Sådan rengøres og vedligeholdes skærene på græsslåmaskinen

Vedligeholdelse og rengøring af dine haveredskaber er vigtig for at holde græsplænen pæn, da udstyret dermed kan fungere i lang tid. Ud over at holde græsplænen pæn kan det også sikre dig mod potentielle ulykker. Græsslåmaskinen er et af de vigtigste redskaber til pleje af haven. Den klipper græsset og får din have og græsplæne til at se frisk og sund ud. Det er vigtigt at rengøre og vedligeholde skærene på din græsslåmaskine da det er nødvendigt for, at plænen bliver klippet ensartet. Det hindrer også spredning af smitte og sygdomme via åbne sår i græsset. Det kan du gøre ved at bruge et rengøringsmiddel til græsslåmaskinen. Hvis du har en vedligeholdt og ren græsslåmaskine, nedsætter du risikoen for dette.

Selvom du måske har mere lyst til at sidde ned efter en lang dag i haven, skal din græsslåmaskine rengøres, inden græsrester på skær og kabinet tørrer og bliver hårde. Det er ikke svært at rengøre og vedligeholde græsslåmaskinens skær. Her følger en række nemme, hurtige og enkle trin, og så er rengøringen overstået. Her er nogle nemme trin til rengøring af skærene på en græsslåmaskine.

Trin # 1

Første trin skal sørge for, at din sikkerhed ikke er i fare, da du håndterer og arbejder med meget skarpe skær. Derfor skal du, inden du går videre til næste trin, nødvendigvis tage kraftige og robuste arbejdshandsker på, så du ikke kommer alvorligt til skade.

Trin # 2

Næste trin er at tømme græsslåmaskinens benzintank. Græsslåmaskinen vendes på hovedet, så du kan komme til skærene og rengøre dem korrekt. Det er vigtigt at tømme benzintanken, da der ellers er risiko for at spilde benzin fra tanken. Du kan også bruge en håndhævert til at pumpe al benzin ud af tanken eller køre tanken tom, inden du starter.

Trin # 3

Du skal skylle din græsslåmaskine, hvorfor du skal sikre, at der ikke er nogen strømtilførsel til den. Derfor skal du fjerne tændrørskablet fra tændrøret. Dermed behøver du heller ikke bekymre dig om, at græsslåmaskinen ved en fejl tændes, mens du er i gang med at rengøre skærene. Du skal bare trække tændrørskablet op. På nogle græsslåmaskiner kan det være nødvendigt at fjerne tændrøret med en skruenøgle.

Trin # 4

Tag en slange, og spul skær og kabinet med vand. Dette fjerner alle rester og fastsiddende græs fra skær og kabinet. Det anbefales at bruge en slange med et relativt højt tryk, da den kan fjerne det ophobede græs. Læg græsslåmaskinen ned på siden, og bliv ved med at spule, til størstedelen af rester og græs er skyllet af.

Trin # 5

Tag en børste, og rengør skær og kabinet. Det er en god ide at bruge en stiv børste til at fjerne de fastsiddende områder, som slangen ikke har kunnet fjerne fra græsslåmaskinen.

Trin # 6

Når skærene er rene, skal du fjerne dem fra græsslåmaskinen. Fjern også skærene fra kabinettet ved hjælp af et sæt skraldenøgler. Det kræver kræfter. Det anbefales derfor, at du bruger en skraldenøgle med langt håndtag.

Trin # 7

Tør skærene grundigt af på begge sider. Du kan også slibe skærene, når de ikke sidder på græsslåmaskinen. Det kan du nemt gøre selv ved at bruge en slibesten som sliberedskab. Hvis du planlægger at gøre det selv, skal du være ekstra forsigtig, da skærene er meget skarpe og kan give dybe snitsår, hvis du ikke gør det korrekt.

Trin # 8

Når du er færdig med at rengøre og slibe skær og kabinet, er næste trin vedligeholdelse. Det eneste, du har brug for til dette formål, er WD-40. Det er et enestående rengøringsmiddel til græsslåmaskinen. Et enkelt sprøjt med WD-40 som rengøringsmiddel til græsslåmaskinen på skærene og kabinettet hindrer græsset i at sætte sig fast. Det holder også kabinet og skær fri for rust. Græsslåmaskinen vil dermed fungere optimalt i lang tid. Det er et af de bedste rengøringsmidler til græsslåmaskinen og smøremidler til haveredskaber og holder dem funktionsdygtige i lang tid. Det gør også fremtidig rengøring og vedligeholdelse af græsslåmaskinerne hurtig og nem.

Trin # 9

Når du er færdig med at smøre skær og kabinet på græsslåmaskinen, skal du samle den. Fastgør atter skærene, og husk at stramme dem godt og omhyggeligt. Når skærene sidder fast, skal du stille græsslåmaskinen op igen. Sæt nu tændkablet ind i tændrøret. Når du har gjort det, skal du fylde benzin i tanken, og græsslåmaskinen er atter klar til brug.

Det tager ikke lang tid at rengøre skærene på græsslåmaskinen, hvis du gør det korrekt og regelmæssigt, og det øger græsslåmaskinens holdbarhed og effektivitet. Skærene er skarpe og kan klippe græsset i den rette højde. WD-40, det bedste rengøringsmiddel til græsslåmaskinen, der sprayes på skærene, holder skærene fri for rust og hindrer, at rester ophobes på skærene og bevarer dermed dens holdbarhed.