Sådan forebygges rust på metal havestole

De fleste mennesker vil være enige om at det gør ondt på sjælen, at se sine egenskaber korrodere. Dog gør det ekstra ondt at se sine metal havestole korrodere, da dette fuldstændigt ødelægger fremtoningen af din smukke terrasse. Når det så er sagt, vidste du at der er et par måder hvorpå du kan forebygge et scenarie som dette? Her er et par af dem:

Hold dem tørre

Overdrevne mængder af fugt er muligvis den mest almene grund til rust. Som vi alle ved, fremskynder fugt rust. Selvom dine metal havestole med stor sandsynlighed er bedre rustede mod vand, kan man aldrig være for sikker. Dette betyder, at for at forebygge rust på dine metal havestole, skal du holde dem så tørre så muligt. Lader du vandet blive på dine metal havestole i en forlænget periode af gangen, vil du tillade rusten at isætte sig. Det er derfor meget vigtigt at du tørrer vandet væk med en tør klud, så snart du bemærker det. Husk: dine metal havestole er muligvis lavet af metal som er modstandsdygtigt overfor korrodering. Men du vil hellere undgå at skulle afprøve producentens påstand!

Hold dine havestole dækket

En nemmere måde at holde dine metal havestole tørrer – og fri fra rust – er ved at holde dem dækkede til. Holder du dine metal havestole afdækkede under et lagen, vil det gøre forunderligheder i forhold til at holde dem fri fra fugt. Holder du dem til gengæld under et lagen, udelukker det effekten på deres fremtoning. Det er her polstring til havestole komme ind i billedet. Ikke alene vil polstringen af dine stole få dem til at se tiltrækkende ud, men det vil også beskytte dem mod harm.

Så det ville være en god ide at komme nogle puder og hynder mm. på dem. Dette vil ikke blot gøre metal havestolene mere behagelige, men det vil samtidig reducere mængden af hede og fugt fra at ramme dem. Dette må utvivlsomt mindske chancerne fra korrosion, ikke?

Gør brug af opbevaringsplads

Det er forståeligt hvis du tænker at dine metal havestole er skabt til at stå udendørs, og der ikke er grund til at holde dem opholdt indenfor… nogensinde. Men faktum er at dine metal havestole vil have gavn af at blive sat til opbevaring en gang imellem. Dette skyldes at folk har en tendens til at negligere vedligeholdelsen af deres metal havestole når de ikke er i konstant forbrug. Det er derfor vigtigt at du lægger dem ind til opbevaring når de ikke bruges. Dine metal havestoles skal for eksempel ikke bruges i løbet af vinteren vel? Når det så er sagt, er det ikke fjollet at lade dem stå ude i det åbne med alt det som kan påvirke dem? Det rådes derfor at du har en form for skur eller et andet aflukket område hvor du muligvis kan lagre dem, så du kan forebygge rust på dine metal havestole. Du kan muligvis også overveje at investere i et stort overtræk til dine metal havestole, og gøre brug af dets vandtætte egenskaber.

Brug Pasta Voks

Du kan også bruge pasta voks til at beskytte dine metal havestole mod rust, grundet de exceptionelle vandafvisende kvaliteter som denne voks har. Først skal du fjerne alt støvet fra dine metal havestole ved at tørre dem af med en tør klud. Derefter, bør du rengøre dem med en fugtig klud og så lad dem være indtil de er fuldkommen tørrer. Når de først er blevet helt tørrer, brug en bred malerbørste for at komme voksen på overfladen af metal havestolene. Husk blot at være omhyggelig under processen. Sørg for at komme voksen på hvert enkelt hjørne af metal havestolene, inklusiv alle sprækker og krakker. Når du først har tilført alt pasta voksen over alt på dine stole, sæt dem til side så de fuldstændigt kan tørre, før de skal genbruges.

Regulær brug af fedt

Regulær fedt til dine metal havestole kan også gøre underværker i forhold til at afholde dem fra rust. Dette betyder at stoffer som fedt og olie bør være del af dit vedligeholdelseskit. Beskyttelse mod korrosion er kun en af de mange fordele de tilbyder!

Magien bag WD40

Alle de ovenstående tips er gode, men der er dog en anden måde at forebygge rust på dine metal havestole… WD40. Når det kommer til at beskytte dine metal havestole fra korrosion kan WD40 være en nyttig hjælp. Der er et hav af WD40 produkter som du kan drage nytte af. Fra metal havestole til trillebøre, kan du være sikker på at WD40 har noget i deres repertoire, som vil imødekomme dine behov!

Alt du behøver at gøre er at tilføje WD40 på overfladen af dine metal havestole – eller et hvilket som helst andet metal, som skal beskyttes fra korrosion – og giv det tid til at tørre. Og… det er det! Med WD40 er udfordringen mod korrosion, blevet til en simpel opgave!