Fjern slidmærker fra dit gulv

Som man siger, når der er en vilje er der en vej. Det hører man ofte fra motiverende taler om den store menneskelige vilje, men der er noget andet, som du kan anvende det til. Det er … slidmærker! Ja! Slidmærker finder vej til enhver form for gulvbelægning og hvis den ikke behandles, vil de helt sikkert blive! De erobrer alle rene overflader og ophør aldrig med deres bestræbelser på at udvide deres grimme domæne. Heldigvis er alt håb ikke tabt, og du kan slippe af med slidmærker på en række måder. Du vil blive glædeligt overrasket over at vide, at der er en hel del husholdningsartikler, der kan bruges som slidmærke fjerner.

Hvor kommer de fra?

Slidmærker er skabt af noget, der har hård gummi på sin bund. Det dækker et bredt spektrum af ting, men det er ikke begrænset til, sko med gummi ydersål, hæle, stiger, legetøj, møbler. Så du kan ikke rigtig undgå dem.

Hvad skal jeg gøre?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af den type af gulv, du har. Vi har dækket de metoder, du kan anvende til vinylgulve, flisegulve og terrazzogulve. Lad kampen om dit gulv begynde.

Fjerne slidmærker fra vinylgulve

At fjerne slidmærker fra vinylgulve kan være noget af en opgave, især hvis du ikke kender forskellen mellem linoleum og vinyl. Linoleumsgulv er helt naturligt og vinylgulve er syntetisk. Mønstret eller farvningen er begrænset til kun det øverste lag. Det er derfor, du skal være meget forsigtig, når du forsøger at fjerne slidmærker, da du kan risikere at ende med at fjerne gulvets farve. I dette tilfælde ville den bedste slidmærke fjerner være et hvidt viskelæder mærket som et ‘magisk’ viskelæder. Alternativt, er der en anden slidmærke fjerner, en pasta som du kan gøre ved at blande vand og bagepulver. Brug noget mere slibende ville føre til farven kommer af.

Fjerne slidmærker fra klinkegulve

Du kan bekæmpe slidmærker på klinkegulve på en række måder. Mange materialer kan være fremragende slidmærke fjerner i dette scenario. Hvis du har keramiske fliser, så vil det være endnu nemmere. Her er fem metoder, som du kan bruge.

●       Metode 1

For mindre slidmærker, kan du bruge et hvidt viskelæder som nævnt ovenfor. Et simpel viskelæder er en meget effektiv slidmærke fjerner. Bliv ved med at viske ind til slidmærkerne er væk. Ved hjælp af en lys farvet viskelæder; viskelædere med andre farver kan efterlade pletter.

●       Metode 2

Større slidmærker? Intet problem. Du har brug for en tennisbold nu. Ja, tennisbolden er en fremragende slidmærke fjerner. Tag en kniv og skær et kors ind i bolden. Tag derpå et kosteskaft og skub dens ende i bolden og begynd at  viske.

●       Metode 3

Du kan gøre tingene enklere og bringe ud slidmærke kryptonite dvs WD-40. Bare en lille mængde af WD-40 sprøjtet i en klud, og du kan gnide slidmærket lige ud af eksistens. Når du har fjernet det, sørg for at du har tører området af grundigt med en tør klud.

●       Metode 4

Hvis du har virkelig stædige slidmærker, så er du nødt til at bruge en parabol skrubber, der ikke ridser. Brug den forsigtigt for at undgå skader på flisen.

●       Metode 5

Non-stick madlavning spray er også en god slidmærke fjerner. Tag en blød klud af enhver art og spray lidt af sprayen og tør derefter mærket af. Du skal sørge for, at du tørrer området af  grundigt med en tør og ren klud.

Fjerne slidmærker fra terrazzo gulve

Terrazzo gulve er dyre gulve og har brug for at blive taget godt af. Terrazzo gulve, der er korrekt vedligeholdte kan vare i generationer. Slidmærker er et almindeligt problem med terrazzogulve så du skal være på vagt for dem og behandle dem hurtigt. Her er hvad du skal gøre. Slidmærker kan variere i intensitet og dybde.

●       Håndtere slidmærker på overfladen

Terrazzo gulve har et tyndt vokslag, som er ansvarlig for at give gulvet sit famøse  glans. Rengøring af slidmærker vil sandsynligvis resultere i at denne voks lag fjernes. Tag noget varmt vand, og tilføj opvaskemiddel sæbe. Dyp en svamp i blandingen og begynde at skrubbe mærket af. Derefter skal du bruge en blød ren klud til polering af området.

●       Håndtere slidmærker, der er tykkere

Hvis slidmærket stadig er der, er det på tide at blive mere aggressiv. Tag nogle bagepulver og bland det med varmt vand. Når bagepulver er fuldstændig opløst, brug en svamp til at skrubbe gulvet med blandingen. Når blandingen har sat og området er tørret, poleres gulvet som beskrevet i den tidligere metode. Du bør kun gøre dette, hvis mærket stadig er der. Bagepulver og vand er en meget alsidig slidmærke fjerner og kan anvendes på en række forskellige gulvtyper.

●       Dybere scuff markører

Hvis mærket stadig ikke går væk, tag et øjeblik at modstræbende værdsætte dens vedholdenhed. Der er ingen grund til at bekymre sig, fordi det kommer til at gå væk. Det betyder også, at mærket er indlejret i gulvets finish. I dette scenario skal du bruge polering pulver, som er specielt lavet til marmor og bland det med vand. Gør dette i overensstemmelse med de medfølgende instruktioner. Dyp en klud, i opløsningen og tør mærket. Efter skrubning, puds som beskrevet før, med en ren klud.

●       Slidmærker, der skærer gennem finish

Det er stadig der ?! Det er en vedholdende slidmærke. Men ligesom vi sagde i begyndelsen, vores beslutsomhed er lige deroppe i form af vedholdenhed. Så frygt ikke!

Hvis mærket er der stadig, betyder det, at det er der på overfladen af gulvet under finish. Dette sker som regel på den del af gulvet, som anvendes meget og har en tyndere vokslag. For det første er du nødt til at fjerne vokset for at nå overfladen. En voks remover kan bruges til dette. Skrubb gulvet ved hjælp af enten sæbevand eller bagepulver og vand blanding. Skyl området med vand og polere det tørt. Nu skal du anvende et lag af marmor sealer og et lag af voks. Når tør, puds indtil du får en skinnende finish.