Garagedøren er den største bevægelige del af dit hus, og den bevæger sig op og ned ca. tusinde gange hvert år. Derfor er det vigtigt at holde den godt vedligeholdt så den fungerer ordenligt, effektiv og glat. Når det kommer til vedligeholdelse af garagedøren, er der en række af tips husejere kan følge for at sikre sig at den fortsat virker ordenligt. Så er der ingen grund til at erstatte den med en ny en eller bruge penge på unødvendige reparationer.  Du burde udføre en grundig vedligeholdelse af din garagedør mindst hver tredje måned eller når det er nødvendigt.

At holde din garagedør vedligeholdt er ingen raketvidenskab. Alt du skal vide er nogle tips og tricks, så vil du få en garagedør der bevæger  og arbejder problemfrit som var den helt ny. For at hjælpe alle de husejere derude som ikke er sikre på hvad der skal gøres for at vedligeholde deres garagedøre, her er nogle tips til at sætte jer i gang.

1. Ordentlig rengøring af garagedørens skinner

Hvis din garagedør laver knirkelyde eller er blevet klistret, så er det ikke korrekt at sprøjte garagedørens skinner med smørelse med det samme. Dette vil ikke hjælpe garagedøren med at virke ordenligt og garagedørens skinner vil også blive påvirket. At sprøjte en egnet garagedørs smørelse på skinnerne uden at gøre det ordentligt rent først kan lede til ophobning af partikler som vil  hærde over længere sigt og påvirke dem problemfrie funktion af din garagedør.

I stedet for at skynde sig at smøre garagedøren når den er klistret elle laver lyde, burde du allerførst rengøre garagedørens skinner grundigt. Alt det tager er noget simpel aftørring på indersiden af garagedørens skinner med en ren, fugtig klud. Når indersiden af skinnen er ren, tør den da af med en tør klud og påfør smørelsen. Hvis du skal bruge en løsning til at slippe af med de klistrede rester på garagedørens skinner, kan du bruge WD-40 til at rengøre det. WD-40 er ideal som garagedørs smørelse.

2. Installering af vejrforsegling.

Hvis du vil spare på energien, er installering af vejrforsegling i garagedøren en fantastisk løsning. Dette vil også forhindre fugt fra at komme ind i garagen, og på den måde holde indersiden af garagen sikker. Vejrforsegling skal påføres på den nederste side af garagedøren, på dørens ramme og mellem panelerne i garagedøren for at fungere effektivt.

3. Justering af garagedørens sensorer

Sensorerne i garagedøren er en vigtig komponent, som er nødvendighed for garagedørens funktion. En grund til at de måske ikke virker korrekt, kan være at de måske er røget ud af led og behøver justering. Alt du behøver for at justere garagedørens sensorer er forsigtigt at skubbe dem tilbage i den rigtige retning og position. De skal sidde overfor hinanden for at være i den rigtige position. Hvis de ikke er ordentligt justeret, vil du se blinkende lys hvilket indikerer at de behøver justering. Når de er justeret og omplaceret korrekt, vil du opdage at det blinkende lys forsvinder og erstattes af et konstant lys.

4. Nulstil garagedørens åbner

Hvis garagedøren lukker et kort øjeblik før den automatisk åbner, eller hvis den holder op med at virke før den når bunden, er der brug for at nulstille garagedørens åbner. Der er specifikke instruktioner for hver enkelt garagedør, men de grundlæggende trin at følge er:

  • Sluk for strømmen til garagedøren
  • Vent 10 sekunder
  • Tænd for strømmen igen

Når døren er tændt igen, tryk på knappen med nedpilen indtil garagedøren når bunden og lukker helt.

5. Ordentlig smøring af larmende garagedør

En ting som måske er de vigtigste når det kommer til at din garagedør fungerer effektivt er ordentlig smørelse. Det hjælper med at slippe af med knirkelyde når garagen åbner og lukker. Det sørger også for en glat og problemfri funktion. Når man smører en garagedør, er den bedste løsning at bruge en garagedørs smørelse. Dette virker især godt for delene på garagedøren, såsom kædeskinnen, metalrullere, kuglelejer, hængsler, stænger, stumper, lås og armstangen. WD-40 Multi-Funktions-Produkt er ideal som smørelse til en garagedør. Det smører ikke kun garagedøren lige præcis som det skal, men det giver også et beskyttende lag mod fugt som fører til rust og korrosion.

Når det kommer til den bedste smørelse for garagedøre, er der intet der slår WD-40. Det har været førstevalget til at smøre garagedøre og har holdt dem i topform i over 60 år. Den er alment benyttet fordi det ikke kun giver smørelse til garagedørene, men også hjælper med at forhindre rust og korrosion. Det kan også modstå varme og kulde, hvilket gør det idealt som smørelse til garagedøren. Det bliver heller ikke gummiagtig eller tiltrækker støv på sammen måde som moterolie eller mekanikerolie har det med at gøre.

Her er delene du burde sprøjte med WD-40 Multi-Funktions-Produkt:

  • Fjedre: Sprøjt WD-40 generøst på alle fjedrene. Bare vær sikker på at de er dækkede og ikke gennemblødte.
  • Hængsler: Smør alle stederne hvor hængslerne bøjer. Dog, skal du være sikker på du ikke påfører smørelse på plastik hængsler da de nedbrydes af det.
  • Rullere: Påfør WD-40 grundigt som en smørelse til garagedørens rullere .
  • Låse: Dæk låsene fuldstændig med smørelse hvis du har problemer med at åbne og lukke dem