Vandpletter på spejle er en gene, som de fleste af os har oplevet adskillige gange. Hvis de ikke fjernes korrekt, efterlader de en synlig plet på spejlet. Uanset hvor du bor, har du været udsat for disse stædige vandpletter på dit badeværelsesspejl, på bilens forrude og på vinduerne i hjemmet. Hvis pletterne ikke fjernes på den rigtige måde og i tide, bliver de umulige at fjerne og gør spejlet eller glasset ubrugeligt. Der findes forskellige rengøringsmidler til fjernelse af vandpletter og rengøring af spejlet. Hvis du ønsker svar på, hvordan du kan rengøre disse vandpletter på spejle og glas, skal du fortsætte med at læse, så får du nogle nemme måder at gøre det på.

Fjernelse af vandpletter fra spejle

Køkken- og badeværelsesvinduer og spejle er de mest almindelige steder, der kommer vandpletter, da vanddråber nemt sprøjter op fra vasken. Der findes mange teknikker til at slippe af med disse vandpletter, men hvis det er hårdt vand, er det ikke alle teknikker, der fungerer. Du skal gøre rent hver eneste gang, vasken bruges, og det er der ingen, der har tid til. Her er nogle trin, du kan følge til fjernelse af vandpletter fra spejle og vinduer, så de bliver så gode som nye.

Trin 1: Lav en blanding af 50 % hvid eddike og 50 % vand. Det er bedst at bruge vand med få mineraler.

Trin 2: Tag et håndklæde, og dyp det i blandingen. Brug det til at tørre pletterne af. Håndklædet skal være gennemvædet

Trin 3: I tilfælde af vanskelige pletter skal du presse håndklædet mod området i nogle minutter. Syren i eddiken hjælper til at blødgøre mineralerne i hårdt vand, hvilket gør det nemt at fjerne disse pletter. Du kan også lægge det våde håndklæde på spejlet eller vinduesglasset, til vandpletterne forsvinder.

Hvis du ikke vil gennem de ovennævnte processer, kan du bruge WD-40, da det fjerner vandpletter effektivt fra spejle. Det er en effektiv spray til rengøring af spejl og fjernelse af vandpletter og får dem til at se ud som nye.

Fjernelse af vandpletter fra store glaspartier eller vinduer

Vandpletter kan dannes på andre områder, som f.eks. brusebadsdøre. På så store områder vil det være for tidskrævende at følge den ovenstående metode med at dyppe håndklædet. Følg nedenstående procedure for at slippe af med vandpletter på store områder.

Trin 1: Forbered en blanding af 50 % vand og 50 % eddike. Tag en plastsprayflaske, og hæld blandingen i den.

Trin 2: Spray nu blandingen på områderne med vandpletter. Brug et håndklæde til at gnide blandingen på og nedbryde vandpletternes mineralaflejringer, så de nemt kan fjernes

Trin 3: Skyl glasset grundigt, og fjern overskydende vand med en svamp. Når du er færdig, skal du polere området med en ren klud

Trin 4: I tilfælde af fastsiddende vandpletter kan du løsne mineralaflejringerne med en gammel tandbørste. Børst området kraftigt, til vandpletterne er fjernet

Flere tips og tricks

Her følger en liste over afprøvede metoder til at fjerne vandaflejringer fra glas og spejle. Disse rengøringsmidler hjælper til at nedbryde mineralindholdet i vandpletterne og til at fjerne dem nemt, så du står tilbage med skinnende rene vinduer og spejle.

WD-40: Intet slår WD-40, når det drejer sig om rengøring af spejle og fjernelse af vandpletter. Det er let at bruge, og du skal blot spraye væsken på det pågældende område og gnide det rent med en ren klud. Det efterlader dine vinduer og spejle skinnende rene og så gode som nye, præcis som hvis du havde brugt en professionel vinduespudser. Det fjerner nemt og hurtigt vandpletter ved at reagere med mineralerne i vandet og løsne deres bindinger, hvilket gør fjernelse af vandpletter nemmere.

Ren hvid eddike:

Hvis der er meget fastsiddende pletter på spejlet, kan du bruge ren hvid eddike til at rengøre det. Spray eddiken på glasset, eller væd et håndklæde i den, og brug den til at gnide pletterne væk. Husk at bruge ordentlige gummihandsker for at beskytte dine hænder mod syren i eddiken.

Citronsaft:

Citronsaft er også nyttigt, når det drejer sig om fjernelse af vandpletter fra spejle på grund af dens syre. Bland citronsaft med vand, og brug denne blanding til at fjerne vandpletter fra spejle og glas.

Bagesoda:

Det er et fremragende rengøringsmiddel. Lav en blanding af vand og bagesoda, og påfør pastaen på de pågældende områder af spejlet eller glasset. Lad det sidde i ca. en halv time, og gnid det rent med et vådt håndklæde, og skyl grundigt. Det efterlader spejlet så godt som nyt.

Rengøringsalkohol:

Rengøringsalkohol er også nyttigt, når du skal forsøge at fjerne vandpletter fra spejle og glas. Tag en del rengøringsalkohol, og bland det med fire dele vand. Brug denne blanding til at rengøre vinduerne. Den er effektiv til moderate vandpletter og er en glimrende løsning til rengøring af vinduer og spejle.

Opvaskemiddel i pulverform til opvaskemaskinen:

En enkel blanding af opvaskemiddel i pulverform til opvaskemaskinen og vand kan også bruges til at fjerne vandpletter fra spejle og glas.

Brug salmiakspiritus:

Et af de bedste rengøringsmidler er flydende salmiakspiritus. Lad en blanding af salmiakspiritus og vand, væd et håndklæde i den, og brug det til at fjerne vandpletter fra spejle og glas. Det er vigtigt, at du har beskyttelseshandsker på, når du bruger salmiakspiritus, da det kan medføre store skader. Det kan også medføre hudirritation, så du skal være forsigtig, når du bruger det.

Disse enkle tips kan bruges til at fjerne vandpletter fra spejle. Vores foretrukne produkt, når det drejer sig om rengøring af spejle og fjernelse af vandpletter, er WD-40, da det er nemt at bruge og giver hurtige og fremragende resultater.