppet.
 3. Når tyggegummiet begynder at smelte, så tag en plasticpose og skrab tyggegummiet op. Da tyggegummiet er smeltet, klæber det til plasticposen, og det bliver ikke svært at få væk.
 4. Fortsæt på denne måde, indtil tyggegummipletten ikke længere kan ses.

Dette var nogle enkle måder til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet nemt og hurtigt. Med disse metoder bliver det nu ikke længere et problem at fjerne tyggegummipletter fra gulvtæppet. Hvis vi skal vælge en af disse tre metoder, er det WD-40-metoden, da den ikke bare er hurtig og praktisk, men også særdeles effektiv. Den efterlader ingen pletter overhovedet. Det er også en hurtig metode til at fjerne tyggegummi fra gulvtæppet, så hvis du har travlt, så snup en flaske WD-40 og fjern tyggegummipletten med det samme. Hav altid en flaske WD-40 stående derhjemme, da den er praktisk at have i masser af situationer, hvor du ikke kan finde en udvej.