Ridser er de sorte striber på gulvene, som ting med en hård gummibund, som f.eks. sko med hårde såler, hæle, møbler, stiger legetøj osv., efterlader på gulvet. Alle gulvbelægninger i dit hjem kan få ridser. Det er ikke pænt med ridser, og de får gulvene til at se grimme ud. Selvom det kan synes svært at slippe af med disse mærker, så er det faktisk ikke så svært at fjerne til ridser. Det er mindre krævende, end du måske forventer, og du får et rent gulv uden en masse besvær. Her har vi fremhævet en række simple tips og tricks og nogle fjernere til ridser, der kan hjælpe dig til at fjerne ridser fra dit gulv med keramiske fliser og få det til at se ud som nyt.

Prøv at bruge gummi mod gummi

Der findes forskellige former for gummi, og en form kan bruges mod den anden, når det drejer sig om at fjerne ridser. Sådan kan du bruge gummi af forskellig slags til at slippe af med ridser fra dit gulv med keramiske fliser.

Viskelædere

Du kan forsøge at bruge et viskelæder til mindre ridser. Det er godt til at fjern ridser. Gnid på pletten med fast hånd, indtil ridsen forsvinder. Husk at fjerne resterne af spånerne fra viskelæderet, ellers efterlader de også mærker på gulvet, hvis de bliver liggende. Der findes mange viskelædere på markedet, der er fremstillet specielt til dette formål. Når du skal vælge viskelæder, skal du sikre dig, at det ikke er for skrapt, så du undgår at fjerne lak fra gulvet. Du skal også huske at teste viskelæderet på et lille, skjult område af gulvet, inden du starter på at bruge det på de større områder.

Tennissko

Gummisåler på tennissko er også en glimrende fjerner til ridser og fungerer godt, når det drejer sig om større ridser. Gnid den pågældende plet fast med skoens hæl ved at stikke din hånd ned i skoen. Hvis du ikke bryder dig om at gøre det, eller hvis du ikke kan lægge det rette tryk på ridsen, kan du også gnide på den ved at stikke din fod i skoen. På den måde er det ikke ubehageligt for dig, og du kan også udøve det rette tryk på ridserne. Husk at gnide på mærkerne i cirkelbevægelser.

Tennisbold

En tennisbold kan også bruges til at fjern ridser fra gulvet. Denne fjerner til ridser fungerer bedst på områder med større ridser. Tag en tennisbold, og skær et lille “X” i toppen. “X” skal fylde ca. ¼ af bolden. Det er vigtigt, at du holder bolden i din hånd, mens du skærer, så du undgår skader. Det er en god ide at placere den i en skruestik eller på en fast overflade. Når du er færdig med at skære i bolden, skal du sætte skaftet fra en kost i den og bruge den til at gnide på ridserne.

Tricks til at gnide

Hvis de ovennævnte tricks ikke virker ret godt, er der her nogle tricks til, hvordan du skal gnide, så du kan komme af med ridserne på gulvet.

Pasta af bagesoda

Lav en blød pasta ved at blande ca. 2 spiseskeer bagesoda med varmt vand. Pastaen må ikke være for tynd. Tag en blød klud, og gnid forsigtigt bagesodapastaen på områderne med ridser. Når ridserne er væk, skal du bruge en ren, fugtig klud til at tørre området af, og derpå skal du lade det tørre.

Lightervæske

Lightervæske kan også bruges som fjerner til ridser til at fjerne ridser fra gulve med keramiske fliser. Tag en blød klud, og fugt den med lightervæske. Gnid nu pletten med den. Når du er færdig, skal du rengøre gulvet med en ren, fugtig klud og lade det tørre. Det er vigtigt at være forsigtig, når du bruger lightervæske, da det er yderst brændbart og giftigt. Det må ikke komme i kontakt med øjne eller hud, da det kan give alvorlige skader.

Tandpasta

Du kan også bruge tandpasta som fjerner til ridser til at rengøre dine gulve for ridser. Kom en smule tandpasta på en ren klud, og gnid den på ridsen i små, cirkulære og faste bevægelser. Når du er færdig, skal du rengøre området med en fugtig klud og tørre området grundigt.

WD-40

En af de nemmeste og mest effektive måder at fjern ridser er WD-40. Spray en smule WD-40 på en papirserviet eller en blød, ren klud. Brug denne klud til at gnide de områder af gulvet, hvor der er ridser. Gnid ikke for voldsomt, men gør det i små, blide cirkelbevægelser. Tør nu området af med en ren, fugtig klud, og lad det tørre. WD-40 fjerner nemt ridserne og er en effektiv og nem måde at slippe af med disse ridser, uden at det går ud over gulv og lak.

Forholdsregler

Her er nogle vigtige ting, du skal huske på, når du bruger ovennævnte tips til at fjern ridser fra gulve med keramiske fliser.

  • Sørg for at teste på et lille, skjult område, inden du bruger nogle af de ovennævnte tricks på det største område af gulvet. Dette sikrer, at gulvet ikke falmer eller misfarves, når der bruges fjernere til ridser.
  • Hvis du er i tvivl om brugen af nogle af fjerner til ridser, skal du ALTID spørge forhandleren eller producenten, så der ikke sker fejl hos dig. Du kan også bede dem om yderligere råd og spørge til de ting, du skal tage højde for samt hvilke trin, du skal følge, når du fjerner ridser fra gulve med keramiske fliser.

De nævnte tips og tricks til fjerner til ridser kan hjælpe dig til at fjern ridser fra gulve. Når du benytter dig af disse tips, skal du huske at kontrollere på et skjult område på gulvet for at sikre, at farven ikke falmer, eller at du ikke fjerner lakken på gulvet. Du må heller ikke være for hård ved gulvet, når du gnider på det, da det også kan føre til misfarvning.